Çetmi Şelalesi nerede? Çetmi Şelalesi nasıl bir yer?

Baharın cıvıl cıvıl etkisi dört bir yanda hissedilirken huzur ve mutluluğa kucak açabileceğiniz gezi rotaları oluşturmak isterseniz mutlaka listenizin başına Çetmi Şelalesini eklemelisiniz. İç Anadolu'nun zenginliğini gözler önüne seren Çetmi Şelalesi, görünenin çok ötesinde el değmemiş bir güzelliği gözler önüne seriyor. Peki, Çetmi Şelalesi nerede? Çetmi Şelalesi nasıl bir yer? İşte yanıtlar...

Türkiye, geçmişten günümüze birçok doğa harikasına ev sahipliği yapıyor. Yeşilin binbir tonunu gözler önüne seren orman denizleri ve masmavi berrak sularıyla görenleri kendine hayran bırakan bu topraklar, doğusundan batısına kadar ziyaretçilerine adeta birer görsel şölen sunuyor. Özellikle Anadolu'nun tarih kokan dokusuna rotamızı çevirdiğimizde bizleri Mevlana'nın huzur dolu şehri Konya karşılıyor. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste kapılarını aralayan bu kentte en dikkat çeken yerlerin başında da Çetmi Şelalesi yer alıyor. Bahar ve yaz aylarında huzur bulmak isteyenlerin uğrak noktası haline gelen Çetmi Şelalesini gelin birlikte adım adım keşfedelim.

Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken şelaleler nerelerdir?İLİŞKİLİ HABERTürkiye’de mutlaka görülmesi gereken şelaleler nerelerdir?

ÇETMİ ŞELALESİ NEREDE?

Çetmi Şelalesi, İç Anadolu'nun en güzel şehirlerinden biri olan Konya'da yer almaktadır. Taşkent ilçesine bağlı olan şelale, Ayboğazı Kanyonu ve ortasından akan çay sonucunda meydana gelmiştir.

ÇETMİ ŞELALESİ NASIL BİR YER? ÇETMİ ŞELALESİ ÖZELLİKLERİ

Bozulmamış doğal güzelliğiyle pek çok ziyaretçinin uğrak noktası haline gelen Çetmi Şelalesi, şırıl şırıl akan suyuyla masalsı bir manzarayı gözler önüne seriyor. Toros Sıra Dağlarının en tepe noktasında biriken karların erimesi sonucu şu anki halini alan şelalede eriyen kar sularının yolculuğu şelaleyi geçtikten 150 metre sonra Akdeniz'le kavuşmaktadır. 

Çetmi Şelalesi

Çetmi Şelalesi

Yaklaşık 50 metre yükseklikten dökülen şelaleyi sarp dağlar çevrelemektedir. Taşkent Belediyesi tarafından büyük bir özenle korunan şelalenin çevresi, mesire alanı olarak düzenlenmiştir.

Konya Taşkentte yer alan Çetmi Şelalesi

Konya Taşkentte yer alan Çetmi Şelalesi

Aynı zamanda çayın diğer tarafına kütüklerden yapılan köprüyü kullanarak geçmeniz mümkündür.

Çetmi Şelalesi özellikleri

Çetmi Şelalesi özellikleri

Toroslar'ın zorlu doğasının içine gizlenmiş bir cevher niteliğinde olan şelale, özellikle ilkbahar ve yaz mevsiminde doğada zaman geçirmek isteyenlerin ilk tercihi haline geliyor. Yoğun iş temposu ve şehrin keşmekeşliğinden uzaklaşıp, huzura doymak isterseniz aileniz ve sevdiklerinizle buraya gelmeyi düşünebilirsiniz.

Çetmi Şelalesinden bir kare

Çetmi Şelalesinden bir kare

Yalnızca gezmek için değil fotoğraf çekmek, bisiklet sürmek, yürüyüş yapmak için de kaçırılmaz fırsatlar sunan Çetmi Şelalesi çevresinde piknik yapma şansına da sahipsiniz.

Çetmi Şelalesi hakkında bilinmesi gerekenler

Çetmi Şelalesi hakkında bilinmesi gerekenler

ÇETMİ ŞELALESİNE NASIL GİDİLİR?

Konya'nın Taşkent ilçesinde yer alan Çetmi Şelalesine gitmek için ortalama 831,9 kilometrelik bir mesafeyi aşmanız gerekiyor. Eğer özel araç ile bu yolculuğu gerçekleştirmek isterseniz yaklaşık 9 saat 46 dakikalık bir sürede ulaşım sağlayabilirsiniz. Otobüs hatları aracılığıyla Konya'ya ulaşım sağlamak için ise minimum 600,00 TL'ye satın alabileceğiniz bilet ile 10 saat 21 dakika içerisinde Konya'da olabilirsiniz. Öte yandan hava yollarını kullanarak Konya'ya ulaşım sağlamak için minimum 1.623,00 TL'ye satın alabileceğiniz uçak bileti ile 1 saat 5 dakika içerisinde yolculuğunuzu tamamlayabilirsiniz. Konya'ya geldikten sonra Konya Taşkent Yolu/D705 Yolu üzerinden yaklaşık 1 saat 41 dakikada Taşkent'e ulaşabilir ardından Çetmi Şelalesine gidebilirsiniz.

Çetmi Şelalesi ulaşım

Çetmi Şelalesi ulaşım

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0