Türkiye'de mutlaka görülmesi gereken yerler

Türkiye, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle dünya içerisinde en çok turist ağırlayan ülke olmayı yıllardır sürdürüyor. Sahip olduğu eşsiz tarihle kendisine hayran bırakan ülkemizde, gezilip görülmesi gereken sayısız yer bulunuyor. Bu yerler içerisinden bazılarını sizler için derledik.

Birçok kişi seyahat planı yaparken 'Ölmeden önce görülmesi gereken yerler' başlığını atarak bir gezilecek yerler listesi oluşturmayı severler. Ancak bu liste oluşturulurken bazen yardıma ihtiyaç duyabilmektedir. Yer altı kaynakları ve doğal zenginlikleriyle ünlü olan ülkemizde, muhakkak görülmesi gereken birçok yer bulunur. Hem etkinlik yapıp hem de dinlenebileceğiniz bu yerlerde günübirlik ziyaret yapabildiğiniz gibi çevrelerinde konaklama yapabilme imkanı da bulabilirsiniz.

TürkiyeİLİŞKİLİ HABERTürkiye'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmiş eserleri

  • Türkiye'de birçok tarihi ve doğal güzellik ya UNESCO Dünya Mirası ya da UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi'nde yer almaktadır.

SALDA GÖLÜ

Ülkemizin en temiz göllerinin başında yer almaktadır. Bununla beraber aynı zamanda ülkemizin en derin, dünyanın da 3. en derin gölü olma özelliğini taşır. 1989 yılında doğal sit alanı ilan edilmiştir. Burdur'dadır.

UZUNGÖL

Bu mahalle, Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlıdır. İsmini mahallede bulunan gölden almaktadır. Belirli dönemlerde festivallere ev sahipliği yapmaktadır. Doğal güzellikleri ve hayvan çeşitliliğiyle dikkat çekmektedir.

BALIKLI GÖL

Şanlıurfa'nın şehir merkezinde bulunmaktadır. Çevresindeki tarihi eserler ve balık çeşitliliğiyle dünyaya da nam salan Balıklı Göl, etkileyici görüntüsüyle kendisine hayran bırakmaktadır.

YEDİGÖLLER MİLLİ PARKI

Milli Parklar arasında yer alan Bolu'da bulunan bölge bu unvanını, 1965 senesinde kazanmıştır. İçerisinde 7 tane göl ve 240 tane bitki türü bulundurmaktadır. Özellikle sonbahar aylarında günübirlik ziyarete gelen turistleri ağırlamaktadır.

KAZ DAĞLARI MİLLİ PARKI

Alp Dağları'ndan hemen sonra dünyanın en fazla oksijen oranına sahip olma özelliğine sahip olan bu dağlar, Balıkesir şehrinde bulunmaktadır. İçerisinde bir milli park bulunduran bu dağlar, zeytinleriyle de meşhurdur. Bu nedenle Kaz Dağları Milli Parkı adıyla da anılmaktadır.

HOMEROS VADİSİ

İzmir'de bulunan vadinin çevresinde koşu pistleri, bisiklet yolu, mini amfi tiyatro, piknik alanları, yürüyüş yolları ve göletler bulunmaktadır. Bu sebeple ailelerin günübirlik ziyaret ve etkinlik amacıyla tercih ettikleri ilk yerlerin başında yer almaktadır. Burada toplamda 182 bitki ve 103 kuş türü bulunmaktadır.

CUNDA ADASI

Balıkesir'de bulunan listedeki bir diğer yer olan bu ada aynı zamanda Ege Denizi'nin de en büyük 4. adası olma özelliğini taşımaktadır. 1976 yılından beri sit alanı statüsündedir. Doğal güzellikleri ve renkli sokaklarıyla yaz aylarında büyük ilgi görmektedir.

KIYIKÖY

Kırklareli'nde bulunan Kıyıköy, bir sahil kasabasıdır. Trakya'nın tek olma özelliği taşıyan Karaçam Ormanları'nın içerisinde bulunmaktadır. Ahşap ve taştan yapılmış otantik evleri ve balıkçılığa dair her şeyi içerisinde barındırmaktadır. Nostaljik bir havası vardır.

KAPADOKYA

Dünyanın en güzel açık hava müzesi olarak tanımlanan Kapadokya, Nevşehir'dedir. 1985 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmiştir. Çevresinde vadi ve yeraltı şehirleri bulunmaktadır.

BÜYÜKADA

İstanbul'a bağlı olan ve Marmara Denizi'nde bulunan bu adanın içerisinde plajlar bulunmaktadır. Ada, bisikletle de yaya olarak da rahatlıkla gezilebilmektedir. 5.5 kilometrelik bir alanı kaplamaktadır.

Etek nasıl kombinlenir? Ofiste giyilebileceğiniz baharlık etek kombinleri

İLİŞKİLİ HABER

Etek nasıl kombinlenir? Ofiste giyilebileceğiniz baharlık etek kombinleri
Mermerit nedir? Mermerit kullanışlı mı? Mermerit kullanım özellikleri

İLİŞKİLİ HABER

Mermerit nedir? Mermerit kullanışlı mı? Mermerit kullanım özellikleri

BİR YORUM YAPIN 0