Türkiye'nin en güzel koyları nerede? Yaz tatilinde nereye gidilir?

Yaz mevsimini keyif dolu günlerle taçlandırmak isteyen birçok kişi tatil planlarını yapmak için hızlı bir arayışa giriyor. Berrak suların eşlik ettiği muhteşem bir atmosferin kapılarını aralayan koylar, tatil rotası oluştururken vazgeçilmez bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Peki Türkiye'de en güzel koylar nerede? Tatilde nereye gidilir? İşte cevaplar...

Nefes kesen doğasıyla her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ilk durağı haline gelen Türkiye'de dört mevsim muhteşem bir tatil yapılabilir. Özellikle güneşin tüm cömertliğini gözler önüne serdiği bu güzel günlerde masmavi koylar ve bembeyaz kumsallara kucak açmak hepimizin hayali. Ege ve Akdeniz'in incileri olarak görülen Fethiye, Bodrum veya Datça gibi harikulade yerler birçok kişinin seyahat rehberinde en üst sıralarda kendine yer buluyor. Eğer siz de hem dinlenmek hem de doğanın tadını çıkarmak için sakin yerler arayışındaysanız ülkemizin en güzel koylarına doğru ufak bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Gelin Türkiye'de yer alan birbirinden güzel koyları birlikte keşfe çıkalım.

Bodrum’da gezilecek yerler nerelerdir? Bodrum’da gidilebilecek en iyi plajlar İLİŞKİLİ HABERBodrum’da gezilecek yerler nerelerdir? Bodrum’da gidilebilecek en iyi plajlar

TURUNÇ KOYU

Marmaris'in gizli cevheri olan Turunç Koyu, tatilcilerin en sık uğradığı yerlerden biri. Çarşaf gibi tertemiz suları ve benzersiz güzelliğiyle mavi yolculuk yapmak isteyenler için Turunç Koyu, harika bir seçenek oluşturuyor. Eğer dalış gibi su sporlarına ayrı bir ilginiz varsa burası doğru bir tercih olacaktır. 

Turunç Koyu

Turunç Koyu

Aslında eski bir balıkçı kasabası olarak anılan bu özel yer, zaman içerisinde önemli bir tatil merkezi olarak görülmeye başlanmıştır. Koy, aynı zamanda berrak sularıyla mavi bayrak ödülüne de sahiptir. 

Turunç Koyundan kareler

Turunç Koyundan kareler

Turunç Koyu, su sporlarına ilgi duyanlar için de tüple dalış gibi birçok seçenek sunuyor. Sualtı dünyasının zenginliğini gözler önüne seren Turunç Koyu'nda sakin ve huzur dolu bir tatil yapabilirsiniz.

Turunç Koyunda dalış

Turunç Koyunda dalış

BARDAKÇI KOYU 

Yaz tatili denildiğinde genellikle akla ilk Bodrum geliyor. Kendine has kültürü ve doğasıyla dikkatleri üzerine çeken Bodrum'da merkeze yalnızca 10-15 dakika mesafede yer alan Bardakçı Koyu, tatil rotanızı şekillendirirken listenizde mutlaka yer almalı!

Bardakçı Koyu

Bardakçı Koyu

Zeki Müren Koyu olarak da anılan Bardakçı Koyu, tertemiz sularıyla göz kamaştırıyor. Kale manzarasını net bir şekilde görebileceğiniz koyda halk plajı bulunmadığının altını çizmek isteriz. 

Bardakçı Koyundan kareler

Bardakçı Koyundan kareler

KARGI KOYU

Datça merkeze 3 kilometre uzaklıkta yer alan Kargı Koyu, mavi ve yeşilin buluşma noktası olarak karşımıza çıkıyor. Ilık ve sakin deniziyle rüya gibi bir tatilin kapılarını aralayan Kargı Koyu'nun etrafı dağlarla çevrili olduğu için kuzey rüzgarlarına kapalıdır. 

Kargı Koyu

Kargı Koyu

Bu güzel sabahlarda erken saatlerde doğa yürüyüşü yapmak için muhteşem bir olanak sunan Kargı Koyu'nda mavi ve yeşilin her tonuna şahit olabilirsiniz. 

Kargı Koyundan kareler

Kargı Koyundan kareler

Tatlı ve tuzlu suyun birbirine karışmadığı koyda aileniz ve sevdiklerinizle dinlendirici bir tatil yapabilirsiniz. 

Kargı Koyu manzarası

Kargı Koyu manzarası

KIDRAK KOYU 

Fethiye'ye 14 kilometre uzaklıkta yer alan Kıdrak Koyu, Ölüdeniz ve Kelebekler Vadisi arasında masalsı bir manzarayı ziyaretçilerine sunuyor. Çam ağaçlarının arasında görsel bir şölene imza atan Kıdrak Koyu, 2017 yılından beri tabiat parkı olarak nitelendirilmektedir. 

Kıdrak Koyu

Kıdrak Koyu

Kıdrak Koyu, yalnızca maviliklerin hakim olduğu bir denizden daha fazlasını içerisinde barındırıyor. Doğa tutkunları için sakin ve ferah bir tatilin anahtarı olan Kıdrak Koyu, kamp yapmak isteyenler için oldukça elverişli bir fırsat oluşturmaktadır. 

Kıdrak Koyundan kareler

Kıdrak Koyundan kareler

ADRASAN KOYU

Antalya'da unutulmaz bir tatil yapmak istiyorsanız; Adrasan Koyu tam da aradığınız yer! 2 kilometrelik kumsalıyla yerli ve yabancı turistlerin odak noktası haline gelen Koy, sığ denizi ile özellikle çocuklu aileler için ideal bir alan oluşturmaktadır. Adrasan Koyu, görkemli yeşil dağlara doğru uzanan berrak denizi ile ziyaretçilerini rüya gibi bir tatile davet ediyor. 

Adrasan Koyu

Adrasan Koyu

Adrasan Koyu, aynı zamanda tekne turlarıyla da dikkat çekmektedir. Dilerseniz Adrasan Koyu çevresinde yer alan diğer koyları günü birlik turlarla gezebilirsiniz. Özellikle Maldivleri anımsatan Suluada'ya mutlaka gitmenizi tavsiye ederiz.

Adrasan Koyundan kareler

Adrasan Koyundan kareler

Eğer buraya gelmeyi düşünürseniz; ülkemizin en popüler yürüyüş rotalarından biri olan Likya Yolu'nda keşif yapmadan dönmeyin derim!

Likya Yolu

Likya Yolu

İYİ TATİLLER DİLERİZ!

Bahçe dekorasyonu nasıl yapılır? Bahçelere uygun dekorasyon önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Bahçe dekorasyonu nasıl yapılır? Bahçelere uygun dekorasyon önerileri
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0