İstanbul'da kamp yapılacak ücretsiz yerler nelerdir? İstanbul'da kamp nerede yapılır?

Sonbahar mevsiminin eşsiz dokusu doğayı adeta görsel bir şölene çevirirken siz de açık havada huzurlu anlar yaşamanın tadına varabilirsiniz. İstanbul'un en güzel kamp köşelerinde kamp ateşi etrafında sevdiklerinizle toplanmak ve unutulmaz anlar yaşamak istiyorsanız bu haber tam da size göre! Peki, İstanbul’da ücretsiz kamp yapılacak en güzel yerler nerelerdir? İstanbul'da kamp nerede yapılır? İşte detaylar...

İstanbul, metropol bir şehir olmasına rağmen içerisinde yer alan doğal güzellikleriyle de ön plana çıkmaktadır. Şehrin keşmekeşliğinden uzaklaşmak ve boş zamanlarınızı değerlendirmek isterseniz doğayla iç içe olabileceğiniz birçok aktiviteye şans verebilirsiniz. Piknik, doğa yürüyüşü, bisiklet sürmek ve yüzmek gibi harika aktivitelerin hepsini içinde barındıran tek bir seçenek muhteşem olmaz mıydı? Eğlence ve dinlenmeyi aynı anda altın tepsiyle önümüze sunan kamp yapmak, stres atmak için bu noktada harika bir aktivite. Dilerseniz ormanlık alanların içerisinde yeşile doyabilir ya da deniz kıyısında maviliklerle huzur bulabilirsiniz. Hangisini seçerseniz seçin, ailenizle veya dostlarınızla özel zamanlar geçireceğiniz kesin. Gelin, İstanbul'da ücretsiz bir şekilde kamp yapılacak en güzel yerleri birlikte keşfedelim.

Doğa tatili için nereye gidilir? Dağ evi tatili nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERDoğa tatili için nereye gidilir? Dağ evi tatili nasıl yapılır?

KİLİMLİ KOYU 

İstanbullular için kaçış noktası haline gelen Ağva, temiz hava ve yeşil alana doyabileceğiniz özel bir güzelliği içinde barındırıyor. Çadırınızı alıp huzurlu bir hafta sonu geçirmek isterseniz Ağva, kamp için çok elverişli bir alandır.

Ağva

Ağva

Ağva'da yer alan Kilimli Koyu'nun direkt sahilinde kamp yapmak yasaktır ancak sahilin sağ ve sol kısmında yer alan tepeler kamp için uygun alanları barındırmaktadır. 

Kilimli Koyu

Kilimli Koyu

Kilimli Koyu, yeşilliklerin arasında doğayı fotoğraflamak için harika bir görsel şöleni sizlere sunuyor. Buraya geldiğinizde yürüyüş parkurunda sakin bir yürüyüş yaparak doğanın muhteşemliğine kulak verebilirsiniz. Aynı zamanda denizle iç içe olma imkanı tanıyan bu alanda berrak suya karşı manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. 

Kilimli Koyundan kareler

Kilimli Koyundan kareler

Yalnızca dikkat etmeniz gereken nokta burası doğal bir koy olduğu için çevrede bir tesis bulunmamaktadır. Bundan dolayı ihtiyacınız olan her şeyi yanınıza almanızı veya yürüme mesafesinde bulunan yerlerden temin etmenizi öneririz. 

Kilimli Koyundan kareler

Kilimli Koyundan kareler

Öte yandan koy içerisinde tüm manzarayı ayaklarınızın altına serecek bir tane restoran bulunmaktadır. Dilerseniz yeme içme ihtiyacınızı buradan da karşılayabilirsiniz. Ancak size önerimiz güzel bir hazırlık yaparak, doğayla baş başa olmanın tadını çıkarmanızdan yana!

Kamp yapmak

Kamp yapmak

KARACAKÖY 

Deniz manzarasıyla aklınızı başınızdan alacak olan Karacaköy Kamp Alanı, Şile'de yer almaktadır. Denizin içinde gizli bir hazineyi anımsatan koyuyla Karacaköy, kampçılar için harika bir alan sunuyor. Doğanın tam ortasında yer alan bu güzel yerde kurduğunuz çadırın önüne bir kamp ateşi yakabilir ve dostlarınızla keyifli sohbetlere zaman ayırabilirsiniz. 

Karacaköy Kamp Alanı

Karacaköy Kamp Alanı

Karacaköy Kamp Alanı çevresinde işletme bulunmadığı için ihtiyacınız olan şeyleri gitmeden önce yanınızda götürmenizi tavsiye ederiz.

Karacaköy Kamp Alanından kareler

Karacaköy Kamp Alanından kareler

Eğer burada kamp yapmaya karar verirseniz; günün ilk ışıklarının suya vurduğu bir sabaha günaydın demek size eşsiz duygular hissettirecek…

Karacaköy Kamp Alanı özellikleri

Karacaköy Kamp Alanı özellikleri

POLONEZKÖY TABİAT PARKI

Sayısız aktivite olanağına ev sahipliği yapan Polonezköy Tabiat Parkı'nda günü birlik gezilere doyamayanlar için kamp yapmak da mükemmel bir seçenek. Burada yer alan kestane, meşe ve çam ağaçlarının ahengi adeta bir tabloyu anımsatıyor. Aynı zamanda gelincik, atmaca ve keklik gibi hayvan türlerine de ev sahipliği yapan Polonezköy Tabiat Parkı'nda gerçekten de doğanın içinde hissedeceksiniz. 

Polonezköy Tabiat Parkı

Polonezköy Tabiat Parkı

Burada, uzun yürüyüş parkurlarında huzurlu yürüyüşler yapabilir veya gölde kuğuların süzülüşünü izleyebilirsiniz. Hem akşam hem de sabah harika manzaralara ev sahipliği yapan Polonezköy'de kamp yapma fırsatını mutlaka değerlendirmenizi tavsiye ederiz.

Polonezköy Tabiat Parkında kamp

Polonezköy Tabiat Parkında kamp

BELGRAD ORMANI

Piknikçiler için vazgeçilmez bir yer olan Belgrad Ormanı, kamp yapmak için de çok uygun bir alanı içinde kapsamaktadır. İstanbul'un en büyük ormanı olan Belgrad Ormanı, yeşilliğin ortasında kamp yapmak isteyenler için sessiz ve sakin bir ortam oluşturmaktadır.

Belgrad Ormanı

Belgrad Ormanı

Büyük bir alanı kapsayan Belgrad Ormanı'nda kamp yapacağınız bölgeyi doğru belirlemeniz ve ihtiyaçlarınızı uygun bir şekilde hazırlayarak gitmeniz gerekmektedir. 

Belgrad Ormanında kamp yapmak

Belgrad Ormanında kamp yapmak

Doğa tutkunları için Belgrad Ormanı, her aktivite için eşsiz bir seçenek oluştururken; kamp ise apayrı bir yolculuğun kapısını aralayacaktır. Burada çadırınızı kurduktan sonra hamağa uzanıp gökyüzünün tadını çıkarın!

Kamp yapılacak yerler

Kamp yapılacak yerler

KUMKÖY

Sarıyer'e de bağlı olan Kumköy, Kilyos'ta yer almaktadır. Sonsuz maviliğin hapsolduğu denizi ve eşsiz doğası ile Kumköy, kamp yapmak için huzurlu bir seçenek olacaktır. Hafta sonu kaçamak yapmak isteyenler için hem eğlenceli hem de dinlendirici bir yer olan Kumköy, ilçe merkezine yakın olduğu için ulaşım konusunda da sıkıntı yaşamayacaksınız.

Kumköy

Kumköy

Ayrıca Kumköy, içerisinde işletmenin yer aldığı bir kamp alanıdır. Burası gerekli ihtiyaçlarınızı işletmelerden sağlayabileceğiniz bir alternatifi de sizlere sunuyor. 
Şehrin trafiğinden uzak ve dingin bir yer olan Kumköy'de elektrik, lavabo, tuvalet ve duş gibi olanakları içinde barındıran ücretli plajlar da yer almaktadır. 

Kumköyde kamp yapmak

Kumköyde kamp yapmak

ÖMERLİ BARAJI KAMP ALANI

Yemyeşil çam ormanları ve masmavi berrak suların eşsiz buluşmasına ev sahipliği yapan Ömerli Barajı, sessiz ve sakin bir kamp alanı arayanlar için bulunmaz hint kumaşı niteliğinde. Çekmeköy'de yer alan Ömerli Barajı’nda doğa yürüyüşleri yapabilir, kano gezileri düzenleyebilir ve olta balıkçılığıyla ilgilenebilirsiniz.

Ömerli Barajı

Ömerli Barajı

Öte yandan barajın kurulduğu geniş ve düzlük arazi kampçılar için ideal bir alan sunuyor. Çevresinde herhangi bir özel tesis ya da işletme yer almadığı için burada kamp yapmak isterseniz mutlaka öncesinde eksiksiz bir hazırlık süreci planlamalısınız. Konakladığınız süre boyunca yeme-içme ihtiyaçlarınızı yanınızda getirmeniz bu noktada büyük önem arz ediyor. 

Ömerli Barajı kamp alanı

Ömerli Barajı kamp alanı

Eğer burayı 'kamp yapılacak yerler' listenize eklemeyi düşünürseniz mutlaka kamp kurduktan sonra parlak yıldızların altında gökyüzünün özgürlüğünün tadını çıkarmayı es geçmeyin.

Ömerli Barajında kamp yapmak

Ömerli Barajında kamp yapmak

MADAM MARTHA KOYU

İstanbul’a şehir hatları vapuruyla 1 saat 15 dakika mesafede yer alan Burgazada'da bulunan Madam Martha Koyu, çarşaf gibi denizi ve göz alıcı manzarasıyla yaz aylarında kamp yapmak isteyenlere muhteşem bir zenginlik sunuyor. Koy boyunca yürüyüş yapma ve denize girme gibi seçenekleri altın tepside sunan Burgazada'da hem kamp yapabilir hem de İstanbul'un göbeğinde dinlenmenin tadına varabilirsiniz.

Madam Martha Koyu

Madam Martha Koyu

HACILLI KÖYÜ VE ŞELALESİ KAMP ALANI

Şile'nin en güzel köylerinden biri olan Hacıllı Köyü, tertemiz bir hava solumak ve doğanın tadını çıkarmak için muhteşem bir yer. Piknik ve kamp severlerin uğrak noktalarında arasında yer alan Hacıllı köyü ve şelalesi çevresinde şehrin karmaşıklığından bir an olsun uzaklaşabilir ve sevdiklerinizle kamp yapmanın keyfine varabilirsiniz. 

Hacıllı Köyü ve Şelalesi kamp alanı

Hacıllı Köyü ve Şelalesi kamp alanı

Günün ilk ışıklarını şelalenin yanı başında karşılamak ve oksijen deposu yemyeşil ağaçların etrafında kahvaltı sofrası hazırlamak istiyorsanız eksiksiz bir şekilde hazırlıklarınızı tamamlayıp buraya gelebilirsiniz.

Hacıllı şelalesi

Hacıllı şelalesi

KEYİFLİ VAKİTLER GEÇİRMENİZ DİLEĞİYLE!

Sonbahar çiçekleri nelerdir? Sonbaharda bahçe ve balkon dekorasyonu nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Sonbahar çiçekleri nelerdir? Sonbaharda bahçe ve balkon dekorasyonu nasıl yapılır?
Yağmur botu nasıl seçilir? 2023 yağmur çizme modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Yağmur botu nasıl seçilir? 2023 yağmur çizme modelleri
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0