İtalya'nın bu kasabasında çocuk sahibi olana 7 bin TL veriyorlar

Akdeniz'in incisi olan İtlaya'nın bazı kasabaları nüfusunu artırmak için harekete geçti. Kasabalar, taşınanlara 10 bin dolar, burada bebek sahibi olana ise 1000 dolardan fazla ödeme yapmayı vaat ediyor.

İtalya'ya bağlı bazı kasabalar nüfusun git gide azalmasıyla hayalet şehre dönüştü. Bu durumla başa çıkmak isteyen kasabalar, insanları buralarda yaşamaya teşvik etmek için bir takım kampanyalar başlattı. 

O kasabalardan biri olan ve sadece 320 nüfusu bulunan Borgomezzavalle'de bebek sahibi olanlara 1000 Euro'dan fazla ödeme yapılacağı vaat edildi. Borgomezzavalle Belediye Başkanı Alberto Preioni, CNN'e yaptığı açıklamada, "Yatırım yapacak çok paramız var ancak gençlere ve çocuklara ihtiyacımız var" dedi. İtalya'nın kuzeyinde, Alp Dağları eteklerinde yer alan Piedmont bölgesindeki Locana köyü, köye taşınanlara 10 bin dolar veriyor.

Locana Belediye Başkanı ise yaptığı açıklamada, "Buraya taşınmaya istekli olanlara 3 yıl boyunca 10 bin dolarlık ödeme yapacağız" dedi. Belediye burada yaşayanlara 6 bin dolarlık maaşlı iş imkanı da sunuyor. 1900'lü yılların başında nüfusu 7 bin olan köyde, nüfus 2000'lerde bin 500'e kadar geriledi. Nüfusu Torino'daki büyük fabrikalarda çalışmak için bu şehre göçen köyde, ilkokul da her eğitim yılı başında az öğrenci dolayısıyla kapanma riski yaşıyor.

Bir kez olmak üzere verilecek 10 bin dolarlık ödülü almak için taşınacak çiftlerde bir de şart aranıyor; en az 1 çocuk sahibi olmak.Köyde, restoranlar, barlar, yerel kafeler gibi iş alanları var. Bu proje ile hedeflenen de sosyal hayatı canlandırmak.

İşte Benim Masalım'ın yıldızı Cemal Can Canseven koronavirüsü atlattı! Bakın ilk işi ne oldu

İLİŞKİLİ HABER

İşte Benim Masalım'ın yıldızı Cemal Can Canseven koronavirüsü atlattı! Bakın ilk işi ne oldu
Sanatçı Bülent Ersoy koronavirüs aşısı oldu

İLİŞKİLİ HABER

Sanatçı Bülent Ersoy koronavirüs aşısı oldu
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0