Kartepe'ye gittiğinizde görmeniz gereken doğal ve tarihi yerler

Kartepe son dönemlerde kayak turizmi sebebiyle en yoğun günlerini yaşıyor. Ancak Kartepe'ye sadece kayak turizmi için değil tarihi ve doğal yerleri görmek için de gidebilirsiniz. Peki Kartepe'ye gittiğinizde görmeniz gereken tarihi yerler nerelerdir? Sizler için derledik.

Kocaeli iline bağlı olan Kartepe, kış aylarında Uludağ gibi özellikle hafta sonlarında oldukça kalabalık oluyor. Kayak yapmayı severlerin ilk tercih ettikleri yerlerden olan Kartepe'ye sadece kayak yapmak ve karın tadını çıkarmak için değil tarihi ve doğal güzellikleri gezip görmek için de gidebilirsiniz. İstanbul'a oldukça yakın bir konumda bulunan Kartepe, her mevsimde rahatlıkla gezilebilen yerlerdendir. Motel, pansiyon ve otelleri de bulunan Kartepe'de uygulayabileceğiniz birçok aktiviteler bulunmaktadır. 

KARTEPE'DE GEZİLECEK TARİHİ VE DOĞAL YERLER

# 1 SOĞUKSU PİKNİK ALANI

İsmini aynı adlı sudan alan piknik alanı, Körfez manzarasını yansıtır. Kocaeli'ne sadece 17 km. uzaklıktadır. Buraya günübirlik gelip ailenizle piknik yapabilir, doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

# 2 KUZU YAYLASI TABİAT PARKI

Bu bölgeye yakın yerlerde piknik alanı alternatifleri bulunmaktadır. Bunlardan bir diğeri de Kuzu Yaylası Tabiat Parkı'dır. Kuzu Yaylası Milli Parkı adını da taşıyan bu parkta, serpme kahvaltı da yenebilir hatta çadır kurulup kamp da yapılabilir.

# 3  EŞME

Piknik yapmak amacıyla gidilebilecek bir diğer yer ise Eşme'dir. Eşme'ye gittiğinizde deniz manzarasının da tadını çıkarabilirsiniz. Burada meyve kokulu ağaçlar da bulunmaktadır.

# 4 HİKMETİYE CAMİİ

Kartepe beldelerinde yer alan ve ulaşımı şehir merkezinden kalkan otobüslerle de sağlanabilen Hikmetiye Camii, II. Abdülhamid'in eşinin vefatı sonrasında 1880 yılında yaptırıldı. Camii, 1971 yılında restore edilmiştir.

# 4 THÖKÖLY İMRE ANI EVİ

Thököly İmre Anıtı olarak da bilinen anı evi, Karatepe Köyü'nde yer almaktadır. Bu köyde yaşamış olan Macar Kralı Tökeli İmre ile eşi İliona Zrinyi'nin anıtları, bu yerde bulunmaktadır. Avusturya - Osmanlı İmparatorluğu Savaşı döneminde kaçarak eşiyle birlikte Osmanlı'ya sığınan Kral İmre, Macaristan tarihinde önemli bir yere sahiptir. 

# 5 ALABALIK VADİSİ

Maşukiye'de bulunan Alabalık Vadisi, Maşukiye ulaşım sağlamak için gidilen yol üzerinde bulunmaktadır. Doğal görünümüyle dikkat çekmektedir.

# 6 AYGIR DERESİ

Yine Maşukiye'de bulunan bir diğer doğal örtü ise Aygır Deresi'dir. Aşıklar Diyarı adı verilen bölgede bulunan dere, Maşukiye Şelalesi adıyla da bilinmektedir. Çevresinde irili ufaklı su kaynakları bulunmaktadır.

Meryem Ana otu hamilelikte nasıl kullanılır? Meryem Ana Otunun şaşırtıcı faydaları

İLİŞKİLİ HABER

Meryem Ana otu hamilelikte nasıl kullanılır? Meryem Ana Otunun şaşırtıcı faydaları

BİR YORUM YAPIN 0