Üçüz doğuran 40 yaşındaki kadın doktorları şaşırttı: 'Bu yaşta rastlanan bir durum değil'

1 sene önce dünyaevine giren İfakat Zenginal, 40 yaşında olmasına rağmen üçüz çocuk doğurunca doktorlar hayrete düştü.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Adnan Aslan, tüp bebek tedavisi ile hamile kalanların genelde 40 yaş sonrası olduğuna dikkat çekerek, 40 yaşında olmasına rağmen İfakat Zenginal’ın doğal yöntemlerle hamile kalarak üçüz doğurmasının nadir bir durum olduğunu söyledi.

35 HAFTA MÜCADELE ETTİ

Tek çocuk düşünürken üçüzlerini doğuran anne Zenginal, “40 yaşında evlendim. Doğal yöntemlerle oldu. Evlenmeden önce çocuk hasretim vardı en büyük hayalim çocuktu. Biz bir tane düşünürken çok şükür üçüz oldu. Bayağı zorlu süreçlerden geçtim. 35 buçuk hafta çocuklar için kendimi feda ettim. Yoğun bakımdan çıktım Allah’ıma şükürler olsun şimdi iyiyim. Çocuklar için her şeye değer. Biri kız ikisi erkek sağlıklılar. Doktorlar durumumum pek rastlanan bir olay olmadığını söylediler. İsteyen herkese Allah nasip etsin” dedi.

Nerdeyse 10 senedir böyle bir vaka ile karşılaşmadığını belirten Aslan, “Çok sıra dışı bir doğum. Normalde tüp bebek gebeliklerinde çok sık karşılaştığımız bir durum. Ancak,40 yaşında normal bir gebelik yöntemiyle üçüz doğum yapana hiç rastlamadım. Çok ilginç ve özel bir durum. 10 yıldır böyle bir şeye rastlamadım ilk defa böyle bir şeyle karşı karşıya kalıyoruz. Çocuklarda son derece sağlıklı. Bebeklerin ikisi erkek biri kız. Annenin küçük çaplı da olsa sağlık sorunları olmuş ancak hayati anlamda bir sıkıntısı yok. Genel durumu şu anda stabil, gayet iyi. Bebeklerine bakabilecek durumda. Gebeliği ilginç kılan, annenin 40 yaşında olmasına rağmen normal yolla hamile kalmış olması ve bu hamilelikten de üçüz bebeklerinin dünyaya gelmesi. Çok özel bir durum bizim için mutluluk verici bir tablo. Anne bebeklerine kavuştuğu anda çok heyecanlandı gözleri doldu. Neticede onların mutluluklarına bizde ortak olduk. Sevindirici bir durum” ifadelerini kullandı.

Cem Özer: İçine kapanık ve çekingendim

İLİŞKİLİ HABER

Cem Özer: İçine kapanık ve çekingendim

BİR YORUM YAPIN 0