Diriliş Ertuğrul rüzgarı Kanal 7 ekranlarında esecek! Diriliş Ertuğrul konusu nedir?

Kayı boyunun en güçlü lideri Ertuğrul Bey'in, Tapınak şovalyeleri, Moğol ve Bizanslıların hain planlarını bozduğu o muhteşem tarihsel dönemi anların Diriliş Ertuğrul Kanal 7 ekranlarında seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor. 2 Temmuz itibariyle hafta içi Her gün 21:30'da başlayacak.

Başrolünde Engin Altan Düzyatan'ın rol adlığı Diriliş Ertuğrul rüzgarı yeniden esecek. Dünya çapında en çok izlenen Türk dizisi unvanı alan Diriliş Ertuğrul, KANAL 7 ekranlarında yer alacak. Türk tarihine damga vuran Ertuğrul Gazi'nin hayatını anlatıyor. Yapımcılığını Mehmet Bozdağ'ın yaptığı dizinin yönetmen koltuğuna Metin Günay oturdu. Beykoz'da def bir plato da çekimler gerçekleşti.

diriliş ertuğrul kanal 7 de başlıyor

diriliş ertuğrul kanal 7 de başlıyor

Moğol baskısından kaçan Türk boyları toprak arayışına girer. Süleyman Şah'ın liderliğimdeki oba halkı o kışı kıtlıkla geçirir. Ancak bunun için Süleyman Şah harekete geçer. Oğlu Gündoğdu ise Halep'e göç etmelerini önerir. Fakat Süleyman Şah'ın bambaşka planları vardır. Bu sırada Ertuğrul ise Türk bir aileyi Moğollardan kurtarıp obaya getirir.

diriliş ertuğrul kanal 7 de başlıyor

diriliş ertuğrul kanal 7 de başlıyor

Bu durum ise Moğolların hedefini kayılara çevirir. Obada Ertuğrul'un yaptığı bu hareket konuşulur. Süleyman Şah oğlu Ertuğrul'a güvendiğinden kararı olumlu verir. Kayı Türkleri Moğollarla savaşacaktır. 150 bölüm süren dizi hayranlarını tarihin gizli sayfalarına götürdü. Ertuğrul'un en büyük destekçisi ise Muhyiddin İbnül Arabi olur. 

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 1. BÖLÜM FRAGMANI

BİR YORUM YAPIN 0