
Tayland'da bir kadın yürüyüş yaparken 185 bin sterlin (1 milyon 877 bin TL) değerinde ambergris (balina kusmuğu) bulduğu öğrenildi.
Tayland'ın Nakhon Si Thammarat ilind sahilde bulunan evinin yakınlarında yürüyüşe çıkan Siriporn Niamrin, su kenarında büyük bir cisim gördü. Cismi inceleyen Niamrin, bunun bir balina kusmuğu olabileceğinin farkına varınca onu alarak evine götürdü. Balina kusmuğunun 185 bin sterlin (1 milyon 877 bin TL) değerinde olabileceği ifade edildi.
Tayland'ın Nakhon Si Thammarat ilind sahilde bulunan evinin yakınlarında yürüyüşe çıkan Siriporn Niamrin (49), su kenarında büyük bir cisim gördü. Cismi inceleyen Niamrin, bunun bir balina kusmuğu olabileceğinin farkına varınca onu alarak evine götürdü. Bulduğu cismi komşularına gösteren Niamrin, cismin ambergis olarak da bilinen oldukça nadir görülen balina kusmuğu olduğunu anladı.
Parfüm endüstrisinde kullanılan ve oldukça nadir olan balina kusmuğunun gerçek olup olmadığının uzmanlar tarafından teyit edilmesi gerektiğini yazdı. Yerel medyaya açıklamalarda bulunan Niamrin, "Böylesine büyük bir parça bulduğum için kendimi şanslı hissediyorum. Umarım bana para getirir. Evimde güvende tutuyorum ve yerel belediyeden kontrol etmeleri için gelip bakmalarını istedim" ifadelerine yer verildi.

zafer gülten 4 yıl önce
bu nasıl iş,biz müslüman bir ülkeyiz ama sahilde yürüyüş yapmaya kalkarsanız ya ölü bir fok,yunus balığı,insan cesedi bulursunuz,ama elin gavuru sahilinde yürüyüş yapınca milyon değerinde servet buluyor.neden acaba,çünkü onlar gavur mavur ama deniz canlılarına sahip çıkıyor,denizlerini kirletmiyorlar,Allah da veriyor tabii.