Bir Zamanlar Kıbrıs Samson kimdir, gerçek adı ne? Tayanç Ayaydın kimdir?

TRT 1'in yeni dizisi Bir Zamanlar Kıbrıs ilk bölümü 1 Nisan'da yayınlanmıştı. Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinde Samson karakteri dikkatleri çekti. Peki ama Bir Zamanlar Kıbrıs Samson kimdir, kaç yaşında, hangi dizilerde oynadı, evli mi Instagram adresi ne?

Bir Zamanlar Kıbrıs her perşembe TRT 1 ekranlarında yayınlanıyor. Yitirilen hayatlar, paramparça olan aşklar ve varoluş mücadelesi 1963 yılında adanın pastoral coğrafyasında neşeli hayatlarını süren sakız tüccarı Dereli ailesi, Kanlı Noel olarak bilinen olayların başlaması ile diğer Türk aileler gibi saldırıya uğrar. Birbirlerinden ayrı düşen aile fertleri kasabalarından sürülüp zorunlu bir göçe başlarken ailenin başındaki Kemal Dereli kendi ailesiyle birlikte göç yolundaki binlerce Türk’ün lideri haline gelir. Kıbrıs’ta yaşam mücadelesi sürerken Türkiye’den adaya gizli görevle yollanan Ankaralı ise Lefkoşa’da olayların seyrini değiştirir. Adada gizli kahramana dönüşen Ankaralı ve ayrı düştüğü nişanlısının hasretle ve yaşam mücadelesi ile harmanlanan aşkı da Dereli ailesinin hikayesi ile iç içe geçer. Peki ama Bir Zamanlar Kıbrıs Samson kimdir, kaç yaşında, evli mi çocuğu var mı, nereli?

Bir Zamanlar KıbrısİLİŞKİLİ HABERBir Zamanlar Kıbrıs'ta tüyleri diken diken eden küvet sahnesi! Bir Zamanlar Kıbrıs konusu

SAMSON KİMDİR?

Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinde Samson karakterini Tayanç Ayaydın canlandırmaktadır. Samson karakteri şu şekilde anlatılmaktadır: Ben Nikos Samson. Ünivformam yok, rütbemde. Ünvanı başkalarından beklemeyen, bunun için maaş beklemeyen, Antik Yunan'daki atalarım gibi gerçek gönüllü bir askerim. Yaşım kadar Türk öldürdüm. Sevdiğim kadını ve toprağımı benden almaya çalıştılar. Kıbrıs tarihinde hiç Yunan olmadı ki diyorlar. Sen ne istiyorsun? Çok basit. Tarihin hatasını onu yeniden yazarak düzeltebiliriz. Kansız tarih yazılmıştır. Dün İngiliz, bugün Türk, yarın Rum... Kıbrıs'ın Yunan olması için kimin kanı dökülmesi gerekiyorsa onunkini dökmeye hazırım. Sonra da bu adanın Cumhurbaşkanı olarak  sizi selamlayacağım.

Bir Zamanlar Kıbrıs EOKA ENOSİS nedir? Eoka ve enosis ne demek açılımı nedir?İLİŞKİLİ HABERBir Zamanlar Kıbrıs EOKA ENOSİS nedir? Eoka ve enosis ne demek açılımı nedir?

TAYANÇ AYAYDIN KİMDİR?

Tayanç Ayaydın, İstanbul'da 7 Ağustos 1979 tarihinde doğdu. Üniversite eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümünde tamamlayan Tayanç Ayaydın, kameraların karşısına ilk kez Aliye dizisinde geçti. 2009 senesinde Sakarya Fırat dizisinde rol alarak kariyerinde çıkış yaptı.

Tayanç Ayaydın, 2008 senesinde rol aldığı Ben Hopkins imzalı Pazar - Bir Ticaret Masalı ile 2008 Locarno Film Festivali'ne katılarak En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'ne layık görüldü.

Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinde baş rol oyuncularından olan Tayanç Ayaydın, ekip arkadaşları ile birlikte Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesini izleyicilere gösterecek. Tayanç Ayaydın, dizide Kıbrıs Adası'nı Yunanistan'a bağlamak isteyen EOKA - B'nin liderlerinden olan Nikos Sampson'u canlandırıyor.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0