Ters Ev nedir? Antalya Ters Ev Aksiyon Parkı nerede? 2022 Ters Evler giriş ücreti

Tüm dünyada olduğu kadar Türkiye'de de sıklıkla ziyaret edilen Ters Ev konsepti örneklerinden Antalya Ters Ev Aksiyon Parkı, yeni yerinde hizmete açıldı. Giriş yapan kişilere sanki ters dönmüş bir ortamda geziyormuş hissi veren bu evler, ülkemizde en çok ilgi gören etkinlik alanlarından oluyor. Peki Ters Ev konsepti nasıl ortaya çıktı? Türkiye'de en çok ziyaret edilen Ters Ev'ler nerede? Sizler için derledik.

Yoğun iş temposu ve evdeki sorumluluklarımızdan arta kalan zamanda eğlenebileceğimiz keyifli aktiviteler yapmaya özen gösteriyoruz. Özellikle çocuklarla kaliteli zaman geçirmek ve unutulmaz anlara sahip olmak isterseniz size harika bir önerimiz var! Türkiye'nin pek çok farklı köşesinde ziyaretçilerine kapılarını aralayan Ters Evler, ziyaretçilerine alışılmışın dışında bir deneyim yaşama şansı tanıyor. Ev içerisindeki tüm eşyaların tepetaklak olduğu Ters Evler'de bambaşka bir dünyayı keşfedebilirsiniz. Gelin, başta Antalya olmak üzere Türkiye'deki Ters Evler'i birlikte keşfedelim.

İstanbulİLİŞKİLİ HABERİstanbul'da çocuklarla gezilecek yerler nereler? İstanbul'da çocuklarla gidilecek yerler

TERS EV NEDİR? İLK TERS EV NE ZAMAN YAPILDI?

Sosyal medyada da büyük ilgi gören Ters Ev konsepti, başta Türkiye olmak üzere dünyanın dört bir yanında bulunuyor. Ters Evler, bulundukları konuma geniş bir turizm kaynağı oluyor. İçerisine girdiğiniz anda sanki tavanda yürüyor ya da oturuyor hissine kavuşuyorsunuz.

ters ev

ters ev

Dünya üzerindeki ilk Ters Ev, Avrupa ülkesi Polonya'nın kuzeyinde bulunan Szymbark kasabasındaki evdir. Eğitim ve Bölgesel Tanıtım Merkezi’ne inşa edilen ve 2007 yılında tamamlanan evin tasarımcısı iş insanı Daniel Czapiewski'dir.Toplamda 114 günde tamamlanmıştır.

ters ev konsepti

ters ev konsepti

Türkiye'de ise Antalya’dan sonra İstanbul, Ankara, Ordu, Safranbolu, Kocaeli ve son olarak Malatya'da Ters Ev konseptiyle karşılaşabilirsiniz.

ters evler

ters evler

ANTALYA TERS EV AKSİYON PARKI NEREDE? ANTALYA TERS EV AKSİYON PARKI ÖZELLİKLERİ

Girişimci Kaan Karahan tarafından 2015 yılında Antalya'da kurulan Ters Ev Aksiyon Parkı, Antalya Havalimanı yakınlarında yer alan Altıntaş Mahallesi'nde ziyaretçilerine kapılarını aralıyor. 300 metrekare alanda salondan mutfağa, banyodan bilardo odasına kadar pek çok farklı odanın yer aldığı Ters Evler'e 7'den 70'e her yaş grubu geliyor.

antalya ters ev

antalya ters ev

Yalnızca yerli turistlerin değil yabancıların da dikkatinden kaçmayan Ters Evler, sıradışı bir deneyim yaşamak isteyenler için eşsiz bir fırsat sunuyor. Ters Evler'e adımınızı attığınız andan itibaren tüm eşyaların tavanda durduğunu göreceksiniz. Aynı anda 60 kişinin ziyaret edebildiği Ters Evler, pandemi sürecinde 20 olarak belirlenmişti.

Ters Evler'in kurucusu Kaan Karahan bu eşsiz deneyim için "İnsana tavanda nasıl yürünür sorusunun cevabını ve hissini veriyor." ifadelerini kullanıyor. Eğer sizde çocuklarınızla keyifli anlar geçirmek ya da içinizdeki çocuğu uyandırmak isterseniz mutlaka Ters Evler'i aktivitelerinize eklemelisiniz.

Zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacağınız Ters Evler'de bol bol fotoğraf çektirebilir ve unutulmaz bir ana sahip olabilirsiniz. Türk kültüründen izler de taşıyan Ters Evler için iç tasarımcı Tatyana Karahan ise "Bu eve kadın eli değdi. Bu ev tamamen Antalya'ya özel bir ev oldu. İçindeki Osmanlı köşesinin yerli ve yabancı turistler için ilgi çekici olacağını düşünüyoruz." diyor.

ANTALYA TERS EV AKSİYON PARKI GİRİŞ ÜCRETİ NE KADAR? 

Eğer sizde Antalya'da Ters Ev Aksiyon Parkı'na gitmeyi düşürseniz 2022 güncel fiyatları; yetişkinler için 50 TL olmakla beraber; 5 - 12 yaş arası için 40 TL'dir. Haftanın 7 günü ziyaretçilerine kapılarını aralayan Ters Ev, aynı zamanda 4 yaş altı için ücret talep etmemektedir.

Antalya Ters Ev

Antalya Ters Ev

2022 TÜRKİYE'DEKİ TERS EVLER GİRİŞ ÜCRETİ 

  • TERS EV ÇATALCA

Kahvaltı ve mangal gibi hizmetlerin de sunulduğu Ters Ev, Çatalca İzzettin mevkiinde bulunmaktadır. Akşam 22.00'a kadar açık olan ev kişi başı 60 TL, 6-12 yaş arası 30 TL, 6 yaş altına ise ücretsizdir.

Ters Ev Çatalca nerede?

Ters Ev Çatalca nerede?

  • TERS EV MASLAK

Ağaoğlu Maslak Blokları'nda bulunan Ters Ev, İstanbul Tepetaklak Ev adıyla da bilinmektedir. Akşam 19.00'a kadar açık olan ev, yetişkinler için 30 TL, 20 kişi üzeri ve gruplarda ise indirimli fiyatlara sahiptir.

Ters Ev Maslak

Ters Ev Maslak

  • TERS EV ORDU

Ters Ev Ordu nerede?

Ters Ev Ordu nerede?

Altınordu Atatürk Bulvarı'nda bulunan Ters Ev, akşam 19.00'a kadar açık oluyor. Ters Ev Aksiyon Parkı adını da taşıyan ev, yetişkinler için 10 TL öğrenciler için ise 5 TL giriş ücreti istiyor.

  • TERS EV ANKARA

Ters Ev Ankara

Ters Ev Ankara

Çankaya Kent Park AVM içerisinde bulunan Ters Ev, akşam 20.00'a kadar açık oluyor. 2022 güncel fiyat listesine göre tam 20, öğrenci 15 ve 2018 yılı sonrası doğan çocuklar için ücretsizdir.

BİR YORUM YAPIN 1

MURAT 3 yıl önce

Vaybe hayatımda bu kadar iyi bir şey görmemiştim