Yüzüklerin Efendisi nerede çekildi? Hobbit Köyü nerede?

Fantastik edebiyat serisinin en güzel uyarlamalarından biri olan Yüzüklerin Efendisi, çıktığı ilk günden itibaren büyük bir hayran kitlesine sahip. Dönemi yansıtan dekorlar ve kıyafetlerin yanı sıra fenomen seride en dikkat çeken detaylardan biri de çekimlerin gerçekleştiği mekanlar öne çıkıyor. Peki Yüzüklerin Efendisi nerede çekildi? Ayrıkvadi nerede? Hobbit köyü nerede? İşte cevaplar…

Yıllar boyu tüm sinema dünyasını kasıp kavuran Yüzüklerin Efendisi serisinin en az bir filmini herkes mutlaka izlemiştir. Bu muhteşem seri ilk olarak bir kitap üçlemesi olarak karşımıza çıkmaktadır. John Ronald Reuel Tolkien'in kaleme aldığı Yüzüklerin Efendisi serisi, fantastik bir dünyanın kapılarını okuyucuya aralamaktadır. Kitap serisinin büyük bir hayran kitlesine ulaşmasıyla beyaz perde için hazırlık sürecine giren Peter Jackson, film üçlemesiyle sinema dünyasına ismini altın harflerle yazdırdı. Yüzüklerin Efendisi serisi 3 filmden oluşmaktadır. Bu üç film ise şu şekildedir; Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği (2001), Yüzüklerin Efendisi: İki Kule (2002), Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü (2003). Başrolünde Elijah Wood, Sean Astin, Ian McKellen gibi isimlerin yer aldığı seri, tüm dünyada hala en çok izlenen yapımlar arasında yer almaktadır. Seriyi izleyen herkes filmlerin nerede çekildiğini merak etti. Orta Dünya'nın muhteşem atmosferiyle dikkatleri üzerine çeken Yüzüklerin Efendisi’nin nerede çekildiğini gelin birlikte öğrenelim.

Harry Potter nerede çekildi? Hogwarts nerede? Hogwarts gerçek mi?İLİŞKİLİ HABERHarry Potter nerede çekildi? Hogwarts nerede? Hogwarts gerçek mi?

HOBBİT KÖYÜ NEREDE?

Yüzüklerin Efendisi serisinde sıklıkla karşımıza çıkan Hobbit Köyü, izleyicilere unutulmaz anlar yaşatmıştı. Hobbit köyü, film serisi için özel olarak kurulmuştur.

Yüzüklerin Efendisi

Yüzüklerin Efendisi

Daha sonrasında gösterilen ilgiyle beraber turistik amaca hizmet etmesi için bırakılmıştır. Hobbit Köyü, Yeni Zelanda'nın kuzeyinde, 6 bin nüfuslu Matamata kasabası yakınlarında yer almaktadır. 

2980270

2980270

YÜZÜKLERİN EFENDİSİ NEREDE ÇEKİLDİ?

Serinin çekimleri için Yeni Zelanda'nın doğal güzelliklerinden fazlasıyla faydalanılmıştır. Hiçbir efekt görsele ihtiyaç duymadan çekim yapılan mekanlardan bazıları ise şu şekildedir: 

1. Fiordland Ulusal Parkı

Fiordland Ulusal Parkı

Fiordland Ulusal Parkı

2. Pelennor Çayırları 

Pelennor Çayırları

Pelennor Çayırları

3. Bruinen

Bruinen

Bruinen

4.Troa Kayak Alanı

Troa Kayak Alanı

Troa Kayak Alanı

5. Güney Alplerin Dağ Sınırı

Güney Alplerin Dağ Sınırı

Güney Alplerin Dağ Sınırı

RANGİTATA VADİSİ

Geniş açılı çekimler için özellikle seçilen Rangitata Vadisi, serinin birçok sahnesinde karşımıza çıkmıştır. Yüzüklerin Efendisi serisine hayat veren bu muhteşem güzellikteki vadi, Yeni Zelanda'da yer almaktadır. 

Rangitata Vadisi

Rangitata Vadisi

HÜKÜM DAĞI NEREDİR?

Yüzüklerin Efendisi serisinde yüzüğün dövüldüğü ve final sahnesinde yüzüğün yok edildiği Hüküm Dağını hatırlarsınız. Oklar ve lavlarla çevrili bir şekilde tasvir edilen Hüküm Dağı, serinin final sahnesine ev sahipliği yapmıştı. Aslında Yeni Zelanda'da yer alan dağın gerçek ismi de; Ngauruhoe Dağı'dır. 

Hüküm Dağı

Hüküm Dağı

AYRIK VADİ NEREDEDİR?

Kaitoke Parkı içerisinde yer alan Hutt Nehri, göz alıcı bir doğal güzelliğe sahip. Ayrık Vadi'de yapılan bazı çekimler ise burada gerçekleştirilmiştir.

Ayrık Vadi

Ayrık Vadi

RED ROCKS

Yüzüklerin Efendisi serisinde Frodo ve Sam’in Kara Kapılar'a ulaştıkları sahneler Red Rocks'ta çekilmiştir. 

Red Rocks

Red Rocks

MANGAWHERO ŞELALESİ

Yüzüklerin Efendisi serisinde Gollum'un balık tuttuğu sahneleri hatırlarsanız. Gollum sahnelerin büyük bir kısmı Mangawhero şelalesi çevresinde çekilmiştir.

Mangawhero şelalesi

Mangawhero şelalesi

İYİ SEYİRLER DİLERİZ!

Ölünün ardından okunacak dua ve sureler! Kabir rahatlığı için dua

İLİŞKİLİ HABER

Ölünün ardından okunacak dua ve sureler! Kabir rahatlığı için dua
Kıyafete göre aksesuar nasıl seçilir? Doğru aksesuar seçimi nasıl olmalı?

İLİŞKİLİ HABER

Kıyafete göre aksesuar nasıl seçilir? Doğru aksesuar seçimi nasıl olmalı?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Nazlı Yıldız 2 yıl önce

Hobbit köyü gerçek miymiş çok şaşırdım iyi bir insan olursam görebilir miyim :))

Toplam 3 beğeni