Türkiye'de balayı nerede yapılır? Balayı tatilinde gidilecek en güzel yerler

Yeni evli çiftler düğün sonrası harika ve akılda kalıcı bir balayı tatili planlamak ister. Türkiye'nin eşsiz güzellikleri arasından hem eğlenebileceğiniz hem de dinlenebileceğiniz en güzel tatil beldelerini sizler için tek tek araştırdık. Peki Türkiye'de balayı nerede yapılır? Balayı tatilinde gidilecek en güzel yerler nerelerdir? İşte tüm merak ettiklerinizi sizler için derledik.

Yaz mevsimiyle doğa tüm görkemini gözler önüne seriyor. Özellikle güneşin cömertliği dört bir yanı etkisi altına alırken düğün sezonu da açıldı. Rengarenk çiçeklerin mis kokuları eşliğinde kır düğünü yapmak isteyenler için yaz ayları vazgeçilmez bir fırsatı altın tepside sunuyor. Aylar süren uzun ve yorucu düğün hazırlıkları sonrasında iple çektiğiniz düğün günü gelmiştir ve o muhteşem günün ardından her çift gibi dinlenmek istiyor olabilirsiniz. Birçok çift için balayı, görkemli bir düğün sonrasında ihtiyaç duyulan bir tatil niteliğinde. Balayınız bu zamana kadar yaptığınız tatillerden daha özel ve unutulmaz nitelikte olmalı. Türkiye'nin birbirinden güzel ve özel tatil beldeleri arasından tercihinize uygun bir yer bulmanız sandığınızdan daha kolay. Gelin, Türkiye'de balayı için gidilecek en güzel yerleri birlikte keşfedelim…

Yurtdışında balayına gidilecek en güzel yerler nerelerdir?İLİŞKİLİ HABERYurtdışında balayına gidilecek en güzel yerler nerelerdir?

  • BODRUM

Türkiye'nin gözde tatil beldelerinden biri olan Bodrum, birbirinden özel kültürlerin tarihi izlerini barındıran yapıları, muhteşem güzellikteki lezzetleri, festivalleri ve sonsuz bir maviliğin içerisindeki plajlarıyla göz alıcı bir yerdir. Doğayla iç içe olma fırsatı tanıyan bu yerde dilerseniz merkezde ya da birbirinden özel beldelerinde unutulmaz güzellikte bir balayı geçirebilirsiniz.

Bodrum

Bodrum

Yeni rotalar keşfetmeye meraklı çiftlerden biriyseniz; tekne turları ile Bodrum’un koylarını gezebilirsiniz. Ya da tüplü dalış fırsatları ile maceraperest yönlerinizi açığa çıkarabilirsiniz. 

Bodrum manzara

Bodrum manzara

Zeki Müren Sanat Müzesi, Bodrum Kalesi, Halikarnas Mozolesi gibi birçok tarihsel ve kültürel alanlar da Bodrum'da görmeniz gereken yerler arasında yer alıyor.

Bodrumdan kareler

Bodrumdan kareler

Bodrum’da gezilecek yerler nerelerdir? Bodrum’da gidilebilecek en iyi plajlar İLİŞKİLİ HABERBodrum’da gezilecek yerler nerelerdir? Bodrum’da gidilebilecek en iyi plajlar

  • ÇEŞME 

Çeşme, Türkiye'nin son yıllarda en popüler tatil beldelerinden biri. Ege'nin kristal berraklığı içinde yer alan Çeşme, altın kumsalları ve kaplıcaları ile dinlenmek isteyen çiftlere muazzam bir balayı fırsatı oluşturuyor. Tekne turları ile Ege'de mavi bir yolculuk yapabilir ya da berrak plajlarında kumsallarda dinlenebilirsiniz. 

Çeşme

Çeşme

Antik eserleri ile Çeşme, binlerce yıllık bir tarihin doğal güzelliklerle harmanlandığı bir yer. Bölgenin birçok noktasında kurulan pazarlarda yerel halkın sattığı el emeği ürünlere göz atabilirsiniz. Acıktığınızda ise hem görsel bir şölene hem de harika tatlara kucak açacağınız muhteşem lezzetler mevcut. 

Çeşmede gezilecek yerler

Çeşmede gezilecek yerler

Keyifli ve kaliteli zaman geçirmek isteyenler için şahane bir balayı fırsatı oluşturan Çeşme'de ister lüks tatil köylerinde, isterseniz daha uygun fiyatlı pansiyonlarda kalabilirsiniz. Her bütçeye uygun seçenekleriyle balayında Çeşme'yi tercih edebilirsiniz. 

Çeşmeden kareler

Çeşmeden kareler

  • MARMARİS

Akdeniz'in en güzel yerlerinden biri olan Marmaris, berrak ve temiz sularıyla ünlü. Her anında fotoğraf karesi içerisinde gibi hissedeceğiniz Marmaris'te, birbirinden güzel koylarına adeta aşık olacaksınız.

Marmaris

Marmaris

Balayı tatiliniz boyunca Marmaris Boncuk Koyu, Turunç, Hisarönü, Kızkumu, Kumlubük, Bördübet, Selimiye gibi birçok koyu keşfedebilirsiniz. Dilerseniz günlük tekne turları ile maviliğin içinde süzülebilirsiniz.

Marmaris mavi tur

Marmaris mavi tur

Ayrıca buraya geldiğinizde; Marmaris Kalesi ve Müzesi, Lryma Antik Kenti, Hafsa Sultan Kervansarayı gibi tarihsel izlerin günümüze yansıması olan eserleri ziyaret edebilirsiniz. 

Marmaris tarihi yerler

Marmaris tarihi yerler

Kalabalığın içinde hareketli bir balayı geçirmek isterseniz merkezde zaman geçirebileceğiniz gibi sakinlik ve huzuru arayanlardansanız İçmeler ve Armutalan gibi daha sakin yerlerde balayı tatilinizi şekillendirebilirsiniz.

Marmaris Plajları

Marmaris Plajları

  • KUŞADASI 

Popüler bir kruvaziyer limanı olan Kuşadası, Aydın iline bağlıdır. Kuşadası, duru ve mavinin her tonuna eşlik eden plaj ve koyları ile suyun üzerine uçuyormuş hissine kapılacağınız harika bir yer. 

Kuşadası

Kuşadası

Binlerce yıllık tarihiyle çok eski medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Kuşadası, tarihi bir atmosferi içerisinde barındırmaktadır. Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı, Zeus Mağarası, Kurşunlu Manastırı, Dilek Yarımadası Milli Parkı mutlaka gitmeniz gereken yerler arasında yer almaktadır. Birçok festivale ev sahipliği yapan Kuşadası'nda eğlenceli manzaralara tanık olabilirsiniz.

Kuşadası manzaraları

Kuşadası manzaraları

Bütçe açısından sizi çok fazla zorlamayacak olan Kuşadası'nda, her cebe uygun konaklama imkanları mevcuttur. 

Kuşadasından kareler

Kuşadasından kareler

Görsel bir şölene imza atan gün batımıyla ünlü olan Kuşadası'nda, deniz kenarında bir yandan karşılıklı kahvenizi yudumlarken bir yandan da bu manzaranın içinde kaybolabilirsiniz. 

Kuşadasında gün batımı

Kuşadasında gün batımı

  • KAPADOKYA 

Masalsı coğrafyasıyla görenleri hayran bırakan Kapadokya, balayı tatilleri için çok fazla tercih ediliyor. Dünyada bir eşi benzeri daha olmayan peri bacaları, eşsiz vadileri ve etkileyici yer altı şehirleriyle göz alıcı bir balayı tatilinin kapısını aralamaya ne dersiniz?

Kapadokya

Kapadokya

Balon turları ile gökyüzünden süzülürken göz kamaştırıcı doğal manzarayı izlemeye bayılacaksınız. Tarihin izleriyle çevrelenmiş Kapadokya, sakin ve dinlendirici bir balayı tatili yapmak isteyenler için biçilmiş kaftan nitelinde. 

Kapadokya manzaraları

Kapadokya manzaraları

Huzura doyacağınız Kapadokya'nın konaklama yerleri de tarihsel izler barındırıyor. Taş duvarlar ile bezenmiş konak formundaki oteller, balayı tatili için mükemmel bir seçim.

Kapadokya gün batımı

Kapadokya gün batımı

  • PAMUKKALE 

Denizli il sınırları içerisinde yer alan Pamukkale, UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer almaktadır. Pamukkale göz kamaştırıcı doğal güzellikleri ile balayı tatilinizi taçlandırabileceğiniz bir yerdir. Eşsiz jeolojik oluşumları ile dikkat çeken Pamukkale'de birçok termal alan ve Roma İmparatorluğundan kalma tarihsel ögeler bulunmaktadır. 

Pamukkale

Pamukkale

Bembeyaz görüntüsüyle devasa bir güzellikte olan travertenler, dünya çapında büyük bir ilgi görmektedir. Doğal güzelliklerle dolu bir balayı tatili geçirmek isterseniz Pamukkale'de yer alan şelale, mağara yapıları ve doğal oluşumları gezip görebilirsiniz.

Pamukkale manzarası

Pamukkale manzarası

İYİ TATİLLER DİLERİZ!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Eyüp 2 yıl önce

Daha çok kaliteli ve nezih yerler varken bilinen şehirleri neden yazarsınız hiç anlamış değilim (!)