Assos nerede ve nasıl gidilir? Assos sahilleri turizm sezonuna hazırlanıyor

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan Çanakkale Assos Ören Yeri sahilleri, tam kapanma döneminde turizm sezonuna hazırlanıyor. Her yıl binlerce turisti ağırlayan Assos, ülkemizde görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Peki Assos nerede ve Assos'taki çalışmalar nasıl ilerliyor? İşte 2021 yaz sezonu için Assos hakkında tüm güncel gelişmeler.

Marmara Bölgesi'nin en önemli turizm kentlerinden birisi olarak kabul edilen Çanakkale'de kesinlikle görülmesi gereken yerlerin başında Assos gelir. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne de giren ve bir ören yeri olan Assos, 2021 yaz sezonu için de yavaş yavaş hazır olmaya başladı. Ramazan Bayramı'nın bitimiyle birlikte sezonun da açılması planlanıyor. Bölgede ise pandemi nedeniyle daha geniş ve kapsamlı bir hazırlık gerçekleştiriliyor. İşletmelerde sosyal mesafe kuralları ve hijyene yönelik düzenlemeler yapılıyor.

Adatepe nerede ve nasıl gidilir? TürkiyeİLİŞKİLİ HABERAdatepe nerede ve nasıl gidilir? Türkiye'nin en iyi korunmuş köyü Adatepe

ASSOS'TAKİ ÇALIŞMALAR

- Assos Antik Limanı, kayalardaki ıslah çalışmaları nedeniyle kapatılmış durumda.

- Bu bölge dışında kalan yerler ise pandemi kurallarına uygun olarak dekore ediliyor. 

- Şezlongların ve yemek yenecek alanlardaki masalardaki mesafe hizası pandemi kurallarına göre ayarlanıyor.

Bölgedeki tesislerin yeni sezona hazır olduğunu belirten Assos Turizm İşletmecileri ve Otelciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Emre Avcı, 'İnşallah güzel bir sezon olacağını ümit ediyoruz. İşletmelerimiz pandemi konusunda gerekli önlemleri bu sezonda da aldı. Güzel bir turizm sezonu bekliyoruz. Assos Antik Limanı'ndaki tesislerin, AFAD’ın hazırladığı rapor doğrultusunda tehlike oluşturan kayaların ıslahı için bir süre kapalı kalması gerekiyor. Bu geçici bir kapalı kalma süresi, bir sezon gibi öngörülüyor. Ancak sadece antik limandaki tesisler kapalı kalacak. Kamuoyunda bir yanlış algı oluştu. Misafirlerimiz bize geri dönüş yapıyorlar bu konu ile alakalı.

Turizm acentelerinden ileri tarihli rezervasyon yapan misafirlerimiz sanki Assos’taki tüm işletmeler kapalıymış gibi konuşmalar yapıyorlar. Böyle bir şey yok. Bu kapanma sadece antik liman bölgesindeki tesisler için geçerli. Orada 8-10 otelimiz ve 7-8 restoran işletmemiz var. Behramköy merkezi, Kadırga, Sivrice, Sokakağzı koyları ve Küçükkuyu yolu üzerindeki turistik işletmelerimiz açık. Bu bölgede de bir kapanma ve tehlike yok. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla Assos’umuza gelip tatillerini geçirebilirler.' ifadelerini kullandı.

ASSOS NEREDE VE NASIL GİDİLİR?

Çanakkale'ye bağlı olan Assos için direkt bir otobüs seferi yoktur. Buraya gidebilmeniz için Çanakkale Otogarı'ndan Ayvacık'a oradan da Behramkale bölgesine ulaşmanız gerekmektedir. Bu kısımdan ise dolmuşlara binebilirsiniz.

Saksıda tohumsuz sebze nasıl yetişir? Saksıda kırmızı biber yetiştirme

İLİŞKİLİ HABER

Saksıda tohumsuz sebze nasıl yetişir? Saksıda kırmızı biber yetiştirme
Kraliçe Eugenie, günümüz modasına yön verdi:  Louis Vuitton markasını yaptı!

İLİŞKİLİ HABER

Kraliçe Eugenie, günümüz modasına yön verdi: Louis Vuitton markasını yaptı!

BİR YORUM YAPIN 0