Poyrazlar Gölü nerede? Poyrazlar Gölünde yapılacak aktiviteler nelerdir?

Mavi ve yeşilin harmanlandığı Sakarya’nın en güzel yerlerinden biri olan Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı, doğayla iç içe zaman geçirmek isteyenlerin ilk durağı haline geldi. Peki, Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı nerede? Poyrazlar Gölü Tabiat Parkında yapılacak aktiviteler nelerdir? İşte manzarasıyla sizi kendine hayran bırakacak Poyraz Gölü Tabiat Parkı hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde...

Yoğun ve hızlı şehir hayatının içerisinde bazen kendimizi kalabalığın içinde sıkışmış gibi hissedebiliyoruz. Bundan dolayı boş zamanlarımızda ufak kaçamaklar planlayarak huzura kucak açabileceğimiz rotalara şans verebiliriz. Marmara bölgesinin en güzel doğal yaşam alanlarından biri olan Poyrazlar gölü tabiat parkı, sakinliği arayanların mutlaka gitmesi gereken yerlerden biri. Orman yeşili ve masmavi suların duru görüntüsüyle emsalsiz bir uyumu yakalayan bu doğal güzellik alanında, doğayla iç içe olma fırsatı bulacaksınız. Özellikle çocuklu aileler, çocuklarıyla kaliteli ve eğlenceli zamanlar geçirmek istiyor. Poyrazlar gölü tabiat parkı, hem çocuklarınızın doğa içerisinde özgürce zaman geçirebileceği hem de sizin hoş sohbetler eşliğinde ufak bir kaçamak yapabileceğiniz bir yer. Gelin, Poyrazlar Gölü Tabiat Parkını yakından tanıyalım.

Çetmi Şelalesi nerede? Çetmi Şelalesi nasıl bir yer?İLİŞKİLİ HABERÇetmi Şelalesi nerede? Çetmi Şelalesi nasıl bir yer?

POYRAZLAR GÖLÜ TABİAT PARKI NEREDE?

2011 yılında tabiat parkı unvanını alan Poyrazlar Gölü, Adapazarı ilçesinde Poyrazlar mahallesinde yer almaktadır. Adapazarı ilçe merkezine 9,6 kilometre; Sakarya şehir merkezine ise 12,4 kilometre uzaklıktadır. Poyrazlar gölü piknik alanı 1985 yılında inşa edilmiştir ve 2.310 dekarlık bir alan üzerinde yer almaktadır. Gölün derinliği 3-8 metre arasında değişmekle beraber; sahil kenarının uzunluğu ise 2400 metre uzunluğundadır. Gölün etrafı ormanlık alanla çevrelenmiştir. Elma, Göknar, Kuşburnu, Funda, Ceviz, Akçaağaç, Dikbudak, Karaçam, Sarıçam gibi çeşit çeşit ağaç türleri gölün maviliğine yeşillik katmıştır.

Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı

Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı

POYRAZLAR GÖLÜ TABİAT PARKI ÖZELLİKLERİ

Poyrazlar gölü, tabiat parkı olması sebebiyle kara ve su kuşları açısından zengin bir güzelliğe sahiptir. Yapılan araştırmalar sonucunda yaklaşık olarak 154 çeşit kara ve su kuşu tespit edilmiştir. Poyrazlar gölü tabiat parkı, kuş gözlemciliği için harika bir alan olma özelliğine sahiptir. Bunun yanı sıra; çakal, tilki, gelincik, kirpi, yaban domuzu, yeşilkertenkele, tarla faresi, tavşan ve sincap gibi hayvan türlerini de burada görmek mümkün. Gölde bulunan balık türleri ise şöyledir; sazan, karagöz balığı, turna, tatlı su levreği, çapak balığı şeklindedir.

Poyrazlar Gölünden kareler

Poyrazlar Gölünden kareler

POYRAZLAR GÖLÜ TABİAT PARKINDA NELER YAPILIR?

Doğa, fotoğrafçılıkla ilgilenenler için eşsiz ve sonsuz bir albüm niteliğindedir. Poyraz gölü tabiat parkı çevresindeki detayları fotoğraflamak; şahane atmosferler ve görüntülerin ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Anı bekleyerek yakalayacağınız birbirinden özel kareler, anılarınızı somutlaştırmanıza olanak sağlayacak.

Doğa Fotoğrafçılığı

Doğa Fotoğrafçılığı

PİKNİK İÇİN VAZGEÇİLMEZ BİR YER!

Birçok aktivite ile kaliteli zaman geçirmeye olanak sağlayan Poyrazlar gölü tabiat parkında, piknik en çok tercih edilen aktivitelerden biridir. Göl kenarına kuracağınız piknik sofralarıyla bir yandan suyun üzerine yansıyan güneş ışıklarını takip edebilir, bir yandan da çayınızı yudumlayabilirsiniz. Esen rüzgarın ağaç yapraklarını savurmasıyla mis gibi toprak kokusu sizi doğanın kollarında hissettirecek.

Poyrazlar Gölünden kareler

Poyrazlar Gölünden kareler

UZUN YÜRÜYÜŞLER VE BİSİKLET TURLARI

Göl kenarında tatlı kuş cıvıltıları ve güneşin sıcaklığı eşliğinde yapacağınız uzun yürüyüşler, size sakinliğin kapılarını aralayacak. Gökyüzünün siluetinin göle yansımasıyla doğanın tüm nimetlerini keşfetme imkanı sunan bu özel alanda, kuğuların suyun üzerinde süzülüşünü izleyebilirsiniz.

Poyrazlar Gölünde yapılacaklar

Poyrazlar Gölünde yapılacaklar

Eğer bisiklet ile gezinti yapmayı sevenlerdenseniz göl etrafında bulunan bisiklet yolunda dilerseniz kendi bisikletinizle ya da kiralayarak huzura karşı pedal çevirebilirsiniz.

Poyrazlar Gölünde bisiklet turu

Poyrazlar Gölünde bisiklet turu

EĞLENCELİ AKTİVİTELERE ZAMAN AYIRIN

Doğanın içinde bol bol eğlenebileceğiniz aktivitelerden biri olan paintball ile gününüzü renklendirebilirsiniz. Enerji atmak ve tatlı bir yorgunluk için Poyrazlar gölü tabiat parkında, paintball seçeneği de mevcut.

Poyrazlar Gölü Paintball

Poyrazlar Gölü Paintball

Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı'nda yer alan at çiftliğini ziyaret edebilirsiniz. Özellikle çocuklarınızın bayılacağı bu aktiviteyle gölün etrafında ufak bir gezintiye çıkabilirsiniz. Veya ATV ile safari yapabilir, gölde balık da tutabilirsiniz.

Poyrazlar Gölü Doğayla iç içe zaman geçirme fırsatı sunuyor

Poyrazlar Gölü Doğayla iç içe zaman geçirme fırsatı sunuyor

Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı, kamp yapmak için çok güzel bir alandır. Dilerseniz burada karavan kampı da yapabilirsiniz. Ulaşımı oldukça kolay bir yerde olan tabiat parkında, kamp ateşinizi yakıp, gece gökyüzünde parlayan yıldızları izleyebilirsiniz.

Gece kamp yapmak

Gece kamp yapmak

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0