Verda ne demek ve Verda isminin anlamı nedir? Verda ismi Kuran'da geçiyor mu?

Verda ismi, genel olarak ülkemizde kız bebeklere vermek için tercih edilen bir isim olmakta ve son zamanların güzel isimleri arasında her zaman yer almaktadır. Bu yüzden Verda ismi ne demektir? Ve Verda ismi Kur’an-ı Kerim de geçer mi? bu konular hakkında sizler için detaylı bir şekilde araştırma yaptık ve sonuçları sizler için derledik.

Evladına kavuşmak için gün sayan bireyler isim araştırmalarında ince eleyip sık dokuyor. İsim tercihlerine göz atan anne ve baba adayları son kararı ise ismin anlamını öğrendikten sonra veriyor. Verda ismi de son zamanların en çok araştırılanları arasında. Verda isminin anlamı ve kökeni nedir sorusuna cevap arayarak tercih noktasında son kararı buna göre vermek isteyenler doğru yerdeler. Peki, Verda isminin anlamı ne demek, ne anlam geliyor? İşte bu isme dair tüm bilgiler… 

Eliz isminin anlamı nedir ve Eliz ismi KuranİLİŞKİLİ HABEREliz isminin anlamı nedir ve Eliz ismi Kuran'da geçer mi? Eliz ismi ne demek...

VERDA İSMİNİN ANLAMI:

Verda isminin, kaynaklara göre birçok anlamı bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi, bir çiçek türü olan gül çiçeğidir. Bunun dışında da, birkaç farklı anlamı olduğunu görmekteyiz. İnsan anlamına da gelmektedir. Yine Verda isminin bir farklı anlamı da, 'akıp giden yiğit'tir.

Öncelikle, kız çocuklara koymak için seçilebilecek güzel isimlerden birisi olan Verda isminin sözlük anlamı Gül çiçeği olsa da, TDK kaynaklarına göre de birçok farklı anlamına ulaşılmaktadır. İnsan anlamına da gelebilen Verda isminin tüm anlamları, olumlu olmakla beraber, rahatlıkla kız çocuk ismi olarak tercih edilebilir.

Lalin ne demek, Lalin isminin anlamı nedir ve Lalin ismi KuranİLİŞKİLİ HABERLalin ne demek, Lalin isminin anlamı nedir ve Lalin ismi Kuran'da geçiyor mu?

VERDA İSMİ KURAN'DA GEÇİYOR MU?

Arapçadan dilimize kadar gelip yerleşmiş olan gül çiçeği anlamına gelmekte olan Verda adının Kur’an-ı Kerim’de geçmemektedir. Maalesef Kur’an-ı Kerim’in hiçbir yerinde rastlanılmayan Verda isminin kız çocuklarına koyulması kesinlikle caizdir. Çünkü Verda isminin sözlükteki anlamında dinimize ve kültürümüze herhangi aykırı bir şeyi bulunmamaktadır. Bu yüzden dolayı da yeni doğan kız bebeklere bu isim koyulabilir.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0