Bodrum’da gezilecek yerler nerelerdir? Bodrum’da nereye gidilir?

Tatil denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri olan Bodrum, özellikle yaz aylarının vazgeçilmezi. Bodrum, seyahat tutkunlarına hem tarihi güzellikler ve kültürel zenginliklerle harmanlanan bir gezi imkanı hem de deniz, kum, güneş üçlüsüyle muhteşem bir tatil fırsatını altın tepside sunuyor. Peki Bodrum nerede? Bodrum’da gezilecek yerler nerelerdir? İşte Bodrum hakkında merak ettiğiniz her şey…

Yaz aylarıyla beraber Ege ve Akdeniz sahilleri cıvıl cıvıl bir etkiyle adeta göz kamaştırıyor. Yoğun geçirilen bir yılın ardından rahat bir nefes almak ve eğlenceli zamanlar geçirmek için ailemiz ve dostlarımızla birlikte olabileceğimiz tatil planları yapıyoruz. Ege'nin en gözde tatil beldelerinden biri olan Bodrum ise kaliteli zaman geçirmek için vazgeçilmez bir seçenek. Türkiye'nin en değerli turizm alanlarından biri olan Bodrum, farklı kültürlerden izler taşıyan tarihi yapıları, festival etkinlikleri, leziz mutfağı, masmavi berrak plajları ve göz alıcı güzellikleriyle yıllardır yalnızca yerli tatilcilerin değil turistlerin de uğrak noktası haline geldi. Doğayla iç içe olma imkanı tanıyan Bodrum'da görülmesi gereken yerleri gelin birlikte keşfedelim. 

TürkiyeİLİŞKİLİ HABERTürkiye'nin en güzel koyları nerede? Yaz tatilinde nereye gidilir?

BODRUM NEREDE?

Türkiye'nin günaybatısında yer alan Bodrum, Muğla ilçesine bağlıdır. Köklü tarihi, kültürel zenginliği ve nefes kesen manzaralarıyla adından söz ettiren Bodrum, özellikle yaz aylarında binlerce kişiye kapılarını aralıyor. 

BODRUM'DA NERELERE GİDİLİR? BODRUM'DA GEZİLECEK YERLER

Sıcak insanları, yağlı boya tablosunu anımsatan sokakları, turkuaz renkli berrak suları, yeşilin binbir tonuna ev sahipliği yapan manzaralarıyla dikkatleri üzerine toplayan Bodrum'da mutlaka gezip görmeniz gereken yerleri sizler için listeledik...

Bodrumda gezilecek yerler

Bodrumda gezilecek yerler

  • BODRUM KALESİ

Kayalık bir zemin üzerine inşa edilen Bodrum Kalesi, iki liman arasında yer almaktadır. Tarih severler için Bodrum Kalesi, Bodrumun değerli simgelerinden biridir. 1402 yılında inşa edilen kale, geçmişten günümüze ziyaretçilerin ilgi odağı haline gelmiştir. İç kısımlarında farklı ülkelerin adlarını taşıyan kuleler bulunmaktadır.

Bodrum Kalesi

Bodrum Kalesi

İngiliz, Fransız, İtalyan ve Alman kulelerinden en yükseği, denizden 47,50 metre yükseklikte yer almaktadır. Kale içerisinde Türk Hamamı, Karyalı Prenses salonu, Klasik Devir Salonu, Cam Batığı salonu gibi bölümlerde sergilenen koleksiyonlar bulunmaktadır.

Bodrum Kalesi özellikleri

Bodrum Kalesi özellikleri

Geçmişten günümüze orijinalliğinden hiçbir şey kaybetmeyen Bodrum Kalesi, şu anda Sualtı Arkeoloji Müzesi olarak hizmet vermektedir. Müze, Avrupa'da "Yılın Müzesi" ödülüne layık görülmüştür.  

Sualtı Arkeoloji Müzesi

Sualtı Arkeoloji Müzesi

  • HALİKARNAS MOZOLESİ

Halikarnas Mozolesi, Karya Kralı Mausolos için karısı Kraliçe Atermisia tarafından yaptırılmış bir anıt mezardır. M.Ö 350 yılında yapılan eser, Dünyanın 7 Harikasından biridir.

Halikarnas Mozolesi

Halikarnas Mozolesi

Yunan ve Mısır mimarisinin izlerini taşıyan eser, görkemli ve heybetli görüntüsüyle turistlerin ilgi odağı haline gelmiştir. 16. Yüzyılda çıkan Haçlı Seferleriyle yıkıma uğramıştır. Günümüzde açık hava müzesi olarak hizmet veren mozole alanında çeşitli kabartmalar ve mimari parçalara rastlamak mümkün. 

Halikarnas Mozolesinden kareler

Halikarnas Mozolesinden kareler

  • ZEKİ MÜREN SANAT GALERİSİ

Sanat dünyamızın en büyük değerlerinden biri olan ve "Sanat Güneşi" ismiyle anılan Zeki Müren'den izlere Bodrum'da rastlamak mümkün. Zeki Müren'in son yıllarını geçirdiği Bodrum'daki iki katlı evi, 8 Temmuz 2000 yılından beri müze olarak hizmet vermektedir. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilen evin alt katı sanatçının kullandığı şekilde dekore edilmiştir. Üst katı ise müze olarak kullanılmaktadır. Burada Zeki Müren'e ait sahne kostümleri, ödüller, plaklar, kullandığı takılar, hayran mektupları, kendi yaptığı tabloları görebilirsiniz. Uzun yıllar kullandığı arabası ve bronz heykeli ise evin ön bahçesinde yer almaktadır.

Zeki Müren Sanat Galerisi

Zeki Müren Sanat Galerisi

  • GÜVERCİNLİK

Güvercinlik, Milas'a 30 kilometre, Bodrum'a ise 20 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Bodrum'un en güzel turistik beldeleri arasında yer alan Güvercinlik, doğayla iç içe zaman geçirmek için çok ideal bir yerdir. Yürüyüş yapmak için harika bir seçenek olan Güvercinlik'te sahil ve patikada sakin bir tur atabilirsiniz.

Güvercinlik

Güvercinlik

  • BİTEZ PLAJI

Bodrum'a yaklaşık olarak 8 km mesafede bulunan Bitez Plajı, Bodrum'un en gözde sahillerinden biridir. Bitez Plajı, yemyeşil ağaçların eşlik ettiği berrak ve çarşaf gibi deniziyle keyifli bir tatil için harika bir seçenek. Plajda yürüyüş yapmayı sevenlerdenseniz size iyi bir haberimiz var. Bitez Plajı, dünyanın en uzun sahiline sahip olan plajlardan biridir. Burada deniz, kum, güneş üçlüsünü kucaklayabilirsiniz.

Bitez Plajı

Bitez Plajı

BODRUM'DA MUTLAKA GÖRÜLMESİ GEREKEN KOYLAR

Bitez plajı dışında Bodrum'da gidilebilecek en iyi plajlar ise şu şekildedir:

  • Karaincir Akyarlar plajı
  • Mazı Köy plajı
  • Yalıçiftlik Kızılağaç Plajı
  • Aspat Plajı
  • Çöketme Plajı
  • Gümüşlük Plajı
  • Kissebükü Koyu
  • İçmeler Plajı
  • Halikarnas Plajı
  • Ören Plajı
  • Halikarnas Plajı
  • Gündoğan Plajı
  • Gün Batımı Plajı

BODRUM'DA EGE LEZZETLERİNİ KEŞFEDİN

Çok geniş bir yemek yelpazesine sahip olan Bodrum'da Ege'nin lezzetlerine doyacaksınız. Sebze ağırlıklı zeytinyağlılar ve deniz ürünleriyle donatılmış bu tatları gezilerinizin arasına mutlaka ekleyin. Bodrum mutfağına en lüks restoranlardan esnaf lokantalarına kadar her yerden ulaşabilirsiniz.

Bodrum yemekleri

Bodrum yemekleri

Özelikle kabak çiçeği dolması, karışık kızartma, deniz börülcesi, zeytinyağlı bamya, turp otu salatası, enginar salatası, hardalotu salatası, keşkek tadına asıl Bodrum'da varabileceğiniz yemeklerdir. Tazelik hissi veren tatları seviyorsanız bol miktarda lor kullanılarak yapılan Çingene salatasını denemenizi tavsiye ederiz. Ayrıca Bitez Dondurmacısında mandalinalı ve daha pek çok alternatifte dondurma deneyebilirsiniz.

Mandalinalı dondurma

Mandalinalı dondurma

KEYİFLİ TATİLLER DİLERİZ!

MasterChef tarçınlı çörek nasıl yapılır? MasterChef cinnamon rolls tarifi!

İLİŞKİLİ HABER

MasterChef tarçınlı çörek nasıl yapılır? MasterChef cinnamon rolls tarifi!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0