Simay ne demek ve Simay isminin anlamı nedir? Simay ismi Kuran'da geçiyor mu?

Simay ismi ülkemizde pek de yaygın kullanılan isimlerden biri değildir. Kız bebek isimleri için düşünülen Simay ismini anne ve baba adayları araştırmaktadır. Simay ismi ne demek? Simay isminin anlamı nedir? Kur'an'da yer alıyor mu? Ayrıntıların tamamına yer verilmiştir.

Kız bebek çocukları için kullanılan Simay ismi Türkçede ''Gümüş gibi parlak güzel'' olarak yer almaktadır. Türkçe Sözlüğünde belirtilen tanımı itibari ile Simay isminin anlamı Türkçe kökenine göre bulunur. Simay isminin Farsça kökende ifade ettiği bir anlamı bulunmamaktadır. Simay isminin anlamı, ''Gümüş gibi parlak güzel.'', ''Gümüş rengiyle ay, Gümüş parlaklığına sahip ay.'' ve ''Gümüş parlaklığı kadar güzel.'' üç anlamı eklinde bulunmaktadır. Bunun yanı sıra gümüşü andıran beyazlık da Simay ismini tanımlayan anlamlar arasında yer almaktadır. Farklı anlamları ile genel olarak tanımlandığında 'Gümüş kadar güzel parlaklığı olan.' tanımlaması yapılabilmektedir. 

SİMAY İSMİ KURAN'DA GEÇİYOR MU?

Simay ismi Kur'an-ı Kerim'de yer almamaktadır. Kur'an-ı Kerim'de yer alan isim ve kelimelerin tamamı Arapça kökenine bağlı olduğu için Kur'an'da yer almamaktadır. Fakat merak eden anne ve baba adayları için kullanımında bir sakınca olduğu da belirtilmemiştir.

 

Kuran-ı Kerim'de geçen Peygamber duaları

İLİŞKİLİ HABER

Kuran-ı Kerim'de geçen Peygamber duaları
Nişanlılık dönemi krizleri! Nişanlılık dönemindeki sorunlar evlenince çözülür mü?

İLİŞKİLİ HABER

Nişanlılık dönemi krizleri! Nişanlılık dönemindeki sorunlar evlenince çözülür mü?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0