Sömestr tatilinde gezilecek yerler nerelerdir? 15 tatilde nerelere gidilir?

Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle beraber birçok kişi sömestr tatilinde gezilecek yerleri araştırmaya başladı. Türkiye'nin farklı noktalarında yer alan onlarca seyahat rotaları arasından siz de kendinize en uygun yeri seçebilirsiniz. Peki, 15 tatilde nerelere gidilir? Sömestr tatilinde gezilecek yerler nerelerdir? Ocak tatilinde nerelere gidilebilir? İşte yanıtlar...

Çocuklara yoğun bir eğitim takviminin ardından hem eğleneceği hem de dinleneceği bir zaman dilimi sunan sömestr tatili, bu yıl 22 Ocak ve 2 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleşiyor. Toplamda 15 gün süren bu tatilde çocuklarıyla keyifli vakitler geçirmek isteyen birçok kişi farklı farklı planlar yapmaya başladı. Gezmeye, eğlenmeye doyum olmayan tatil bitse de hafta sonunun gelişiyle son bir kez keyfinizi ikiye katlayabilirsiniz. Hem çocuklara karne hediyesi olacak hem de sizin de yoğun iş temposundan uzaklaşabileceğiniz güzel bir gezi rotası oluşturmak isterseniz gelin, sömestr tatilinde gidilecek en güzel yerlere birlikte göz atalım.

Kars nerede? KarsİLİŞKİLİ HABERKars nerede? Kars'a nasıl gidilir? Kars'ta gezilecek yerler nerelerdir?

  • KARTALKAYA 

Hem İstanbul'a hem Ankara'ya yakın olması sebebiyle tatilcilerin uğrak noktalarından biri haline gelen Kartalkaya, Bolu'da yer almaktadır. Yarıyıl tatilinde çocuklarınızla Kartalkaya'ya giderek kayak veya doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz.

Kartalkaya

Kartalkaya

Kış turizminin gözde mekanlarından biri olan Kartalkaya, Bursa'da yer alan Uludağ'a oranla daha uygun fiyatlı seçenekler sunduğu için herkes tarafından yoğun ilgi görmektedir. Çocukların enerjilerini atmaları ve huzurlu hissetmesi için eşsiz bir tatil seçeneği olan Kartalkaya'ya gitmişken Bolu'da yer alan Yedigöller ve Abant'ı da ziyaret edebilirsiniz.

Kayak tatili

Kayak tatili

  • KAPADOKYA 

Nevşehir'in en önemli sembollerinden biri olarak görülen Kapadokya, benzersiz kaya oluşumları ve engebeli manzarasıyla her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste kapılarını aralıyor. 7'den 70'e herkesi kendine hayran bırakan Kapadokya'ya sömestr tatilinde giderek çocuklarınızla keyifli vakitler geçirebilirsiniz. 

KapadokyaİLİŞKİLİ HABERKapadokya'ya nasıl gidilir? Kapadokya'da gezilecek en güzel yerler nelerdir?

Kapadokya

Kapadokya

Buraya geldiğinizde kış aylarında bembeyaz bir örtünün altında sakince dinleniyormuş hissi veren Peribacalarını ziyaret edebilir ya da balon turu yaparak tüm şehri kuşbakışı izleyebilirsiniz. Öte yandan Kapadokya'da yer alan Güvercinlik Vadisi, Paşabağ Rahipler Vadisi ve Göreme Açık Hava Müzesi'ni de ziyaret ederek kültürel bir gezinin de keyfine varabilirsiniz.

Kapadokyadan kareler

Kapadokyadan kareler

  • ZİGANA KAYAK MERKEZİ

Türkiye'nin en çok tercih edilen kayak merkezlerinden biri olan Zigana, sömestr tatilini Karadeniz Bölgesi'nde geçirmek isteyenler için harika bir seçim olacaktır. Gümüşhane'de yer alan Zigana Kayak Merkezi, 1900 ile 2500 metre yükseklikte yer almaktadır. Çocuklarınızla kışın tadını çıkarabileceğiniz keyifli ve sakin bir tatil yapmak isterseniz burayı mutlaka seyahat rehberinize eklemelisiniz.

Zigana

Zigana

Ortalama kan kalınlığının 1 ile 1,5 metre olduğu Zigana, her yaş grubuna uygun pistleri ile çocuklar için harika bir tatil fırsatı sunmaktadır. 

Ziganadan kareler

Ziganadan kareler

  • SAFRANBOLU

Osmanlı evleriyle dünya çapında ün kazanan Safranbolu, her mevsim göz kamaştıran dokusuyla yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından biri haline geliyor. Batı Karadeniz Bölgesi'ndeki Karabük'e bağlı olan Safrabolu, doğal güzellikleri ve etkileyici mimarisiyle yıllardır "Müze Kent" olarak anılmaktadır.

Safranbolu nerededir, nasıl gidilir? SafranboluİLİŞKİLİ HABERSafranbolu nerededir, nasıl gidilir? Safranbolu'da gezilecek yerler nerelerdir?

Safranbolu

Safranbolu

Kristal teras, Tarihi Saat Kulesi ve Kent Tarihi Müzesi gibi tarihi yapıların göze çarptığı bu yerde çocuklarınızla geçmişe doğru ufak bir yolculuk yapabilirsiniz. Çocuklarınıza sömestr tatilinde hem dinlendiren hem de bilgilendiren bir tatil rotası çizmek isterseniz Safranbolu'yu mutlaka listenize eklemenizi tavsiye ederiz.

Safranboludan kareler

Safranboludan kareler

  • KARS

Kış aylarında nefes kesen manzaralara kucak açan Kars, sömestr tatilinde doğunun zenginliğine yakından şahit olmak isteyenlerin ilk tercihi oluyor. Dilerseniz Doğu Ekspresinden faydalanarak Kars'a olan yolculuğunuzu eğlenceli bir hale getirebilirsiniz.

Kars nerede? KarsİLİŞKİLİ HABERKars nerede? Kars'a nasıl gidilir? Kars'ta gezilecek yerler nerelerdir?

Kars

Kars

Buraya geldiğinize donmuş Çıldır Gölü'nde balık avlayabilir ya da Sarıkamış'ta kayak ve snowboard yapabilirsiniz. Aynı zamanda tarihi açıdan zengin bir mirası içerisinde barındıran Kars'ta çocuklarınızla Ani Harabelerini ziyaret edebilir ve Kars Kalesi'ni yakından görebilirsiniz.

Ani Harabeleri

Ani Harabeleri

İYİ TATİLLER!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Gezginci 2 yıl önce

Niğde Ketencimen Kayak merkezi Açıldı Millet...