Bursa'da zorlu eğitimlerden geçen kadın itfaiyeciler olaylara karşı teyakkuzda bekliyor

Bursa itfaiyesinde görev yapan kadınlar, olaylara karşı adeta komando gibi hazırlanıyor.

28 itfaiye grubunda 585 personelle hizmet veren Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığında 15 kadın görev alıyor.

İtfaiyenin çeşitli birimlerinde çalışan kadınlar, haftanın belirli günlerinde eğitim alarak her zaman göreve hazır bekliyor.

Metrelerce yükseklikten iple aşağı inen, kuyulardan canlı kurtarma operasyonu gerçekleştiren, yangın bölgesine üzerlerindeki 40 kilogramlık teçhizatla giren kadınlar, yangın, kaza ve doğal afet gibi olaylara karşı mücadelede etkin rol üstleniyor.

İtfaiye eri Kiraz Ekinci, 5 yıldır mesleği yaptığını söyledi.

Lise yıllarında bu bölümü tercih ettiğini daha sonra meslek yüksekokulunu bitirerek göreve başladığını dile getiren Ekinci, şunları kaydetti:

"İşimi severek yapıyorum. Kadınlar her yerde olduğu gibi bu alanda da gücünü gösterebilir. İtfaiye eriyim, eğitim biriminde görevliyim.

Eğitim ve tatbikatlarımız var. Sadece personel değil vatandaşlara da eğitim veriyoruz. Trafik kazalarında kurtarma ve müdahale, yangın, kuyudan canlı kurtarma, yüksek çalışmayla ilgili kuleden iniş gerçekleştiriyoruz."

- "Bir canlının hayatına dokunmak mutluluk verici"

6 yıldır bu mesleğin içinde olan Ayşenur Dinçel de komuta biriminde görevli olduğunu anlattı.

Dinçel, yangın ihbarlarında adresi ve olayı net almanın önemini vurgulayarak, şöyle dedi:

"Yangın ihbarını iyi alırsam ona göre ekip çıkarıp daha hızlı müdahale edilmesini sağlarım. Yangına müdahale anlamında kilit noktadayız. Elazığ depreminde görev yaptım. Oraya gittiğimizde enkazda kalan kişilerin yakınları sizden yardım bekliyor.

Bu konuda gerçekten daha net bir şekilde anlayabiliyoruz ki çok önemli ve kutsal bir görevdeyiz. Bir canlının hayatına dokunmak o kadar mutluluk verici ki bunun tadını olaylara müdahale ederek anlayabiliyorsunuz. Herkesin kaçarak uzaklaştığı yere birilerini kurtarmak için gidiyoruz. Bu, tarif edilemeyecek kadar güzel bir mutluluk."

Alp Kırşan: Babasının izinden...

İLİŞKİLİ HABER

Alp Kırşan: Babasının izinden...
Evlenecek çiftlerin yeni tercihi gündüz kokteyli!

İLİŞKİLİ HABER

Evlenecek çiftlerin yeni tercihi gündüz kokteyli!
Hayati İnanç: “Ev hanımlarının yaptığı iş mesaisiz ömür boyu bir iştir”

İLİŞKİLİ HABER

Hayati İnanç: “Ev hanımlarının yaptığı iş mesaisiz ömür boyu bir iştir”
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 3

Murat 3 yıl önce

Allah akıl fikir versin

madmaz 3 yıl önce

Yahu bu iş kadın iş değil. Erkekler bittimi de karıları bu işe koştunuz.

ADEM 3 yıl önce

saçmalamayalım bayana ağır iş olmaz kaldırmaz kaldıramaz bayanlığını öldürür bayan işleri narin iş gerektirir