Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'ndan Başkan Erdoğan'a destek!

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın pandemi sürecindeki normalleşmenin ve kararların sık sık değişmesine dair yaptığı açıklamalara Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'ndan destek geldi. Müftüoğlu bunun sadece ülkemizde değil tüm dünya ülkelerinde aynı durumun söz konusu olduğunu hatırlattı.

Normalleşme ile beraber değişen koroanvirüs haritası sonrası yeni kuralların gelip gelmeyeceği merak edildi. Başkan Erdoğan ise bu durum hakkında tüm dünyayı etkileyen bir süreç bu kadar kısa sürede değişen tek bizim ülkemiz olmadığını vurguladı. Bu yüzden vatandaşların öncelikle sosyal mesafe maske ve hijyene dikkat etmesi gerektiğini hatırlattı. Aksi halde yeniden kısıtlamaların yaşanabileceğini vurguladı. Bu açıklamalarına Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'ndan destek geldi. Müftüoğlu bu haftaki köşe yazısına bu konu ve detaylarıyla ilgili bilgi paylaştı:

Cumhurbaşkanı haklı. Sadece bizde değil, hemen her ülkede özellikle de yakın ilişki içinde olduğumuz Avrupa coğrafyasında KORONAVİRÜS DALGALARI” bir gidip, bir geliyor! Mesela Almanya ve İtalya’da durum tam da böyle ve neredeyse ciddi bir felaket halinde. Nedeni şu...

İKİ ÖRNEK
ALMANYA VE İTALYA’DA 3. DALGA BAŞLADI

Geçtiğimiz hafta ortasında önce Almanya’da, doğrudan Şansölye Merkel’in ağzından “3. dalganın kapıda” olduğu açıklandı. İki gün önce de İtalya Başbakanı Mario Draghi vaka sayısında baş edilmesi güç bir artışın başladığını ve ülkedeki kırmızı bölgelerin sayısının hızla arttığını belirterek “Ülkenin yarısı karantinaya alınacak” şeklinde özetlenebilecek ciddi bir açıklamaya imza attı. Peki sonuç ne?

BANA GÖRE
MUTASYONA KARŞI 3 ÖNEMLİ STRATEJİ

MADDE 1- AŞILAMA HIZLANDIRILMALI: Eldeki bütün imkânlar kullanılmalı hatta sonuna kadar zorlanmalı, daha fazla ve hızlı aşı uygulaması için her şey yapılmalı. Zira aşı kampanyasının süresi uzadıkça yeni mutasyonların gelişeceği kesindir.

MADDE 2- SOSYAL MESAFE DAHA DA ARTMALI: Mademki bizdeki mutasyonların çoğunluğunu İngiliz mutasyonu oluşturuyor ve mademki İngiliz mutasyonlu virüslerin temel özelliğini “daha kolay bulaşma gücü” oluşturuyor, yapacağımız üç değişimden birinin de “sosyal mesafeyi 2 metreye çıkarmak” olduğundan kimse şüphe etmesin.

MADDE 3- MASKE MESELESİ ŞİMDİ DAHA ÖNEMLİ: Bir tarafta bulaşıcılığı artan bir virüs var, diğer tarafta da haklı olarak evinde oturmaktan sıkılan değerli halkımız, döndürmekte iyice zorlandığımız ekonomimiz var. Eğer sokağa çıkacaksak, eğer kafeler, restoranlar ve benzeri yerlerde sosyalleşerek bir parça da olsa rahatlayacaksak, eğer uzaktan da olsa eş dost buluşmaları yapacak, hasret kalmalara son vereceksek, eğer ekonomi çarkını döndürmeye devam edeceksek, maske meselesini bugünlerde daha da ciddiye almak zorundayız.

dünyadaki koronavirüs tablosu

dünyadaki koronavirüs tablosu

MESELE ŞUDUR
BİZE DAHA ÇOK GAYRET LAZIM

Aşılama sürati ve miktarında fena değiliz. Rakamlara bakılırsa dünya genelinde ilk 7’nin içindeyiz. Hastanelerimizdeki alarm durumu ve sağlık ordumuzun başarısı da eksiksiz devam ediyor. Bu arada hepsinin “14 Mart Sağlık Günü”nü yürekten kutluyorum. Sağlık ordumuz her zamanki gibi dipdiri ve ayakta. Hizmetlerini aksatmadan sürdürüyor. Meselenin bundan sonraki çözümü millet olarak karşımızdaki bu yeni mutasyon dalgası ile mücadelede “biraz daha samimi, biraz daha dikkatli, biraz daha gayretli ve sürekli” bir çaba içine girmemizle ilişkili. ENSEMİZİ ASLA KARARTMAYACAĞIZ. Ve bu can sıkıcı, bu müthiş yıpratıcı savaşı mutlaka ama mutlaka biz kazanacağız.


GÜNÜN TAVSİYESİ
AKLINIZA SAHİP ÇIKIN

BEYNİMİZ, hem fiziksel hem kimyasal hem de duygusal olarak bedenimizin en hassas organlarından biridir. Eğer onu koruyup kollamak istiyorsanız şu 10 tavsiyeyi aklınızdan hiç çıkarmayın.

İLK 5

1- Hareket edin, aktif olun ve bu işi son nefesinize kadar ısrarla sürdürün.

2- Onu stresten uzak tutun, sünger değil teflon olun.

3- Toksik gıdalardan (şeker, transyağ, kimyasal katkılar vs) uzak durup doğal besinlere yönelin.

4- Temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamaya gayret edin.

5- Kötü alışkanlıklara (alkol, sigara vb) “Hayır” deyin.

İKİNCİ BEŞ

1- Uykunuzdan taviz vermeyin.

2- Doğru takviyeler (Omega 3, B12, D vitamini) kullanmaya gayret edin.

3- Ağır metaller ve toksik küflerle zehirlenmeyin.

4- Elektromanyetik kirlenmeye dikkat edin.

5- Başınızı travmalardan koruyun.

Kenan Sofuoğlu'nun 2 yaşındaki oğlundan motosiklet şov!

İLİŞKİLİ HABER

Kenan Sofuoğlu'nun 2 yaşındaki oğlundan motosiklet şov!
'Kağıttan Hayatlar' filminin Mehmet'i Emir Ali Doğrul kimdir? Emir Ali Doğrul kaç yaşında?

İLİŞKİLİ HABER

'Kağıttan Hayatlar' filminin Mehmet'i Emir Ali Doğrul kimdir? Emir Ali Doğrul kaç yaşında?

BİR YORUM YAPIN 1

mtdrgn 3 yıl önce

keşke akşam 9 ve aftasonu yasağı yerine 15 gün tam kapanma yapsaydık. emin olun aynı ekomomik daralma olurdu ama şu an daha rahat iş yapabilirdi insnalar.