Şehirler arası seyahat yasak mı? Şehirler arası seyahatle ilgili son durum

Koronavirüs salgını nedeniyle şehirler arası seyahat kısıtlamasına yönelik son dakika gelişmeleri ve alınan kararlar vatandaşlar tarafından takip ediliyor. Özellikle hafta sonu için özel araçla il dışına çıkmak yasak mıdır, seyahat kısıtlaması geldi mi şeklinde araştırma yapmaya başladılar. Peki şehirlerarası seyahat kısıtlaması var mı? İşte yanıtı.

17 gün süren tam kapanma sürecinin ardından Kademeli Normalleşme Dönemi başladı. 1 Haziran'a kadar sürecek olan bu dönem için en çok merak edilen şehirler arası seyahat süreci oluyor. İçişleri Bakanlığı genelgesi yayımlandı. Genelgeye göre; 17 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında haftanın 7 günü akşam saat 21:00'dan sabah 05:00'e kadar sokağa çıkma yasağı olacak. Hafta sonu ayrıca sabah 5'ten akşam 21.00'e kadar da sokak yasağı olacak. Hafta için ise bu saatlerde sokağa çıkmak serbest olacak.

Şehirlerarası izin belgesi nasıl alınır? Seyahat yasağı var mı? E-Devlet yol izin belgesiİLİŞKİLİ HABERŞehirlerarası izin belgesi nasıl alınır? Seyahat yasağı var mı? E-Devlet yol izin belgesi

# 1 ŞEHİRLER ARASI SEYAHAT YASAĞI VAR MI?

Bu süreçte sokak yasağının bulunmadığı zaman dilimlerinde seyahat yasağı bulunmuyor. Kısıtlama saatlerinin dışında, vatandaşlar şehirler arası seyahat edebilecekler.

Özel araçla il dışına çıkmak yasak mı?

Özel araçla il dışına çıkmak yasak mı?

Seyahat izin belgesi alırken geçerli olan durumlar şu şekildedir:

- Tedavi gördüğü hastaneden taburcu olup ikamet adresine dönmek isteyen, doktoru raporu olup sevk olan ve/veya önce bir tarihten bu zamana alınmış bir doktor randevusu/kontrolü olan kişiler.

- Kendisinin ve/veya eşinin, vefat etmiş olan birinci dereceden yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak isteyen, cenaze nakil işleminde refakat edecek olan kişiler. ( En fazla 4 kişi olmalıdır.)

- Bulunduğu şehirde sadece son 5 gündür bulunan ve kalacak yeri olmayıp ikamet adreslerine dönmek isteyenler. ( Bunun için 5 gün içerisinde o şehirde olduğunu belli edecek bir yolculuk bileti, geldikleri aracın plakası, seyahat ettiğini gösteren başkaca bir belge, bilgi sunulmalıdır.),

- ÖSYM tarafından ilan edilmiş olan diğer merkezi sınavlara katılacak olanlar ve refakat edecek kişiler.

- Askerlik görevini tamamlayıp evine dönecek olanlar.

- Özel ve/veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısına sahip olan kişiler.

- Ceza İnfaz Kurumları'ndan salıverilmiş kişiler.

Süper solucan ay nedir ve ne demek? Süper solucan ay ne zaman gerçekleşecek?

İLİŞKİLİ HABER

Süper solucan ay nedir ve ne demek? Süper solucan ay ne zaman gerçekleşecek?
Bebek battaniyesi nasıl süslenir? Derya Baykal'la videolu bebek battaniyesi süsleme

İLİŞKİLİ HABER

Bebek battaniyesi nasıl süslenir? Derya Baykal'la videolu bebek battaniyesi süsleme
Türk vatandaşlarından vize istemeyen ülkeler 2021

İLİŞKİLİ HABER

Türk vatandaşlarından vize istemeyen ülkeler 2021

BİR YORUM YAPIN 0