Balıkesir'de şaşırtan olay! Trabzon'da valilik yapan dedesinden miras kale kaldı

Balıkesir'de yaşayan ve Osmanlı Devleti döneminde Trabzon Valiliği yapan Üçüncüzade Ömer Paşa'nın soyundan gelen Şefika Seray Üçüncü'ye, dedesinden miras olarak Trabzon Kalesi kaldı. Mutluluk duyduklarını belirten Üçüncü, kalan mirası nasıl değerlendireceklerini anlattı.

Balıkesir'de oldukça ilginç denilecek bir olay yaşandı. Şefika Seray Üçüncü adlı bir kadına, Osmanlı Dönemi'nde Trabzon Valiliği yapan büyük dedesi Üçüncüzade Ömer Paşa'dan miras olarak bir kale kaldı. Duruma oldukça şaşıran Üçüncü, 700 yıllık bir geçmişe sahip olan kalenin sülalesine tescil edilmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Üçüncü aile büyüklerinin aldıkları ortak karar neticesinde Trabzon'da bir vakıf kurma çalışmalarının olduğunu ve kaleden elde edilecek gelirle öğrencilere burs, fakir, fukaraya yardım, Kızılay'a da 10 bin ünite kan temin etmek için kan bankası kurma çalışmalarının olduğunu söyledi.

SadakatsizİLİŞKİLİ HABERSadakatsiz'in Derya'sı Özge Özder doğum klilolarından kurtuldu!

Aslen Trabzonlu olan fakat Balıkesir'de ikamet eden Üçüncü, büyük dedesi ve aile soybağları hakkında, 'Üçüncüoğlu sülalesindenim. 700 yıllık bir kalenin varisi olduğumu bana söyleseler ben inanmazdım. Ancak şu an bunun mutluluğu ve sevinci içerisindeyim. Bu olay çevremde de büyük bir ilgiyle karşılandı. Dedem Üçüncüzade Ömer Paşa, Karadeniz'e kıyısı olan bütün il ve ilçelerin bağlı olduğu Trabzon Eyaleti'nin 1836 yılında valiliğini yaptı.

O zamandan bu yana tabi Trabzon'un ilk kuruluşunda dedemin büyük emekleri oldu. Trabzon'da başlayan bir ayaklanma nedeniyle saray tarafından burada görevlendiriliyor ve oraya vali olarak atanıyor. Oradaki ayaklanmayı bastırıyor.

HercaiİLİŞKİLİ HABERHercai'nin Reyyan'ı Ebru Şahin'in sosyal medya detoksu kısa sürdü!

Onun akabinde tabi dedem Üçüncüzade Ömer Paşa Trabzon'a yerleşiyor ve kendine saray yaptırıyor, orada bulunan arazilerden satın alıyor. Dedem Üçüncüzade Ömer Paşa Trabzon'da bir vakıf kuruyor. Vakfın gelirlerini etrafındaki fakir, fukaraya yardım ederek harcıyor. Kendi şahsi adına hiçbir şey yaptırmıyor.' açıklamasında bulundu.

Dedelerinin kendilerine bir vasiyet bıraktığını belirten Üçüncü, 'Zaten dedemin de bize vasiyetidir; bu kaleden, bu topraklardan gelecek olan gelirler kesinlikle şahsi adımıza harcanmayacak. Bu gelirlerle fakire, fukaraya yardım edilecek, etrafımızı gözeteceğiz. Ben de kalenin varislerinden biri olarak aile büyüklerim ne derse o şekilde hareket edeceğiz. Tabi bir vakıf kurma çabası içerisindeyiz.' dedi.

Ajda Pekkan'dan lüks villasına Arap Prens zammı!

İLİŞKİLİ HABER

Ajda Pekkan'dan lüks villasına Arap Prens zammı!
Cengiz Kurtoğlu’ndan trajikomik itiraf! zengin zannedilmek için...

İLİŞKİLİ HABER

Cengiz Kurtoğlu’ndan trajikomik itiraf! zengin zannedilmek için...
Suriyeli kadınlar Ankara'da dikiş atölyesinde çalışıyor!

İLİŞKİLİ HABER

Suriyeli kadınlar Ankara'da dikiş atölyesinde çalışıyor!

BİR YORUM YAPIN 17

Türk 3 yıl önce

Ozaman bütün Osmanlı torunları İstanbulda çeşitli yerlerde hak iddia etsin saraylar vs...verilsin

Hyr 3 yıl önce

üçüncüye kale kaldıysa 1 ve 2.nciye Allah bilir ne kalmıştır.

körfezli 3 yıl önce

Elin dedesi torununa kale bırakır; bizim dedeler de elindeki arazileri sivrisinek çok diye satıp satıp yer bitirir.

KAPTAN 3 yıl önce

Trabzonun en gözde yeri.Milletin hizmetine açılmalı.Oturma ve seyir alanları yapılmalı.Meydana bağlantısıda çok önemli.

Mustafam 3 yıl önce

Anlayamadiğim mirasın tek hak sahibi mi aile yakınları diyor ama

Yorumların Tümünü Okuyun