İstanbul'da çocuklarla gezilecek yerler nerelerdir? 23 Nisan'da çocuklarla gidilecek yerler

İstanbul'da çocuklarınızla hem eğlendiren hem de bilgilendiren bir gezi rotası oluşturmak isterseniz 23 Nisan tatilini değerlendirebilirsiniz. Her yaş grubuna hitap edecek macera dolu aktivitelerle yalnızca çocuğunuz değil siz de birkaç günlüğüne harika anlar yaşayabilirsiniz. Peki, İstanbul'da çocuklarla gezilecek yerler nerelerdir? 23 Nisan'da çocuklarla nereye gidilir? İşte cevaplar...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çocuklarınızla birbirinden güzel aktiviteler yapabilirsiniz. Dilerseniz çocuklarınızla deniz kenarında doğayla iç içe kahvaltı yapabilir ya da tarihte yolculuğa çıkabileceğiniz müzeleri keşfe çıkabilirsiniz. Her bütçeye ve zevke göre değişkenlik gösteren bu etkinlikler arasında seçim yapmakta zorlanıyorsanız çocuklarınızın en güzel anılarına eşlik edecek ve enerji atmasını sağlayacak en güzel rotaları sizler için derledik. Gelin, İstanbul'da ailece sıkılmadan vakit geçirebileceğiniz ve çocuğunuzu mutlu edecek yerlere gelin birlikte göz atalım.

Sömestr tatilinde gezilecek yerler nerelerdir? 15 tatilde nerelere gidilir?İLİŞKİLİ HABERSömestr tatilinde gezilecek yerler nerelerdir? 15 tatilde nerelere gidilir?

İSTANBUL'DA ÇOCUKLARLA GEZİLECEK YERLER NERELERDİR?

Ebeveyn olduktan sonra neredeyse her aktivitemizde çocuklarımızın da mutlu olacağı seçimler yapmaya başlıyoruz. Onları mutlu edecek ve aynı zamanda eğlenceye doyacağı gezi rotaları çizmek önceliğimiz oluyor. Çocuklarınızla İstanbul'da hem bilgilendirici hem de neşeli anlar yaşayabileceğiniz yerlere gidebilirsiniz. İşte İstanbul'da çocuklarınızla mutlaka gitmeniz gereken yerler şuralardır:

  • Madame Tussauds Müzesi
  • İstanbul Sea Life Akvaryum
  • Forestanbul
  • İstanbul İllüzyonlar Müzesi
  • Miniatürk 
  • MADAME TUSSAUDS MÜZESİ

Merkezi Londra'da yer alan Madame Tussauds Müzesi, dünyanın en ünlü şehirlerinde karşılaşabileceğiniz bir balmumu heykel müzesidir. 2016 yılında İstanbul'da da açılan müze, sanattan spora bilimden siyasete pek çok alanda ünlü kişilerin balmumu heykellerine ev sahipliği yapıyor.

Madame Tussauds Müzesi

Madame Tussauds Müzesi

Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Barış Manço, Bruce Willis, Zeki Müren, Leonardo DiCaprio, Ronaldo ve Rihanna gibi pek çok ismin bulunduğu balmumu müzesinde adeta gerçeğinden ayırt edemeyeceğiniz heykeller sergileniyor.

Madame Tussauds Müzesinden kareler

Madame Tussauds Müzesinden kareler

Çocuklarınızla buraya gelerek bol bol fotoğraf çekilebilir ve çocuğunuzun bu kişiler hakkında bilgi sahibi olmasını eğlenceli bir yolla sağlayabilirsiniz. Bilet fiyatları ise güncel olarak 2024 yılında 585,00 TL'dir.

Madame Tussauds Müzesi Kıvanç Tatlıtuğ

Madame Tussauds Müzesi Kıvanç Tatlıtuğ

  • İSTANBUL SEA LİFE AKVARYUM

Çocukları su altı dünyasında uçsuz bucaksız bir yolculuğa çıkaran İstanbul Sea Life Akvaryum, 1000'den fazla deniz canlısı ve belki de hiç tanımadığınız balık türlerini görmeyi sağlıyor.

 İstanbul Sea Life Akvaryum

İstanbul Sea Life Akvaryum

13 farklı türde köpek balığına ev sahipliği yapan akvaryumun dokunma havuzlarında pek çok deniz canlısına dokunabilirsiniz. Ayrıca çocuklar için özel tasarlanmış alanlarda, çocuklarınızın özel aktivitelerle eğlenmesini de sağlayabilirsiniz.

 İstanbul Sea Life Akvaryumdan kareler

İstanbul Sea Life Akvaryumdan kareler

Bayrampaşa'da yer alan akvaryumun güncel bilet fiyatları ise 2024 yılında 225,00 TL'dir.

 İstanbul Sea Life Akvaryumdan kareler

İstanbul Sea Life Akvaryumdan kareler

  • FORESTANBUL 

Eğer macera tutkunu bir çocuğunuz varsa onunla Türkiye'nin en büyük açık alan macera ve etkinlik parkına gitmeye ne dersiniz! 2014 yılından beri ziyaretçilerine eşsiz anlar yaşatan Forestanbul, 6 farklı macera parkuruyla çocukların eğlenebileceği bir alan inşa ediyor.

Forestanbul

Forestanbul

Çekmeköy Taşdelen Mesire alanında yer alan Forestanbul, çocukların şehir hayatından uzaklaşarak doğa içerisinde zaman geçirmesine zaman tanıyor. Eğer buraya gelmeyi düşünürseniz etkinliklere göre değişkenlik gösteren bir ücret tablosu olduğunu unutmamalısınız.

Forestanbuldan kareler

Forestanbuldan kareler

  • İSTANBUL İLLÜZYONLAR MÜZESİ

Beyoğlu'nda yer alan İstanbul İllüzyonlar Müzesi, çocukların en çok eğleneceği yerlerin başında geliyor. İllüzyonlarla kendinizi farklı bir dünyanın ortasında bulacağınız müzede yer alan farklı odalarda keyifli dakikalar yaşayabilirsiniz.

İstanbul İllüzyonlar Müzesi

İstanbul İllüzyonlar Müzesi

Tepetaklak Odada inanılmaz farklı pozlar verebilir ya da Vortex tüneli, Sonsuzluk Odası, Ames Odası, Karmaşık Silindir ya da Klon masada çocuklarınızla kahkaha dolu dakikalar geçirebilirsiniz. 2024 yılında güncel olarak tam bileti 490,00 TL'ye ve çocuklar ve öğrenciler için 220 TL'ye bilet satın alabilirsiniz. Aynı zamanda 65 yaş üstü için de bilet fiyatı 300 TL'dir.

İstanbul İllüzyonlar Müzesinden kareler

İstanbul İllüzyonlar Müzesinden kareler

  • MİNİATÜRK

Çocuklarla gezilecek yerler denildiğinde son olarak akla Miniatürk gelmektedir. Minyatür Türkiye Parkı ve Müzesi, ülkemizin en önemli eser ve yapıtlarının minyatür maketlerinin sergilendiği harika bir açık hava müzesi olarak karşımıza çıkıyor.

Minyatür Türkiye Parkı ve Müzesi

Minyatür Türkiye Parkı ve Müzesi

Türkiye’nin önemli tarihi ve kültürel mekanlarını gözler önüne seren bu yerde çocuklarınızla harika zamanlar geçirebilirsiniz. 60.000 metrekarelik bir alanı kapsayan Miniatürk, dünyanın en geniş alanına kurulmuş bir minyatür parkı olma özelliğiyle ön plana çıkıyor.

Minyatür Türkiye Parkı ve Müzesinden kareler

Minyatür Türkiye Parkı ve Müzesinden kareler

Aslına uygun olarak inşa edilmiş 150‘ye yakın minyatür yapı, 1/25 oranında ölçeklendirilerek Miniatürk'te sergileniyor. Burada çocuklarınızla hem tarihi yakından keşfedebilir hem de hediyelik eşya dükkanından zevkinize uygun hediyelikler alabilirsiniz.

Minyatür Türkiye Parkı ve Müzesinden kareler

Minyatür Türkiye Parkı ve Müzesinden kareler

Çocuklarınızla çocukluğunuza doğru uzanan güzel bir gezi rotası olması dileğiyle!

Kuru saç derisi için doğal yöntemler

İLİŞKİLİ HABER

Kuru saç derisi için doğal yöntemler
23 Nisan gösteri kıyafetleri! 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için kombin önerileri

İLİŞKİLİ HABER

23 Nisan gösteri kıyafetleri! 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için kombin önerileri
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0