İstanbulkart HES kodu eşleşmesi nasıl yapılır? HES kodu İstanbulkart zorunluluğu başladı

Sağlık Bakanlığı tarafından Koronavirüs önlemleri kapsamında alınan yeni düzenleme kararları sonucunda artık, vatandaşlar şehir içi ulaşımlarda İstanbulkart'larına Hes kodu yüklemeleri gerekmektedir. Peki İstanbulkart HES kodu eşleşmesi nasıl yapılır? HES kodu İstanbulkart zorunluluğu başlama tarihi ne zaman? İşte yanıtı.

İstanbul toplu taşımada yeni bir düzene geçiliyor. Sağlık Bakanlığı'nın Covid-19 tedbirleri kapsamında alınan yeni kararlara göre; vatandaşlar İstanbulkart'larına HES kodlarını eşleştirme yapmak zorundalar. Halk sağlığının kontrol altında tutulması amacıyla alınan bu yeni karar neticesinde, artık vatandaşlar toplu taşımalara HES kodu entegresi olmayan İstanbulkart ile binemeyecekler. Peki İstanbulkart HES kodu eşleşmesi nasıl yapılır? İstanbulkart HES kodu uygulaması ne zaman başlıyor? İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre; İçişleri Bakanlığı'nın toplu taşıma araçlarında geçerli olan HES kodu kontrolünü zorunlu hale getiren genelgesi gereğince İstanbulkartlar ile HES Kodlarının eşleştirilmesi işlemleri başlamış oldu. Genelge gereği 15 Ocak 2021 tarihinden itibaren, toplu ulaşımda sadece HES kodu eşleştirilmiş İstanbulkart'lar kullanılabilecek.

# 1 İSTANBULKART HES KODU UYGULAMASI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Uygulamanın başlama tarihi 15 Ocak 2021 olarak belirlendi. Bu tarihten itibaren, İstanbulkart'larında HES kodu eşleşmiş değilse toplu taşımaya binilemeyecek.

#2 HES KODU NASIL ALINIR?

Karta yükleme yapabilmeniz için öncelikle HES kodu'na sahip olmanız gerekir. HES kodu'nu, Sağlık Bakanlığı'nın Hayat Eve Sığar mobil uygulaması üzerinden alabilirsiniz.

#3 İSTANBULKART HES KODU EŞLEŞTİRME NASIL YAPILIR?

Hayat Eve Sığar uygulamasından kodunuzu aldıktan sonra, kodunuzla beraber kişisel bilgilerinizi ve telefon numaranızı 'kisisellestirme.istanbulkart.istanbul' sitesine girip gerekli alanlara yerleştiriniz. Bu işlem tamamlandıktan sonra, İstanbulkart mobil uygulaması üzerinden ilk girişinizde karşınıza çıkacak olan yönlendirmeleri takip ederek tanımlamanızı yapmış olursunuz.

Signal uygulaması nedir, nasıl kullanılır? Signal kimin, güvenli mi? İşte tüm detaylar

İLİŞKİLİ HABER

Signal uygulaması nedir, nasıl kullanılır? Signal kimin, güvenli mi? İşte tüm detaylar
A 101'de satılan Toshiba Android Smart Led TV özellikleri neler? Toshiba Smart Led TV alınır mı

İLİŞKİLİ HABER

A 101'de satılan Toshiba Android Smart Led TV özellikleri neler? Toshiba Smart Led TV alınır mı

BİR YORUM YAPIN 0