Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken şelaleler nerelerdir? Türkiye'deki en güzel şelaleler

Denize kavuşmak için metrelerce yükseklikten süzülen şelaleler, doğanın bize sunduğu en güzel armağanlardan biri. Rotanızı dört bir yanında nefes kesen manzaralara ev sahipliği yapan Türkiye'deki şelalelere çevirerek görsel bir şölen yaşama fırsatını yakalayabilirsiniz. Peki Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken şelaleler nerede? Türkiye'deki en güzel şelaleler hangisi? İşte cevaplar…

Doğal güzellikleriyle hem yerli hem de yabancı turistlerin odak noktası haline gelen Türkiye, benzersiz manzaralara ev sahipliği yapıyor. Uçsuz bucaksız vadileri ve ovalarıyla özgürlüğün kapısını aralayan bu topraklarda dilerseniz serin yaylalarda farklı bir atmosfer soluyabilir ya da yaz aylarının simgesi olan bembeyaz kumsallara uzanarak turkuaz rengi berrak denizlerde dinlenebilirsiniz. Yeşilin ve mavinin kucak açtığı bu eşsiz coğrafyada gürül gürül akan muazzam şelaleleri görmemek ise düşünülemez! Gelin, Türkiye'nin en güzel şelalelerini birlikte keşfedelim…

TürkiyeİLİŞKİLİ HABERTürkiye'nin en güzel koyları nerede? Yaz tatilinde nereye gidilir?

YERKÖPRÜ ŞELALESİ

Bu zamana kadar gördüğünüz tüm güzellikleri size unutturacak bir doğa harikasıyla tanışmaya hazır olun! "Yerköprü Şelalesi", benzersiz görünümüyle kalbinizi çalacak bir güzelliğe sahip. Mersin'de yer alan şelale, 30 metre yükseklikten dökülerek 15 metre derinliğindeki turkuaz renkli göle doğru süzülüyor

Yerköprü Şelalesi

Yerköprü Şelalesi

Suyun karşısında yer alan seyir teraslarından burayı yakından görebilirsiniz. Yeşil ve mavinin ahenk içerisindeki kavuşumunu izlerken gözlerinize inanamayacaksınız!

Yerköprü Şelalesinden kareler

Yerköprü Şelalesinden kareler

DÜDEN ŞELALESİ

Hem yerli hem de yabancı turistlerin odak noktası haline gelen Düden Şelaleleri, Antalya'da yer almaktadır. Yaklaşık yüksekliği 40 metre olan falezlerden dökülen şelale, halk arasında "Düdenbaşı Şelalesi" olarak da anılmaktadır.

Düden Şelaleleri

Düden Şelaleleri

Şelalenin tertemiz sularının çevredeki yemyeşil doğayla birleşimi masalsı bir görünümün kapılarını aralıyor. Yaz aylarında keyifli vakitler geçirmek isterseniz burayı mutlaka görmenizi tavsiye ederiz! 

Düden Şelalelerinden kareler

Düden Şelalelerinden kareler

MENÇUNA ŞELALESİ

Karadeniz'in göz bebeği Artvin'de yer alan "Mençuna Şelalesi" görenleri hayran bırakacak bir güzelliğe kucak açıyor. Şelale; dereler üzerinde yer alan kesme taşlarla inşa edilmiş tarihi köprüleriyle göz alıcı bir manzarayı ziyaretçilerine sunan Kamilet Vadisi'nin içerisindedir.

Mençuna Şelalesi

Mençuna Şelalesi

Türkiye'nin yükseltisi en fazla olan şelalelerinden biri olan Mençuna Şelalesi, 100 metre yüksekliğe sahiptir. Bu muazzam güzellikteki şelale zengin bir bitki örtüsü içerisinde yer alıyor. Kayaların üzerinden zarif bir şekilde süzülen sularıyla Mençuna Şelalesine bayılacaksınız!

Mençuna Şelalesinden kareler

Mençuna Şelalesinden kareler

GELİNTÜLÜ ŞELALESİ

Karadeniz'in yeşil doğası ve huzurlu atmosferinin ortasında yer alan Ayder Yaylası'na gittiğinizde sizleri muhteşem güzellikteki "Gelintülü Şelalesi" karşılayacak.

Gelintülü Şelalesi

Gelintülü Şelalesi

Özellikle yaz aylarında seyrine doyum olmayan şelalenin suyu akarken gelin duvağını anımsattığı için bu ismi almıştır. Ciğerlerinize tertemiz hava doldurabileceğiniz bu doğa harikasını mutlaka görmenizi tavsiye ederiz.

Gelintülü Şelalesinden kareler

Gelintülü Şelalesinden kareler

TORTUM ŞELALESİ

Heybetli görünümüyle şaşkınlık oluşturan "Tortum Şelalesi" Erzurum'da yer almaktadır. Tortum gölünün bittiği yerde oluşan şelale, dünyanın en büyük şelalelerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Tortum Şelalesi

Tortum Şelalesi

48 metre yükseklikten dökülen şelale etkileyici bir bütünlük ile göz kamaştırmaktadır. Şelalenin önünde bulunan izleme balkonu ile bu eşsiz manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Tortum Şelalesinden kareler

Tortum Şelalesinden kareler

MURADİYE ŞELALESİ

Mavi ve yeşilin bin bir tonunu içerisinde barındıran "Muradiye Şelalesi" Van’da yer almaktadır. Şelalenin ismini Bağdat seferine çıkan Osmanlı Padişahı IV. Murat'tan alındığı bilinmektedir. 50 metre yükseklikten dökülen şelale, doğanın içinde sakin bir yürüyüş yapmak için harikulade bir seçeneği sizlere sunuyor. Yaz aylarında serin ve ferah bir nefes almak isterseniz gezi rotanıza burayı eklemeyi unutmayın!

Muradiye Şelalesi

Muradiye Şelalesi

TOMARA ŞELALESİ

Gümüşhane'nin incisi niteliğinde olan Tomara Şelalesi, buz gibi akan suyu ile ziyaretçilerini karşılıyor. Halk arasında "Kırk Gözeler" olarak isimlendirilen şelaledeki suyun dağın içerisindeki 40 ayrı kaynaktan döküldüğü biliniyor. 15 metre yükseklikten dökülen köpük köpük sularıyla hayranlık uyandıran şelale, doğa ve fotoğraf tutkunları için harika manzaraları gözler önüne seriyor.

Tomara Şelalesi

Tomara Şelalesi

SUUÇTU ŞELALESİ

38 metreden dökülen suyuyla görkemli bir görünümü olan "Suuçtu Şelalesi" Bursa'da yer almaktadır. Şelale, bir fay hattının çökmesiyle oluşmuştur ve yaz aylarında yeşilliklerin arasında göz kamaştırmaktadır. Eğer buraya gelmeye karar verirseniz; gürül gürül akan serin suları izlerken kendinize huzurun kollarında sakin ve rahatlamış hissedeceksiniz. 

Suuçtu Şelalesi

Suuçtu Şelalesi

Ağustos ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Yaz ev dekorasyonu

İLİŞKİLİ HABER

Ağustos ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Yaz ev dekorasyonu
Fiili dua ne demek? Fiili dua ve kavli dua arasındaki fark nedir?

İLİŞKİLİ HABER

Fiili dua ne demek? Fiili dua ve kavli dua arasındaki fark nedir?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0