Fethiye'de gezilecek yerler nerelerdir? Fethiye'de nereye gidilir? Kelebekler Vadisi nerede?

Güneşin tepede olduğu şu yaz günlerinde doğayla iç içe olabileceğimiz molalara ihtiyaç duyuyoruz. Yerli ve yabancı turistlerin gözbebeği olan Fethiye, unutulmaz bir tatil yapmak isteyenler için harika bir seçenek oluşturuyor. Peki, Fethiye’de gezilecek yerler nerelerdir? Fethiye'de nerelere gidilir? İşte tüm detaylar haberin devamında...

Türkiye'nin her bir köşesi benzersiz manzaralara ev sahipliği yapıyor. Doğu ve batının muhteşem bir sentez oluşturduğu bu coğrafyada farklı bölgelere kültürel ve tarihi yolculuklar yapabilirsiniz. Her mevsimde bambaşka manzaraları içerisinde barındıran Ege bölgesi ise doğanın ihtişamını gözler önüne seriyor. Güneyin en dikkat çeken şehirlerinden biri olan Muğla'yı seyahat rehberinize eklemeyi düşünüyorsanız Fethiye'de tatilin tadını çıkarabilirsiniz. Karadeniz'i kıskandıran ormanları ve berraklığın tanımı olan harikulade denizleri ile Fethiye'yi gelin birlikte keşfedelim.

TürkiyeİLİŞKİLİ HABERTürkiye'nin en güzel koyları nerede? Yaz tatilinde nereye gidilir?

IŞIK VE GÜNEŞ DİYARI: ÖLÜDENİZ

Ölüdeniz, yalnızca ülkemizin değil dünyanın en güzel bölgelerinden biri olarak anılmaktadır. Geçmişin izlerini üzerinde taşıyan Ölüdeniz, Likya medeniyetinde "ışık ve güneş diyarı" olarak adlandırılmaktaydı. 

Ölüdeniz

Ölüdeniz

Mavi ve yeşilin her tonunun buluştuğu huzur noktası olan Ölüdeniz, el değmemiş koyları ile göz alıcı bir güzelliği içerisinde barındırıyor. Ölüdeniz denildiğinde aklınızda canlanan o ilk görüntü; turkuaz rengindeki berrak denizi olacaktır. Görenleri hayrete düşüren denizde yüzerken adeta bulutların üzerinde gibi hissedeceksiniz. 

Ölüdenizde gezilecek yerler

Ölüdenizde gezilecek yerler

Adrenalin sporlarına elverişli doğası ile macera tutkunları için ayrı bir dünyanın kapısını aralıyor. 

Ölüdenizde yapılacaklar

Ölüdenizde yapılacaklar

Babadağ'daki pistler, yamaç paraşütü yapmak isteyenlere görkemli manzarayı kuş bakışı izleme imkanı veriyor. Ayrıca rüzgar sörfü, kite sörf, su kayağı ve wakeboard gibi aktiviteler için Ölüdeniz harika bir fırsat sunmaktadır.

Ölüdenizde yapılacak aktiviteler

Ölüdenizde yapılacak aktiviteler

Su altının zengin dünyasını keşfetme imkanı da tanıyan Ölüdeniz'de tüplü dalış turlarına katılabilirsiniz. 

Ölüdeniz tüplü dalış turları

Ölüdeniz tüplü dalış turları

KELEBEKLER VADİSİ

Dünyaca ünlü doğa harikalarından biri olan Kelebekler Vadisi, 350 metreye ulaşan sarp kayalıklarla çevrelenmiş olmasıyla beraber; çamlık coğrafya yapısıyla tüm stresinizi atabileceğiniz bir yer. Vadi, "Kaplan Kelebekleri" ve 80'den fazla kelebek türüne ev sahipliği yapmaktadır. 

Kelebekler Vadisi

Kelebekler Vadisi

Vadinin sonunda yer alan mini şelaleyi gördüğünüzde ise bu harika manzaraya hayran kalacaksınız!

Kelebekler Vadisinden kareler

Kelebekler Vadisinden kareler

KABAK KOYU

Tarihi Likya yolunu takip ettiğinizde Fethiye'nin çiçeği olan Kabak Koyu'yla karşılaşacaksınız. Sanki bir ressamın tuvalinden çıkmış gibi bir görüntüye sahip olan Kabak Koyu, dinlenmek ve huzur bulmak için çok güzel bir yer.

Kabak Koyu

Kabak Koyu

1987 yılına kadar ayak basılmamış bu gizli güzellikte doğa yürüyüşü yapabilir ve Aladere Şelalesi'nin önünde eşsiz fotoğraflar çekebilirsiniz.

Kabak Koyundan kareler

Kabak Koyundan kareler

ADALAR TURU

Fethiye'ye gelip de günlük tekneler ile 12 adalar turu yapmadan dönmek olmaz!

Fethiye Adalar Turu

Fethiye Adalar Turu

Fethiye Körfezi'nin batı ve kuzeybatı yönünde sıralanan 12 Adaların her biri sizi şaşırtacak. Tertemiz denizi ve parlayan kumsallarında güneşlenerek keyfinizi ikiye katlayabilirsiniz. 

Fethiye adalar turu

Fethiye adalar turu

TLOS ANTİK KENTİ 

Likya'nın en önemli yerleşim yerlerinden biri olarak anılan Tlos Antik Kenti, oldukça büyük bir alana yayılmış bir bölgede yer almaktadır.

Tlos Antik Kenti

Tlos Antik Kenti

Fethiye'nin 42 kilometre doğusunda yer alan Yaka Köyü sınırları içerisinde bulunan bu tarihi yapıda; geçmişe doğru bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Girmeler Mağarası, Kronos Tapınağı, stadyum ve tiyatro gibi birçok tarihsel ögeleri burada keşfedebilirsiniz. 

Tlos Antik Kenti hakkında bilgiler

Tlos Antik Kenti hakkında bilgiler

DALYAN KRAL MEZARLARI

İnanılmaz bir mimariyle inşa edilmiş olan Dalyan Kral Mezarları, MÖ. 4.yüzyılda inşa edilmiştir. Likya tipi mezarlar, dönemin zenginliği hakkında apaçık bir kanıt olarak karşımıza çıkmaktadır.

Dalyan Kral Mezarları

Dalyan Kral Mezarları

Buraya hem kara hem de deniz üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz. Havanın kararmasıyla bölgede ışıklandırma sistemi kullanılmaktadır. Dilediğiniz saatlerde Dalyan Kral Mezarlığını ziyaret edebilir ve fotoğraf çekebilirsiniz.

Dalyan Kral Mezarlarından kareler

Dalyan Kral Mezarlarından kareler

Marin stil nedir? Marin ev dekorasyonu nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Marin stil nedir? Marin ev dekorasyonu nasıl yapılır?
Güneş kremlerinin son kullanma tarihi var mıdır? Tarihi geçen güneş kremi cilde zarar verir mi?

İLİŞKİLİ HABER

Güneş kremlerinin son kullanma tarihi var mıdır? Tarihi geçen güneş kremi cilde zarar verir mi?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0