Harry Potter nerede çekildi? Hogwarts nerede? Hogwarts gerçek mi?

Dünyanın en çok sevilen kitap ve film serilerinden biri olarak karşımıza çıkan Harry Potter, yıllardır popülerliğini korumaya devam ediyor. Serinin dikkat çeken mekanlarının neresi olduğu ise hayranlar tarafından çok fazla merak ediliyor. Harry Potter serisi nerede çekildi? Hogwarts nerede? Harry Potter Hogwarts gerçek mi? gibi soruların cevabını sizde merak ediyorsanız haberimizi okumaya devam edin...

Her yaş grubunun dört gözle takip ettiği ve büyük bir hayran kitlesine sahip olan Harry Potter serisi filmleri, çıktığı günden itibaren tüm dünyayı etkisi altına aldı. Gişe rekorlarına imza atan serinin bitmesinin üzerinden uzun zaman geçse de etkisi hala devam ediyor. İngiliz yazar J.K. Rowling’in kaleminden çıkan Harry Potter, yedi fantastik roman serisinden oluşmaktadır. Kitaplara duyulan yoğun ilgi sonrası beyaz perdede izleyicilerle buluşan Harry Potter, konusu haricinde seçilen mekânlarla da herkesi hayran bıraktı. İzleyiciler ise bu muazzam güzellikteki mekanları hala daha çok fazla merak ediyor. Filmin bazı kısımları Londra’nın kuzeybatısında yer alan Warner Bros stüdyolarında çekildi. Ancak Oxford, İskoçya gibi Birleşik Krallıkta yer alan gerçek mekânlar da çekimler için kullanılmıştır. Filmin çekimleri aynı zamanda Piccadilly Circus Meydanı, Great Scotland Yard, Westminster Metro İstasyonu, Lambeth Köprüsü, Leaky Cauldron Dünyası, Thames Nehri ve Tower, Bridge ve Londra Belediye Binası gibi yerlerde gerçekleştirildiği biliniyor. Gelin, bu fantastik dünyanın nerede olduğunu birlikte keşfedelim.

Star Wars nerede çekildi? Tatooine gezegeni nerededir?İLİŞKİLİ HABERStar Wars nerede çekildi? Tatooine gezegeni nerededir?

HARRY POTTER HOGWARTS GERÇEK Mİ? HARRY POTTER HOGWARTS NEREDE?

11. yüzyılda inşa edilen Alnwick Kalesi, "Harry Potter ve Felsefe Taşı" ve "Harry Potter ve Sırlar Odası" filmlerinde Hogwarts Kalesi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Harry Potter

Harry Potter

Filmde yer alan Harry'nin ve tüm sınıf arkadaşlarının süpürge sopası dersleri aldığı sahneler burada çekilmiştir. 

Harry Potter Hogwarts Kalesi

Harry Potter Hogwarts Kalesi

HOGWARTS REVİRİ NEREDE?

Oxford'da yer alan Bodleian Kütüphanesi İlahiyat Okulu, Harry Potter film serisinde Hogwarts reviri olarak karşımıza çıkmıştır.

Bodleian Kütüphanesi İlahiyat Okulu

Bodleian Kütüphanesi İlahiyat Okulu

HOGWARTS EKSPRESİNİN ÜZERİNDEN GEÇTİĞİ KÖPRÜ 

Harry Potter serisinde sıklıkla karşımıza çıkan Hogwarts Ekspresinin geçtiği köprü de izleyiciler arasında merak konusu oldu. O ünlü köprü aslında Glenfinnan Viyadüğü'dür. Köprü İskoçya'daki Inverness-shire, Glenfinnan'daki West Highland Line üzerinde bulunmaktadır.

Glenfinnan Viyadüğü

Glenfinnan Viyadüğü

HAGRİD'İN KULÜBESİ NEREDE?

Hagrid'in kulübesi Harry Potter serisi için İskoçya Argly, Glencoe'deki Clachaig Gully'ye kurulmuştur. Şuanda kulübenin bulunmadığı bu mükemmel manzara sahip yeri yine de görmek isterseniz mutlaka gitmelisiniz.

Harry Potter Hagridin Kulübesi

Harry Potter Hagridin Kulübesi

SIRLAR ODASI VE MELEZ PRENS NEREDE ÇEKİLDİ?

Lacock Abbey, İngiltere'de yer almaktadır ve 13. yüzyılın başlarında inşa edilmiştir. Harry Potter serisinde, Sırlar Odası ve Melez Prens sahneleri Lacock Abbey'de çekilmiştir. Özellikle geçidin olduğu yerler, size filmlerden bazı sahneleri hatırlatacak.

Lacock Abbey

Lacock Abbey

BLACK PARK COUNTRY 

Filmde yer alan yasak orman sahnelerini hepiniz hatırlarsınız. Bu sahneler İngiltere, Buckhinghamshire'da yer alan Black Park Country Park'ta çekilmiştir. 

Black Park Country Park

Black Park Country Park

DUKE HUMFREY'S KÜTÜPHANESİ

Oxford İngiltere'de yer alan kütüphane, Ortaçağ'dan günümüze ulaşan değerli yapıtlardan biridir. Harry Potter serisi "Felsefe Taşı" filminde Harry'nin görünmezlik pelerini giyip saklandığı kısımlar burada çekilmiştir. 

Duke Humfreys kütüphanesi

Duke Humfreys kütüphanesi

DURSLEY AİLESİNİN EVİ NEREDE?

Dursley ailesinin evi ise stüdyoda oluşturulan bir ortam değildi. Ev gerçekten de "12 Picket Post Close, Winkfiled Row in Bracknell" adresinde yer almaktadır. Filmin çekimlerinden sonra ev tamı tamına 475.000 Euro'ya satılmıştır. 

Dursley Ailesinin evi

Dursley Ailesinin evi

9 ¾ NUMARALI PLATFORM NEREDEDİR?

Londra'da yer alan King's Cross İstasyonu, platform  9 ¾ çekimlerine ev sahipliği yapmıştır.

King

King

İstasyonun 4 ve 5. Platformlarında serinin çekimleri yapılmıştır.

Hogwarts Express

Hogwarts Express

Harry Potter hayranlarının en çok görmek istediği yerlerden biri olan istasyonda, Hogwarts'a doğru giden trenlerin olduğu dokuz üç çeyrek peronu çekimleri yapılmıştı. 

Harry Potter dokuz üç çeyrek peronu

Harry Potter dokuz üç çeyrek peronu

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

Mehmet 1 yıl önce

Çok güzel

Toplam 1 beğeni

Mehmet 1 yıl önce

Çok güzel

Toplam 1 beğeni