Süper solucan ay nedir ve ne demek? Süper solucan ay ne zaman gerçekleşecek?

Süper solucan ay, dolunay şeklinde görülecek ayın gökyüzünde daha büyük ve daha parlak görüneceğini anlamı taşıyor. İnternette birçok vatandaş tarafından ne olduğunu merak edilen gök olaylarından 'Süper Solucan Ay' için geri sayım başladı. Peki, 2021 yılının en önemli gök olaylarından biri olan süper solucan ay nedir? Süper solucan ay ne zaman gerçekleşecek? Detaylar haberimizde:

'Super Worm Moon' olarak adlandırılan Süper Solucan Ay, yaklaşık üç gün sürecek ve çıplak gözle gözlemlenecek. Süper solucan ay gökyüzünde daha parlak ve büyük olması olarak adlandırılmaktadır. Gökyüzünde büyük görsel şov yapan süper solucan ay Türkiye den de görülebilecek. Süper solucan ay normal bir dolunay görüntüsüyle karşılaştırıldığında yüzde 7 daha büyük ve yüzde 15′ kadar daha parlak bir şekilde görülmesi olayıdır.  Süper solucan ay ile ilgili detaylar şöyle;

  • Süper solucan ay 28 mart pazar günü gerçekleşecek.
     
  • Dünyanın her yerinden görülecek
     
  • Süper solucan ay üç gün boyunca sürecek

süper solucan ay ne zaman

süper solucan ay ne zaman

SÜPER SOLUCAN AY NEDİR? 

NASA yöneticileri, ayın Dünya’ya olan yakınlığı nedeniyle bazı tanımlara göre bir “süper ay” olarak kabul edilebileceğini bildirdi. Süper Solucan Ay aslında Dünya'ya baharın gelişinin müjdecilerinden sayılıyor.

NASA duyurdu: 2020 Mavi Dolunay ne zaman çıkar? Mavi Ay nedir ve nasıl oluşur?İLİŞKİLİ HABERNASA duyurdu: 2020 Mavi Dolunay ne zaman çıkar? Mavi Ay nedir ve nasıl oluşur?

süper solucan ay nedir

süper solucan ay nedir

SÜPER SOLUCAN AY NE ZAMAN?

Süper Solucan Ay, 28 Mart Pazar itibariyle 3 gün boyunca izlenebilecek ve Avrupa’da da  takip edilebilecek.

süper solucan ay nasıl izlenir

süper solucan ay nasıl izlenir

SÜPER SOLUCAN EN İYİ NASIL İZLENİR?

Meteor yağmurları ya da Süper Ay gibi bir gökyüzü olayını net bir şekilde izlemek için şehir ışıklarından uzak bir noktada olup temiz bir gökyüzü ve uygun hava koşulları gerekiyor. Çamlıca Camii ve Süper Solucan Ay'ın drone ile kaydedilen görüntüleri kartpostallık görüntüler oluşturdu. Görenleri hayran bırakan Süper Solucan Ayı 3 gün boyunca gözlemlenebilecek.

süper solucan ay

süper solucan ay

Şehirler arası seyahat yasak mı? Şehirler arası seyahatle ilgili son durum

İLİŞKİLİ HABER

Şehirler arası seyahat yasak mı? Şehirler arası seyahatle ilgili son durum
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0