Yurt dışında balayına gidilecek en güzel yerler nerelerdir? Balayına nereye gidilir?

Yeni evli çiftler için balayı tatilini unutulmaz ve en güzel şekilde planlamak oldukça önemli bir konudur. Balayı tatilinizi dünyanın farklı noktalarında yer alan eşsiz güzellikteki ülkelerden birinde yapmaya ne dersiniz? İşte yurtdışında yer alan birbirinden güzel balayı tatili fırsatlarını sizler için derledik…

Yaz aylarıyla beraber evlilik ve düğün sezonunu da hız kazanmaya başladı. Bir ömür boyu mutluluğa "evet" diyen birçok kişi düğün öncesi uzun bir hazırlık süreci geçirdikleri için balayı ile tüm bu karmaşık dönemi geride bırakmak istiyor. Bunun için de kusursuz bir balayı planı yapmaya odaklanan çiftler, evliliğin ilk tatil yerini belirlerken çoğu zaman kararsız kalabiliyor. Eğer siz de hem eğlenebileceğiniz hem de dinlenebileceğiniz güzel bir balayı tatili yapmak istiyorsanız kendinize doğru soruları sorarak hayalinizdeki o muhteşem yere doğru yolculuğa çıkabilirsiniz. Türkiye'nin yanı sıra yabancı kültürlerle tanışabileceğiniz en güzel yurt dışı rotalarına şans vererek belki de hayatınız boyunca unutamayacağınız bir tatil yapabilirsiniz. Gelin, balayı için en güzel yurt dışı rotalarına birlikte göz atalım.

Türkiye’de balayına gidilecek en güzel yerler nerelerdir?İLİŞKİLİ HABERTürkiye’de balayına gidilecek en güzel yerler nerelerdir?

DOĞU'NUN ÇİÇEĞİ: ZAKİNTOS 

Balayı tatilinizde farklı bir yere gitmek ama çok uzaklaşmak istemiyorsanız Zakintos adası tam size göre. Doğa tutkunları için muhteşem bir yer olan Zakintos adası, Yunanistan ve İtalya arasında bulunan İyon Denizi'ndedir. 

Zakintos adası

Zakintos adası

Yemyeşil doğası ve göz kamaştıran sahilleri ile Zakintos adası, uzun yıllardır "Doğu'nun Çiçeği" olarak anılıyor. İyon adaları içerisinde büyüklük açısından üçüncü sırada yer alan Zakintos adası, 405 kilometrelik bir büyüklüğe sahiptir. 123 kilometrelik sahil şeridi ile bembeyaz kumsallar ve turkuaz mavisi berrak denizleri gözler önüne seren bu yer balayı tatili denildiğinde muhteşem bir seçim olacaktır.

Zakintos adasından kareler

Zakintos adasından kareler

Mavinin göz kamaştıran tonlarıyla aklınızı başınızdan alacak güzellikteki Navagio Plajı da Zakintos adası içerisinde yer alıyor. Dünyanın en iyi 10 plajı arasında gösterilen Navagio kumsalı, gizliliği ve güzelliğiyle adeta bir hazine nitelinde. Bu gizli hazine, kaçakların koyu olarak da anılmaktadır. Bu isimle anılmasının nedeni ise kumsala vurmuş olan dev gemi iskeletinden kaynaklanmaktadır. 

Navagio Plajı

Navagio Plajı

Zakintos adasında deniz, kum, güneş üçlüsüne kucak açabilir ve Yunan mutfağının lezzetli deniz ürünlerini tadabilirsiniz. 

Zakintos adasının eşsiz manzarası

Zakintos adasının eşsiz manzarası

PARİS 

Yeryüzündeki en romantik şehirlerden biri olan Paris'te rüya gibi bir balayı tatili yapmak istemez misiniz? Tarihi dokuları ve ihtişamlı mimarisiyle her köşesinde hayranlık duyacağınız Paris, yeni evli çiftler için çok uygun bir balayı rotasıdır. Paris, Fransa'nın başkenti olarak anılmanın ötesinde; eşsiz atmosferiyle hafızalarda yer ediniyor. 

Paris

Paris

Balayında Paris'e gitme kararı aldıysanız; ilk işiniz Eyfel Kulesine gitmek olmalı. Eyfel Kulesinin tepesindeki seyir terasına çıkarak tüm şehrin ayaklarınızın altına serildiğini hissedeceksiniz. Eğer balayı tatilinizde buraya giderseniz; anılarınızı ölümsüzleştirebileceğiniz birbirinden özel fotoğraflar çekmeyi unutmayın!

Eyfel Kulesi

Eyfel Kulesi

Bunun yanı sıra; Seine Nehri'nin manzarası eşliğinde romantik bir yürüyüş yapabilir ve nehrin çevresinde yer alan restoranlarda Fransız mutfağının lezzetlerini keşfedebilirsiniz.

Seine Nehri

Seine Nehri

Paris halkının huzurlu ve keyifli zaman geçirdikleri Lüksemburg Bahçesi de Paris'te mutlaka gidilmesi gereken yerler arasında yer alıyor. Lüksemburg sarayının hemen önünde yer alan bahçede, kahve ve kruvasan eşliğinde ufak bir piknik yapabilir ve etraftaki çiçek kokularıyla huzurun kapılarını aralayabilirsiniz. 

Lüksemburg Bahçesi

Lüksemburg Bahçesi

MALDİVLER 

Kimileri için balayı tatili demek, "Maldivler" demektir. Sonsuz bir maviliğin içinde özgür ve huzurlu hissettiren Maldivler, palmiyelerle çevrili egzotik bungolov otelleri ile balayı için harika bir seçenektir. Hint Okyanusu’nda yer alan bu eşsiz rota, bir tarafında rüzgarın esintisiyle sallanan tropikal ağaçlar, diğer tarafta da uçsuz bucaksız okyanusa uzanan beyaz kumsallarıyla göz kamaştırıyor.

Maldivler

Maldivler

Dünyanın en popüler dalış noktalarından biri olan Maldivlerde, su altının zengin dünyasını keşfedebilirsiniz. Ya da 1000'den fazla adayı içinde barındıran Maldivlerde tekne turu da yapabilirsiniz. 

Maldivlerde dalış

Maldivlerde dalış

Böylesine huzuru kucaklayan bir yerde, bembeyaz kumların üzerine uzanıp gün doğumunu izlemeden gitmek olmaz!

Maldivlerden kareler

Maldivlerden kareler

PHUKET ADASI

Phuket Adası, Tayland'ın güneybatı sahilinde ve Andaman Denizi'nde yer almaktadır. Tayland'ın en büyük adası olan Phuket adası, 570 kilometrekarelik bir alana sahiptir. Masmavi okyanusu ve 3 kilometre uzunluğa sahip olan Patong plajı ile Phuket, balayı tatili için çok güzel bir seçenek oluşturmaktadır. Su sporlarına ilgi duyan çiftler burada dalış gibi aktiviteleri tercih edebilir. 

Phuket Adası

Phuket Adası

Phuket'in UNESCO tarafından verilen "Gastronomi Şehri" unvanını alan ilk Asya şehri olması, ne kadar zengin bir mutfağa sahip olduğunun göstergesidir. Buraya geldiğinizde mutlaka yerel tatları denemelisiniz.

Phuket adasından kareler

Phuket adasından kareler

Phuket adasına gittiğinizde ada turlarına da göz atmayı unutmayın. Özellikle günü birlik turlar için Phi Phi Adalarını tercih edebilirsiniz. Leonardo Di Caprio'nun başrolünde rol aldığı "The Beach" filmi Phi Phi Adalarında çekilmiştir. Bu özelliği de adaların popülerliğini arttırmıştır. Phi Phi Adalarının bir diğer özelliği ise; yalnızca maymunların yaşadığı Monkey Beach'tir. 

Phi Phi Adaları

Phi Phi Adaları

HAWAİİ

Amerika Birleşik Devletleri'nin eyaletlerinden biri olan Hawaii, Pasifik Okyanusunda yer almaktadır. Tamamen adalardan meydana gelen Hawaii, volkanlardan çıkan lavların etkisiyle alan olarak büyümeye devam etmektedir. Aynı zamanda Hawaii, 8 büyük ve küçük adalardan oluşmaktadır. 

Hawaii

Hawaii

Sörf yapmayı sevenler için harika bir yer olan Hawaii, yüksek dalgaların hakim olduğu tertemiz bir denize sahiptir. Bunun yanı sıra; Hawaii yemyeşil ormanları ve egzotik yerel kültürüyle sizi bir rüyanın içinde gibi hissettirecek.

Hawaiiden kareler

Hawaiiden kareler

Ünlü Waikiki sahilinde rengarenk mercanları ve egzotik balıkları görmek sizi çok mutlu edecek. 

Hawaii Waikiki sahili

Hawaii Waikiki sahili

MUTLULUKLAR DİLERİZ!

Ağustos ayı çiçekleri nelerdir? Yaz mevsimi ev dekorasyonunda çiçek kullanımı

İLİŞKİLİ HABER

Ağustos ayı çiçekleri nelerdir? Yaz mevsimi ev dekorasyonunda çiçek kullanımı
Yaz renkleriyle kombin nasıl yapılır? Yaz sezonuna damga vuran renklerle kombin önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Yaz renkleriyle kombin nasıl yapılır? Yaz sezonuna damga vuran renklerle kombin önerileri
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0