Tam kapanma açıklandı! Tam kapanma tarihleri ne zaman başlıyor ve bitiyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından canlı yayında açıklandı. Erdoğan, artan vaka saysının akabinde bir dizi yeni tedbir alındığını belirtirken tam kapanma olacak mı sorusuna da yanıt verdi. Özellikle artan vakalar sonrası bayramda sokak yasağı olacak mı, tam kapanma gelecek mi sorularının yanıtı aratılmaya başlandı. Peki tam kapanma gelecek mi, sokak ve seyahat yasağı gelecek mi? Yanıtı haberimizde.

Koronavirüs vakalarında günlük sayı 50 - 62 bin bandında seyretmeye devam ediyor. Günlük vefat sayısındaki yükseliş sonrası, Ramazan ayı içerisinde ve bayramda tam kapanma gelir mi, seyahat yasaklarında bir revizyon olur mu gibi olasılıklar konuşulmaya başlamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 günlük tam kapanma olacağını belirtti. Tam kapanma tarihleri de açıklandı. Böylelikle, Ramazan Bayramında sokağa çıkma yasağı olacak mı konusu da netlik kazandı. Kabine Toplantısı sonuçları belli olur olmaz tam kapanma tarihleri nedir, ne zaman başlıyor ve kaç gün sürecek sorularına yanıt aranmaya başlandı.

29 Nisan 2021 yani Perşembe akşamı saat 19.00'dan başlayın 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar tam kapanmaya geçiyoruz. Bu tarihlerde kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

KAPANMAYA TABİ TUTULAN ADIMLAR:

  • Üretim imalat, gıda, temizlik, sağlık gibi alanlarda istisna alanlarda tüm işyerleri faaliyetlere ara verilecek. Yeme içme sektöründe paket servisi verilecektir. Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak, diğer günlerde belirlenen saatlerde hizmeti sürdürecek.
     
  • Anaokulu, kreş, 8. ve 12. sınıflar dahil tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek tüm sınavlar ertelenecektir.
     
  • İhtiyaçlarını karşılamak için sokağa çıkamayan yaşlılarımız VEFA ekiplerinden destek isteyebileceklerdir.
     
  • Şehirler arası seyahatlerin tamamı izne tabi olacaktır, Şehirler arası araçlar %50 ile çalışabilecektir.
     
  • Konaklama tesislerinde rezervasyonlar, sokağa çıkma kısıtlamaları için teşkil etmeyecektir.
     
  • Kamu personeli uzaktan çalışmaya yönlendirilecektir.

Özel araçla seyahat yasağı var mı? Seyahat yasağı ve risk grubunda olan illerİLİŞKİLİ HABERÖzel araçla seyahat yasağı var mı? Seyahat yasağı ve risk grubunda olan iller

İÇ İŞLERİ BAKANLIĞI GENELGESİNE GÖRE UYGULANAN GÜNCEL KISITLAMALAR

  • Güncel durumda hafta sonu yasakları için düşük ve orta risk sınıfında bulunan iller için sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor.
     
  • Bu gruplarda yasak, hafta içi olduğu gibi akşam 21.00 sabah 05.00 saatleri arasında uygulanıyor.
     
  • Yüksek risk grubunda yer alan iller için ise Cuma günü akşam 21.00 sabah 05.00 saatleri arasında uygulanmaktadır.
     
  • Hafta sonu ise Cumartesi akşam 21.00'den başlayıp Pazartesi sabah 05.00'e kadar sürmektedir.

  • Çok yüksek risk grubunda da Cuma günü başlıyor. Akşam saat 21.00'de başlayacak olan yasak, Pazartesi günü sabah saat 05.00'e kadar sürüyor.
     
  • Düşük ve orta risk grubunda bulunan illerde ise yaş grubuna göre kısıtlamalar olmaktadır. Yaşı 65 yaş ve üzeri olan vatandaşlar ile 20 yaş ve altında bulunan kişiler sokağa çıkma kısıtlamasında muaf oluyorlar.
     
  • Yüksek ve çok yüksek grubunda bulunan kişiler için ise 65 yaş ve üzerinde bulunan kişiler sabah saat 10.00 ile öğle saat 14.00 arasında, 20 yaşın altında bulunan kişiler ise öğle 14.00 ile akşam 18.00 arasında sokakta oluyorlar.
     

BAYRAMDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Ramazan Bayramı

Ramazan Bayramı

Şehirler arası seyahat yasak mı? Şehirler arası seyahat yasağı kalkan illerİLİŞKİLİ HABERŞehirler arası seyahat yasak mı? Şehirler arası seyahat yasağı kalkan iller

- Ramazan ayı içerisinde kısmi kısıtlamalar kapsamında alınan ek tedbirler uygulanıyor.

- Alınan tedbirlere rağmen vaka sayılarında herhangi bir düşüş gerçekleşmez ise Ramazan Bayramı için bir tam kapanma gündeme gelebilir.

- Konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklama bulunmuyor.

Binnur Kaya'nın gençlik fotoğrafı olay oldu! Herkes bunu konuşuyor...

İLİŞKİLİ HABER

Binnur Kaya'nın gençlik fotoğrafı olay oldu! Herkes bunu konuşuyor...

BİR YORUM YAPIN 0