Solmuş çiçek nasıl canlandırılır? Ölmüş çiçekleri anında canlandıran yöntem!

Evin dekorasyonunda önemli bir yer tutan çiçekler görünümleriyle de hayranlık uyandırıyor. Evin salonunda, balkonunda büyütülen ve her yere yakışan çiçeklerin bakımı da bir hayli özen istiyor. Solmadan daha canlı çiçeklere sahip olmak için son zamanlarda önerilen ve oldukça etkili birkaç yöntemi kullanabilirsiniz. İşte ölmüş çiçeklerinizi anında canlandıracak yöntemler...

Evde ofiste her yerde bulunduğu ortama renk katan çiçekler, gereken bakım yapılmadığında zaman içerisinde canlılığını kaybeder. Çiçek bakımı çok sabır isteyen bir şey olsa da doğru teknikler kullanarak bitki sağlığını iyileştirmek mümkün. Bitkilerin bakımını yaparken bitkide meydana gelen problemin ne olduğunu anlamak ve ona göre sorunu çözmek gerekiyor. Özellikle çiçekseverlerin son dönemde araştırmaya girerek uyguladığı birkaç etkili yöntemi sizlerin beğenisine sunuyoruz. Ölmüş çiçekleri anında canlandıran yöntemler...

Kışın çiçeklere nasıl bakım yapılmalı? Kışın balkon çiçekleri nasıl korunur? Kış çiçeği bakımıİLİŞKİLİ HABERKışın çiçeklere nasıl bakım yapılmalı? Kışın balkon çiçekleri nasıl korunur? Kış çiçeği bakımı

ÖLMÜŞ ÇİÇEKLERİ ANINDA CANLADIRAN YÖNTEMLER

Öncelikle çiçeğin solmasına neden olan durumun ne olduğunu anlamak ve ona göre çiçeği iyileştirme yöntemlerine geçmek gerekiyor. Solan bir bitkiyi canlandırmak biraz zaman alıyor. Bu yüzden sabırlı açacağını bilerek sabırlı bir tutum içinde olmanız gerekiyor.

SİRKE VE KARBONAT

İlk deneyeceğiniz yöntem; sirke ve karbonat karışımıdır. Bunun için yarım çay bardağı sirkeyi bir kaba koyun. Üzerine bir avuç pirinç ve yarım çay kaşığı karbonat koyup güzelce karıştırın. Boş bir sprey şişesini bu karışımı dökün ve bu karışımı haftada bir solmuş çiçeklerinizin yapraklarını uygulayın. Çok kısa sürede çiçeklerinizin canlılığını geri kazandığını göreceksiniz. 

solmuş çiçekler nasıl canlandırılır

solmuş çiçekler nasıl canlandırılır

DOĞUM KONTROL HAPI

Çiçekseverlerin son dönemde uyguladığı etkili  yöntemlerden biri de doğum kontrol haplarıdır. Evet yanlış duymadınız doğum kontrol haplarıyla çiçeklerinizi canlandırabilirsiniz. Bunun için doğum kontrol haplarından 1 tanesini alın ve bıçağın arka sapıyla ezin. Daha sonra bir şişeye yarım litre su doldurun ve üzerine ezdiğinizi doğum kontrol hapını boşaltın. Şişenin ağzını kapatıp güzelce çözülene kadar karıştırın. Daha sonra çiçeğinizi haftada 2 kere bu suyla sulayın. Bitkilerinizin daha sağlıklı ve canlı görünerek daha hızlı büyüyecektir.

cansız çiçeklere doğum kontrol hapı

cansız çiçeklere doğum kontrol hapı

HAŞLANMIŞ YUMURTA VE KABUĞU

Bir diğer etkili ve basit yöntem ise; Annelerimizin sürekli kullandığı haşlanmış yumurta suyudur. Sabah kahvaltı için haşladığınız yumurtanın suyunu dökmeyin. Soğuduktan sonra haftada bir kere çiçeklerinizi dökün. Hatta haşlanmış yumurta kabuklarını da havanda döverek çok ince hale getirin ve bitkilerinizin toprağına koyup güzelce harmanlayın. Bu iki yöntemi de düzenli olarak uyguladığınızda yumurtanın içinde bulunan kalsiyum sayesinde sonuca inanamayacaksınız. 

ölmüş çiçekleri canlandıran yöntem muz kabuğu

ölmüş çiçekleri canlandıran yöntem muz kabuğu

MUZ KABUĞU

Son yöntem ise muz kabuğu ile canlandırma yöntemidir. Muz kabuğu içeriğinde yer alan vitamin sayesinde çiçeklerinize canlılık katacak. Bunun için muz kabuğunu akşamdan bir kaba koyup üzerine su ekleyin. Böylece muzun içeriğinde yer alan vitaminler suyla karışacak. Sabah kalkar kalkmaz suyu çiçeklerinizi verin Böylece solan çiçekleriniz eski haline kavuşacak.

Diyette dondurma yenir mi? Dondurma kaç kalori? Dondurma kilo aldırır mı?

İLİŞKİLİ HABER

Diyette dondurma yenir mi? Dondurma kaç kalori? Dondurma kilo aldırır mı?
TikTok’tan yeni makyaj trendi: Sunset blush! Sunset blush nasıl uygulanır?

İLİŞKİLİ HABER

TikTok’tan yeni makyaj trendi: Sunset blush! Sunset blush nasıl uygulanır?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0