Star Wars nerede çekildi? Tatooine gezegeni nerede?

Dünya sinemasının en iyi yapımlarından biri olarak gösterilen Star Wars, sürükleyici hikayesi ve dev oyuncu kadrosuyla yıllardır bilimkurgu severlerin favorisi haline geldi. Bu efsanevi yapımın çekim yerleri ise birçok kişi tarafından arama motorlarında sıklıkla araştırılıyor. Peki Star Wars nerede çekildi? Tatooine gezegeni nerede? İşte merak edilen sorunun yanıtı haberimizde sizleri bekliyor…

Gelmiş geçmiş en başarılı bilimkurgu film serilerinden biri olan Star Wars, vizyona girdiği 1977 yılından beri ciddi bir hayran kitlesine sahip. George Lucas'ın elinden çıkan Star Wars, dünya çapında bir popüler kültür fenomeni olarak karşımıza çıkıyor. Film serisi 1977'de başlamakla beraber; 1980'de "İmparator" ve 1983 yılında da "Jedi'ın dönüşü" beyaz perde de izleyicilerle buluştu. Seri boyunca hayranlar kendilerini uzayın derinliklerinde 40 yıllık bir serüvenin içinde buldular. İlerleyen yıllarda bu orijinal üçleme çeşitli yenilikler tekrar sevenlerin ilgisine sunuldu. Yıllardır eklenen yenilikler ve değişimlerle kalplerimize dokunmayı başaran bu serinin nerede çekildiği izleyiciler arasında merak konusu oldu. Gelin, dünyanın farklı köşelerinde Star Wars çekimlerinin gerçekleştiği o yerlere birlikte göz atalım...

Yüzüklerin Efendisi nerede çekildi? Hobbit Köyü nerededir?İLİŞKİLİ HABERYüzüklerin Efendisi nerede çekildi? Hobbit Köyü nerededir?

DEATH VALLEY ULUSAL PARKI

"Star Wars IV: Yeni Bir Umut" ve "Star Wars VI: Jedi'ın Dönüşü" filmlerinde sıklıkla karşımıza çıkan Ölüm Vadisi, Amerika'da yer almaktadır. Tatooine gezegeninin çekimlerinin dış mekan çekimlerinin bir kısmı burada gerçekleştirilmiştir. 15 kilometrelik yürüyüş turları ile bölgeyi keşfetmek mümkün.

Ölüm Vadisi

Ölüm Vadisi

ETNA YANARDAĞI

2005 yılında çekilen "Star Wars III: Sith'in İntikamı" filminde çekim ekibi Etna Yanardağına geldiğinde şok edici bir manzarayla karşılaştı. Lavların püskürmesiyle Etna Yanardağında oluşan patlamalar sonucunda yapımcı Lucasfilm, bunu fırsata çevirme kararı aldı. İtalya'da bulunan Etna Yanardağı, filmin final sahnelerinde Mustafar'da Obi-Wan Kenobi ve Anakin Skywalker arasındaki ışın kılıçlı düelloya ev sahipliği yaptı.

Etna Yanardağı

Etna Yanardağı

TUNUS

Özellikle Star Wars I: The Phantom Menace'ta sıklıkla karşımıza çıkan birçok sahne Güney Tunus’ta yer almaktadır. Tatooine gezegeni olarak bilinen yerin neredeyse tüm sahneleri burada çekilmiştir. İlginç mimari yapısı ile dikkatleri üzerine çeken Tunus, Star Wars hikâyesinin bel kemiğini oluşturmaktadır.

Tunus

Tunus

Harry Potter nerede çekildi? Hogwarts nerede? Hogwarts gerçek mi?İLİŞKİLİ HABERHarry Potter nerede çekildi? Hogwarts nerede? Hogwarts gerçek mi?
Ayrıca Tatooine gezegeninin çekimlerinin bir kısmı Tunus'ta bulunan "Chott el Jerid" isimli kurumuş tuz gölünde gerçekleştirilmiştir. 

Chott el Jerid

Chott el Jerid

Luke Skywalker'ın evi de Matmama, Tunus'ta yer almaktadır.

Luke Skywalker

Luke Skywalker

DUBROVNİK

Game Of Thrones'da da karşımıza çıkan Dubrovnik, Hırvatistan'da yer almaktadır. 2017’de Türkiye’de vizyona giren "Star Wars: The Last Jedi" filminin bazı çekimleri burada gerçekleşmiştir.

Hırvatistan

Hırvatistan

SKELLİNG MİCHAEL

Dünya Mirası listesinde yer alan ve dik yamaçlarıyla dikkatleri üzerine toplayan Skelling Michael, İrlanda’da yer almaktadır. Tepesindeki antik manastırı ile eşsiz görüntülere ev sahipliği yapan bu özel yer, "Star Wars: Güç Uyanıyor" filminde bazı sahnelerde karşımıza çıkmaktadır.

Skelling Michael

Skelling Michael

 PUZZLEWOOD, COLEFORD

Yeşilin her yeri sarmaladığı bu güzel orman İngiltere'de yer almaktadır. Bu ormanı gördüğünüzde tanıdık görüntüleri anımsadıysanız; burası aynı zamanda ünlü dizi Merlin'in set mekanı olarak da kullanılmıştır. "Star Wars VII: Güç Uyanıyor" filminin bazı çekimleri bu eşsiz ormanda gerçekleştirilmiştir.

 PUZZLEWOOD, COLEFORD

PUZZLEWOOD, COLEFORD

COMO GÖLÜ

Turistik açıdan çok fazla ziyaretçiye kucak açan Como Gölü, İtalya'da yer almaktadır. Avrupa'nın en geniş ve en derin göllerinden biri olan Como Gölü, "Star Wars Bölüm II: Klonların Saldırısı" filminde Anakin ve Padme'nin Planet Naboo'da düğünlerinin yapıldığı yer olarak geçmektedir. Muhteşem manzarasıyla göz alıcı bir güzelliğe sahip olan bu yere bayılacaksınız!

Como Gölü

Como Gölü

Beyaz eşya boyanır mı? Beyaz eşyalar nasıl boyanır? Beyaz eşya hangi boyayla boyanır?

İLİŞKİLİ HABER

Beyaz eşya boyanır mı? Beyaz eşyalar nasıl boyanır? Beyaz eşya hangi boyayla boyanır?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0