28 Şubat darbesi 10 yılını çaldı!

Milletin manevi değerlerine darbe yapılan 28 Şubat'ta birçok gencin hayalleri ellerinden alındı. Onlardan biri de İlknur Daşdelen oldu. İlknur, başörtüsü yasağından dolayı 10 yıl sonra hayallerini gerçekleştirebildi. Yaşadığı o korku dolu anları anlattı.

Postmodern adı altında 28 Şubat'ta Türkiye'de manevi değerlere yapılan utanç darbesinden dolayı okuldan atılan İlknur Daşdelen, 10 yıl sonra hayallerine kavuştu. İmam Hatip Lisesi'nde okurken karşılaştığı yasaklar nedeniyle 2 kez okuldan atılan Daşdelen, başörtüsünü açmadan okul okumak için ailesinden uzak bir şehirde gitmek zorunda kaldı. Daşdelen ilk kez karşılaştığı anları şu cümlelerle anlattı:  "İnançlarımız doğrultusunda başörtüsü taktığımızı söyledik. Ancak derse giren rütbeli asker bize bunun inançlarımız doğrultusunda olmadığını, Kur'an-ı Kerim'de böyle bir ayet olmadığını, bizim bilinçlerimizin yıkandığını söyledi. Önce Milli Güvenlik derslerinde başımız açılması istendi, sonra peyderpey diğer derslere de sıçradı ve Kur'an-ı Kerim dersinde de başımız açık şekilde derse girmemiz istendi. Biz bunu kabul etmedik. Bunun üzerine polisler geldi, okulumuza almadılar. Günlerce, haftalarca, aylarca kar kış demeden içeriye girmek için kapıda bekledik."

YAŞADIĞI O KORKU DOLU ANLARI GÖZLERİ DOLARAK ANLATTI

 

Yasaklar ve baskıcı yöntemler sonucu Güngören İmam Hatip Lisesi'nden atıldıktan sonra Eyüp İmam Hatip Lisesi'ne giden Daşdelen, burada da 2 ay okuduktan sonra okuldan uzaklaştırıldı. Daha sonra Manisa'da bir İmam Hatip Lisesi'ne giderek Lise eğitimini bitirmeye çalıştı. Ancak Daşdelen Lise'yi bitirmesine rağmen devam eden yasaklar nedeniyle üniversite sınavına giremedi. 10 yıl sürekli olarak bu mücadeleyi veren Daşdelen, başörtüsü yasağının kalkmasıyla beraber 2 üniversite okudu. Şimdilerde ise bir anaokulunun müdürü olarak görevini sürdürüyor. 

Kıvanç Tatlıtuğ'dan dizi setinde 750 bin TL'lik koronavirüs önlemi!

İLİŞKİLİ HABER

Kıvanç Tatlıtuğ'dan dizi setinde 750 bin TL'lik koronavirüs önlemi!
Haluk Bilginer 'Sıcak Kafa' dizisiyle geri dönüyor!

İLİŞKİLİ HABER

Haluk Bilginer 'Sıcak Kafa' dizisiyle geri dönüyor!

BİR YORUM YAPIN 10

46Maras 3 yıl önce

Bir neslin gençliğini çaldılar.Mal mülk hepsi hikaye.Gencligini yaşayamadı insanlar.Psikolojik baskı altına alıp özgürlüğü yok ettiler.Nice insan savruldu.Hayalleri yıktınız,Sevemediler,sevdiğine zarar vermemek için.

Malatyadayken 3 yıl önce

İnönü Üniversitesinde destansı bir mücadele verdik.Sırf reisi desteklemek için harcligimdan kalan parayla kasetlerini alır hediye ederdim.MGV de kalan arkadaşlar polis baskınından korktuklari için evimize gelirlerdi.Ev arkadaşları ile aramız bozulmuştu.Atanmamayı bile göze almıştık.Ama atandık o dönem.Sonra mı ne oldu Ak parti hukumeti zamanında müfettişlik mulakatinda elendik.Siyaseten mı elendik,FETÖ mü eledi bilmiyorum.Belki de sendikadan dolayı.Kimseye de dargın değilim.Vatan millet sağolsun.Allah rızası için mücadele etmiştik.Her işte bir hayır vardır.

bekir cizmeci 3 yıl önce

Allahin adaleti sasmaz,yeterki siz ibretle seyretmesini bilin.

Toplam 6 beğeni

avcı 3 yıl önce

okulunu bırakmak zorunda kalan öğrenciler daha sonraki normale dönen Türkiye de okuluna devam hakkı verildi ama çoğu zaten evlendi veya iş sahibi oldu ve bir şekilde okumaktan soğudu... Onların haklarını zayi eden çalan mahluklara ise hiç bir şey olmadı 28 Şubat hükümlüsü var mı ?

Toplam 10 beğeni

Ergün 3 yıl önce

Sonucunda ne OLDU? Hiç birşey OLMADI, onları yapanlar hâlâ devletten maaş almaya devam ettiği gibi hâlâ görevde olanlar hatta mecliste olanlar bile var...

Toplam 9 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun