Bir Zamanlar Kıbrıs EOKA ENOSİS nedir? Eoka ve enosis ne demek açılımı nedir?

Son dönemde yayın hayatına giren dizilerden biri olan Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinde geçen EOKA ve Enosis kelimelerinin anlamları merak ediliyor. Dizide geçen EOKA ENOSİS nedir? Eoka ve enosis ne demek, açılımı nedir? İşte EOKA hakkında bilgiler...

Kıbrıs'ta Türk halkının Rumlar tarafından yaşadığı zulmü anlatan Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi ilk bölümü ile yayın hayatına girdi. Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi tarihteki birçok olayı anlatmasıyla birlikte, kişi ve durum da birçok vatandaş tarafından araştırılmaya başlandı. Dizide Kanlı Noel'e değinilirken EOKA terör örgütü ifadesi de yer aldı. Bunun ardından EOKA nedir, açılımı ne demek ve ne zaman kuruldu sorularının yanıtları merak konusu oldu. İşte dizide geçen eoka ve enosis kelimelerinin anlamları...

Eoka nedir?

Eoka nedir?

EOKA NEDİR?

Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinde geçen EOKA kelimesi yunanca bir kelimedir. EOKA kelimesi, (Yunanca: Εθνική Οργάνωσις Κυπρίων Αγωνιστών - Ethniki Organosis Kyprion Agoniston: Türkçede ise; Kıbrıslıların Millî Mücadele Örgütü), Kıbrıs'ta Britanya sömürge yönetiminin sonlanması ve adanın Yunanistan'a bağlanması (Enosis) için uğraşan Kıbrıslı Rum silahlı örgütü olarak adlandırılmaktadır. 

Saatlerin anlamı 2021! Saat anlamları nedir? Ters ve çift saatlerin anlamı ve yorumlarıİLİŞKİLİ HABERSaatlerin anlamı 2021! Saat anlamları nedir? Ters ve çift saatlerin anlamı ve yorumları

Enosis nedir?

Enosis nedir?

ENOSİS NEDİR?

Bir Zamanlar Kıbrıs'ta Rumların İngilizleri daha sonra da Türkleri adadan çıkarmak ve Kıbrıs'ın Yunanistan'a ilhakını (ENOSİS) sağlamak amacıyla kurduğu Milliyetçi yeraltı olarak geçmektedir. 

EOKA AÇILIMI NEDİR?

EOKA'nın açılımı "Ethniki Organosis Kipriaoü Agönos'tir." Anlamı ise Kıbrıs Mücadelesi Ulusal Örgütü'dür.

Topomoni nedir, neyi inceler? Topomoni biliminin sağladığı faydalar nelerdir? İLİŞKİLİ HABERTopomoni nedir, neyi inceler? Topomoni biliminin sağladığı faydalar nelerdir?

EOKA açılımı nedir?

EOKA açılımı nedir?

EOKA NE ZAMAN KURULDU, LİDERİ KİM?

EOKA, Kıbrıs'ta Makarios öncülüğünde Türk halkını yok edip, adayı Yunanistan'a bağlamak için kurulmuş olan bir terör örgütüdür. 7 Mart 1953'de Kıbrıs Başpiskoposu Makarios liderliğinde kurulmuştur. EOKA'nın "Kanlı Noel" olarak bilinen saldırıları sonucunda yüzlerce Türk öldürüldü, on binlercesi göçmen durumuna düşürüldü. Ancak bu darbe, Türkiye'nin Kıbrıs Barış Harekâtı adı altında Kıbrıs'a müdahale etmesiyle EOKA askeri harekât sessizliğe gömülmüştür.

 

 

Yeşilçam'ın efsane ismi Hülya Koçyiğit'in yıllara meydan okuyan güzelliği!

İLİŞKİLİ HABER

Yeşilçam'ın efsane ismi Hülya Koçyiğit'in yıllara meydan okuyan güzelliği!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0