Türkiye Giriş Formu nedir, nasıl alınır? Türkiye'ye giriş için Türkiye Giriş Formu zorunlu oldu

Koronavirüsle mücadelede yeni bir sürece giriş yapıldı. Bundan sonra Türkiye'ye girişlerde Sağlık Bakanlığı'nın oluşturmuş olduğu site üzerinden Türkiye Giriş Formu alınması zorunlu olacak. Ancak bu formu herkesin alması gerekmeyecek. Peki Türkiye Giriş Formu nedir, nasıl alınır? Form alınmasının ardından nasıl bir kolaylık sağlanacak? Yeni sistemle ilgili bilinmesi gerekenler haberimizde.

Yeni alınan karara göre 15 Mart 2021 tarihinden itibaren Türkiye’ye seyahat edecek olan tüm yolcular, uçuşları gerçekleşmeden tam 72 saat önce ‘Türkiye Giriş Formu'nu doldurmaları gerekecek. Zorunlu olan bu uygulama sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı bulunan ve oturma izni olan yolcuları kapsamayacak. Ayrıca dış hat transit devamı bulunan yolculardan da bu form talep edilmeyecek. Türkiye Giriş Formu ile sağlanacak olanlar şunlardır:

  • Gelecek kişiler Türkiye'de kalacakları süre içerisinde Covid-19 salgınından korunabilmeleri amacıyla kimlik, pasaport, iletişim ve seyahat bilgilerini işlerler

  • Bu sayede kaldıkları süre boyunca temas ettikleri kişilerden herhangi birinin Covid-19 hastası olması durumunda, bilgilerini girmiş olan söz konusu kişiye ulaşılır.

  • Verilen bilgiler sadece ilgili ülkelerin makamlarına iletilir. Herhangi bir kişi ve/veya kuruluşla paylaşılmaz. 

  • Formda yer verilen bilgiler sonrasında kişiye özel HES kodu oluşturulur.

​Bu formu doldurmayanlar ülkeye giriş yapamayacaklar.

İstanbulkart HES kodu eşleşmesi nasıl yapılır? HES kodu İstanbulkart zorunluluğu başladıİLİŞKİLİ HABERİstanbulkart HES kodu eşleşmesi nasıl yapılır? HES kodu İstanbulkart zorunluluğu başladı

​​Türkiye Giriş Formu nedir?

Türkiye Giriş Formu nedir?

TÜRKİYE GİRİŞ FORMU NASIL ALINIR?

Türkiye Giriş Formu'nu alabilmeniz için Sağlık Bakanlığı'na ait siteye giriş yapmanız gerekmektedir. Siteye giriş yaptıktan sonra Türkçe, İngilizce, Rusça, İspanyolca, Almanca ve Arapça dillerinden herhangi birini seçerek işlemlerinizi halledebilirsiniz.

Türkiye Giriş Formu nasıl alınır?

Türkiye Giriş Formu nasıl alınır?

Ana sayfada direkt çıkan formu sırasıyla doldurabilirsiniz. Toplamda 4 kısımdan oluşmaktadır.

Duvar çıtası dekorasyonu nedir, nasıl yapılır? Duvar çıtası modelleri 2021

İLİŞKİLİ HABER

Duvar çıtası dekorasyonu nedir, nasıl yapılır? Duvar çıtası modelleri 2021

BİR YORUM YAPIN 0