Nişanlılık dönemi krizleri! Nişanlılık dönemindeki sorunlar evlenince çözülür mü?

Evlilik yoluna giren çiftlerin nişanlılık döneminde yaşadıkları problemler kimi zaman evlilik olduğunda ciddi hasarlar bırakabiliyor. Peki evlilik öncesi stres nasıl önlenir, nişanlılık döneminde görülen sorunlar neler? Evlilik öncesi yaşanan krizler:

'Bir yastıkta kocamak' temennileriyle yola çıkılan evlilik sürecinde çiftlerin nişanlılık sürecini huzurlu bir şekilde geçirmeleri çok önemlidir. Hayatını birleştireceğin kişiyi seçmek ve onunla bir ömür beraber yaşama kararı dışarıdan kadar toz pembe değildir. Evlilik yolunda atılan ilk adımlardan biri olan söz-nişan evresi, ilerleyen zamanlarda çiftleri yüzük atacak duruma kadar getirip zor süreç yaşatabiliyor. Bu süreci çatışmalı, kaygılı ve bir hayli yıpratıcı geçen çiftler olduğu gibi çok iyi bir yönetimle daha az hasarla kurtaran da vardır. Nişanlılığın son zamanlarına doğru düğün hazırlıkları ile beraber çiftlerde artan stres ile beraber diğer aile fertlerinin gönlünü hoş etme çabası da ufak ya da büyük çaplı gerilimler oluşturabilmektedir. Nişanlılık döneminde bu ve benzeri sorunları atlatmak her çiftin isteği olsa da bu durum tamamen çiftlerin elindedir. Evliliğe kendinizi hazır hissedebilmeniz çok önemlidir. Eğer hazır hissediliyorsa düğün gününe kadar geçecek olan stresli anlarda verilen her tepki değişime ayak uydurmayı gösterir. Düğün hazırlıkları arasında stres ve kaygı ile baş edebilen kimselerde nişanlılık krizleri daha kolay atlatılabilir.

TIKLA OKU: İDEAL NİŞAN SÜRESİ NE KADAR OLMALI?

NİŞANLILIK DÖNEMİNDE YAŞANAN SORUNLAR!

nişanlılık döneminde görülen sorunlar

nişanlılık döneminde görülen sorunlar

Az ya da çok her nişanlı çiftin ufak tefek sorunlardan kaynaklı olsa da yaşadıkları bazı problemler çiftleri yüzük atmaya kadar götürebiliyor. Nişanlanan pek çok çiftin yaşadığı başlıca sorunları ele alacak olursak, öncelikle her ilişkinin kendine has yürüdüğü ve ona göre şekillendiğini söylemek isteriz. Evlilik olgunluğuna erişmemiş çiftler nişanlanma sürecini iyi yönetemezlerse ilişkileri ne yazık ki bir süre sonra son bulur. Ancak büyük ya da küçük yaşanan tüm bu sorunların bir süreç olduğunun bilincinde olup birbirlerinde yönetimi başarılı şekilde sürdüren çiftlerde az hasarla mutluluğa gidilebiliyor.

Bunu başaran ya da başaramayan çiftlerin nişanlılık döneminde sıklıkla yaşadığı sorunların temel etkenlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

AİLELER VE ÜÇÜNCÜ ŞAHISLAR:

Nişanlılık döneminde her iki tarafında yaygın olarak düşündükleri şey, beraberliklerinin herkes tarafından kabul görülmesidir. Evlenecek olan çiftlerin birbirleriyle uyum sağlaması elbette çok önemlidir. Ancak ilişkiler bazen öyle bir duruma girer ki komşusunun ya da uzaktan akrabalardan birinin bir sözü bile etkili olup çiftler arasında anlaşmazlığa gidebilir.

Nişanlılık dönemi

Nişanlılık dönemi

Evlilik öncesinde ilişkilerin bitmesinde en önemli sebep budur. Üçüncü kişiler ilişkiye her zaman ister istemez dahil olacaktır ancak burada bilinmesi gereken en önemli nokta yönetiminin çiftler tarafından çok iyi şekilde sağlanmasıdır.

Her ne olursa olsun evliliğe çift olarak girileceği için sorunlar karşısında da çift olarak çözmek gerekir. Başkalarını olaya müdahale etmek her zaman sorunları çözünülmez kılacaktır.

TIKLA OKU: HAYIRLI EVLİLİK DUALARI! EVLENECEK KİMSELER...

MADDİ İMKANSIZLIKLAR:

Yine hazırlık sürecinde ev alışverişi yaparken alınacak eşyalarda ya da düğünde takılan takıların kime gideceği veya neye harcanacağı konusunda birçok çiftin yüzük attığını görürüz. Nişanlılık döneminde en sık görülen sorulardan birisi de maddi sebeplerdir.

BEKARLIĞA VEDA, GELİN HAMAMI GİBİ FUZULİ ORGANİZASYONLAR...

Son zamanlarda evlilik hazırlığı içerisinde olan genç kızların kına organizasyonları, gelin hamamı, bekarlığa veda partisi gibi konseptler her ne kadar evliliğin kutlanması maksadıyla yapılsa da gereksiz yere yapılan harcamalar ve hazırlıklar için boşa giden zaman, çiftler ve aileler arasında gerginliğe yol açabiliyor.

TIKLA OKU: DİNİ NİKAH NEDİR, NASIL KIYILIR?

Gelin hamamı

Gelin hamamı

NİŞANLILIK DÖNEMİNDE YAŞANAN SORUNLAR EVLENİNCE ÇÖZÜLÜR MÜ?

Nişanlılık evresinin yaşanma hali evliliğin seyrini uzun süreli etkileyebilecek niteliğe sahiptir. Nişanlıyken yaşanan sorunlar eşler ya da aileler arasında tekrar tekrar hatırlanacak hatta belkide yüze vurulacak duruma gelebilir. Dolayısıyla nişanlılık süreci iyi yönetilmezse evlilikte hasarlar meydana gelebilir.

Evlilik sorunları

Evlilik sorunları

Kuran-ı Kerim'de geçen Peygamber duaları

İLİŞKİLİ HABER

Kuran-ı Kerim'de geçen Peygamber duaları
İslamda ideal nişanlılık süresi nedir? Nişan atmak günah mı? Dinimize göre nişan nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

İslamda ideal nişanlılık süresi nedir? Nişan atmak günah mı? Dinimize göre nişan nasıl yapılır?
Simay ne demek ve Simay isminin anlamı nedir? Simay ismi Kuran'da geçiyor mu?

İLİŞKİLİ HABER

Simay ne demek ve Simay isminin anlamı nedir? Simay ismi Kuran'da geçiyor mu?

BİR YORUM YAPIN 0