Emine ne demek ve Emine isminin anlamı nedir? Emine ismi Kuran'da geçiyor mu?

Kız çocuklar için kullanılan Emine ismi geçmişten günümüze kadar gelmeyi başarmış ve hala popülerliğini korumaktadır. Çocukların dünyaya gelmesinde arefesinde isim araştırması içinde olan aileler isimlerin anlamlarını merak ediyorlar. Peki popüler isim aramalarından biri olan Emine isminin anlamı nedir?

Emine ismi geçmişten günümüze kadar gelmiş ve hala en popüler isimler arasında yer almaktadır. Türkiye'de nüfusa en fazla kayıtlı olan isimlerden birisidir. Emine isminin anlamı anne ve baba olmayı bekleyen kişiler tarafından oldukça beğenilerek tercih edilmektedir. Evladını kucağına almak için gün sayan ve ona Emine ismini vermek isteyenler bu isim hakkında en geniş bilgilere aşağıdan ulaşabilecekler. Peki, Emine ismi ne demek, ne anlama geliyor? Emine Kur'an'da geçiyor mu?

Mihra ne demek ve Mihra isminin anlamı nedir? Mihra ismi KuranİLİŞKİLİ HABERMihra ne demek ve Mihra isminin anlamı nedir? Mihra ismi Kuran'da geçiyor mu?

Arapça kökenli bir isim olan Emine, 5 harften oluşmuştur. Türkiye'de en yaygın olan ve sıkça karşılaştığımız popüler kız isimleri arasında yer alır. Emine isminin bu kadar fazla tercih edilmesinin en önemli nedeni ise taşıdığı güzel anlamlardır.

Emine isminin anlamları şöyle;

- Güvenilir, inanılır.
- Tehlikesi olmayan, sakıncasız.
- Korkusuz, yüreğinde korku bulunmayan

EMİNE İSMİ KURAN'DA GEÇİYOR MU?

Arapçada Amine olarak geçen Emine ismi Kur'an-ı Kerimde geçmektedir. Aynı zamanda da Hz. Muhammed (s.a.v)'in annesinin adıdır.

EMİNE İSMİNİN İSTATİSTİKLERİ

Emine isminin kökeni: Arapça
Emine isminin cinsiyeti: Kız
Emine isminin harf sayısı: 5

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 4

Emine 1 yıl önce

Çok güzel, bir isim bence anlamında gayet güzel

Toplam 1 beğeni

Sadıkcan 1 yıl önce

Merhametli

Toplam 1 beğeni

Emine 2 yıl önce

Anlamı çok güzel

Toplam 1 beğeni

Emine 2 yıl önce

Çok güzelmiş anlamı harika

Toplam 2 beğeni