En modern bebek odası dekorasyonu nasıl yapılır?

Bebek bekleyen her ebeveyn, bebek odası dekorasyonu oluştururken tatlı bir telaş içerisinde hissedebilir. Konforun ve şıklığın odak noktası olacağı en güzel bebek odalarında dekorasyon nasıl yapılmalıdır? Tüm merak edilen cevapları sizler için derledik…

Bebekler için bir oda dekore ederken heyecanlı ve stresli bir süreç geçiriyor olabilirsiniz. Bebeğiniz için her şeyin en güzelini düşlerken aynı zaman da kullanışlı eşyaları seçmek kimi zaman zor olabiliyor. Dünyayla daha yeni tanışan bebekler için oluşturulacak yaşam alanı uzun bir zaman ve emek istemektedir. Ancak doğru adımları takip ederek hayallerinizdeki odayı bebeğiniz için hazırlamak sizin için bir çocuk oyuncağına dönüşecek. Bebek odası için birbirinden özel ve dikkat çeken tasarımlar arasında kaybolmadan bebeğin temel ihtiyaçlarını göz önüne alarak bir dekorasyon şekillendirmek gerekmektedir. Gelin, bebek odası dekorasyonu için en güzel önerileri birlikte inceleyelim.

BEBEK ODASI DEKORASYONUNUN TEMELİ: BEBEK YATAĞI

Bebekler, vaktinin büyük bir bölümünü uyuyarak geçirmektedir. Günün büyük bir çoğunluğunu uykuda geçiren bebekler için beşik ve yatak seçimini doğru yapmak önceliğiniz olmalıdır.

Bebeğin sağlığına uygun bir şekilde tasarlanmış bebek yataklarına göz atmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca bebeğin uyku sırasında yataktan düşmesini engellemek için mutlaka korkuluk kullanmalısınız. 


Gerekli önlemleri aldıktan sonra bebek yataklarınızda şıklığı oluşturmak için elverişli bir ortam oluşmaktadır. Odanın nasıl bir stile sahip olacağını belirlemekte zorlanıyorsanız; daha zamansız tasarımlar ilginizi çekebilir.

Örneğin ahşap modellerdeki bebek yatakları, hem bebeğin sağlığı için hem de zarif bir görünüm için sıklıkla tercih edilmektedir. Doğal bir malzeme olan ahşap, bebeğin deliksiz ve rahat bir uyku uyumasına yardımcı olur.


Bunun yanı sıra; metal bir malzemeyle tasarlanmış bebek yatakları da bebek odasında asil bir görünüm elde etmenizde size yardımcı olabilir. Kolay taşınabilen ve kapladığı alan açısından kolaylık sağlayan bu yatakları dekorasyonunuza göre çeşitli renklerde kullanabilirsiniz.

PERDE SEÇİMİNE DİKKAT!

Bebek odasında perde tercihi yaparken göz önüne alınması gereken bazı püf noktalar vardır. Perdenin kumaşında kimyasal bir madde kullanılmadığına emin olarak işe başlamanızı öneririm. Seçeceğiniz perdenin kolay temizlenilebilir olmasını da dikkat etmelisiniz.


Ancak hepsinden de önemlisi perdelerin toz tutmadaki etkisini göz önüne almak gerekmektedir. Stor perdeler diğer perdelere göre daha az toz tuttuğu bilinmektedir. Ancak stor perde kullanmak istemiyorsanız; o zaman pencere bitiminde sonlanan perdeleri tercih etmelisiniz. 

OLMAZSA OLMAZ!

Bebek odasının olmazsa olmazlarından biri de sallanan koltuklardır. Bebeğiniz kucağınızdayken oturup dinlenme imkânı tanıyan sallanan koltuklar, bebeğin uykuya geçmesinde de yardımcı olmaktadır. 

FARKLILIK YAPMAYA NE DERSİNİZ?

Bebeğinizin minicik kıyafetlerini yalnızca dolaplarda kullanmak zorunda değilsiniz. Duvarda açık bir raf ve orijinal bir görünümde askı kullanarak kıyafet ve ayakkabılarını buraya yerleştirebilirsiniz.

Hem aradığınız her şey elinizin altında olur hem de çok hoş bir görselliği yakalamış olursunuz.

BEBEKLERİN DİKKATİNİ ÇEKİN!

Bebeklerin uyku vakti geldiği zaman uyuma konusunda size zorluk yaşatıyor olabilir. Burada hemen bebek yatağı üzerinde yer verilebilecek oyuncaklar devreye giriyor.

Bebeğin dikkatini çekecek oyuncakların yatağın üzerinden sarkıtılarak kullanması hem bebeğinizin sakinleşmesini sağlayacak hem de dünyaya yeni keşfeden minikler için eğlenceli bir seçenek olacaktır. 

KEŞİF ZAMANI!

Bebeğiniz biraz daha büyüdüğünde meraklı ve keşfetmeyi seven birine dönüşecektir. Onun için oda da ufak bir oyun alanı düzenleyerek hayal dünyasında özgür bir yolculuğa çıkmasına izin verebilirsiniz.

Çocukluk günlerimizde evin içerisinde çeşitli ev tekstil ürünleriyle çadır kurup oyup oynadığımız günleri hatırlıyor musunuz? İşte bunu bebek odalarında hazır bir şekilde oluşturmak da artık oldukça popüler. Çeşitli ışıklandırmalar da bu küçük oyun alanını destekleyebilirsiniz.

BU ÖNERİYE KULAK VERİN!

Bebek odası dekorasyonunu oluştururken bebek dünyaya gelmeden 2 ay öncesinde bitirmenizi tavsiye ederiz. Böylece boyanan duvarlar ve yeni mobilyaların havalanması için gerekli zamanı sağlamış olursunuz. 

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0