KADEM 'Pandemi Sürecinde Kadın' kongresi gerçekleşti!

KADEM Kadın Araştırmaları Dergisi öncülüğünde düzenlenen 7. Toplumsal Cinsiyet Adaleti Kongresi gerçekleşti. Kongre'nin bu yılki teması 'Pandemi Sürecinde Kadın' oldu.

KADEM Kadın Araştırmaları Dergisi öncülüğünde düzenlenen 7. Toplumsal Cinsiyet Adaleti Kongresi’nin bu yılki ana teması 'Pandemi Sürecinde Kadın' oldu.  Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi, İbn Haldun Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi ortaklığıyla düzenlenen kongrenin başkanlığını Prof. Dr. Alev Erkilet yapıyor.

24 TV spikeri Beyza Hakan’ın takdimiyle 4 Mart saat 9:00’da açılışı gerçekleşen kongrede KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Saliha OKUR GÜMRÜKÇÜOĞLU, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK ve Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin KOCA’nın konuşmalarıyla açılış gerçekleşti. Konuşmaların ardından alanlarında uzman isimler 8 ayrı oturumda bildirilerini sundular.

COVID-19 salgınının insan psikolojisinden sosyal hayata, aile düzeninden ekonomik şartlara kadar pek çok alanda farklı yansımaları oldu. Bu süreçte insanlık; zaman yönetimi, mutluluk düzeyi, aile içi şiddet vakaları gibi konularda yeni durumlarla karşı karşıya kaldı. Kongre bünyesinde bu durum, alanında uzman kişilerle değerlendirildi / değerlendiriliyor.

Moderatörlüğünü Prof. Dr. Nuran Yıldırım’ın yaptığı açılışta; Prof. Dr. Veysel BOZKURT “Koronavirüs Salgınının Kadınlar Üzerindeki Etkileri”, Prof. Dr. Alev ERKİLET “Pandemi Bağlamında Toplumsal Eşitsizlikler ve Kadın”, Prof. Dr. Burhanettin TATAR ise ‘Ev Metafiziği’ Ve ‘Eve Düşüş’ Sarkacında Kadın” konuları üzerinde bildirilerini konuştular.

2 ayrı salonda gün boyu devam eden 8 oturumun konu başlıkları şu şekildeydi:

- Pandemi ve İş-Yaşam Dengesi
- Pandemi ve Çalışma Hayatı
- Pandemi, Edebiyat, Sanat
- Pandemi ve Mülteciler: İyi Uygulama Örnekleri
- Pandemi Ve Ruh Sağlığı
- Pandemi ve Medya
- Pandemi, Tarih, Din
- Pandeminin Sosyolojisi

Panellerin ardından ödüle değer bulunan ilk üç bildiri açıklandı. Kongre kapanış oturumuyla sona erdi.

‘Covid-19 Sürecinde Tek Ebeveyn Hemşire Annelerin Yaşadığı Güçlükler’ konulu tebliği ile 1.: Uzman Hemşire Seher Kaya oldu.

‘Maske 19 Uygulaması’ konulu tebliği ile 2.: Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Cankurt oldu.

‘Covid-19’un Psikolojik Etkileri ve Baş Etme Mekanizmaları’ konulu tebliğleri ile 3.'ler: Klinik Psk. Hanife Merve Çatan ve Klinik Psk. Esra Özsoy oldular.

Emine Erdoğan: Bu topraklarda artan kadın gücü...

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan: Bu topraklarda artan kadın gücü...

BİR YORUM YAPIN 0