Kurban Bayramı'nda nereye gidilir? Kurban Bayramı'nda gezilecek yerler

Şehrin gürültüsü ve kalabalığından uzaklaşmak için Kurban Bayramı tatili sizlere vazgeçilmez bir fırsat sunuyor. Bayramda aileniz ve dostlarınızla bir araya gelerek Türkiye'nin eşsiz köşelerine ufak bir seyahat planı yapabilirsiniz. Peki Kurban Bayramı tatilinde nereye gidilir? Kurban Bayramında gezilecek yerler nerelerdir? Tüm merak ettiğiniz cevapları sizler için derledik…

Yaz mevsiminin en neşeli zamanı olan Haziran ayında tatil planları hız kazanmaya başladı. Özellikle 28 Haziran Çarşamba günü başlayan Kurban Bayramıyla beraber 1 Temmuz Cumartesi gününe dek sürecek güzel bir seyahat rotası çizilebilir. Tüm yılın stresini geride bırakmak ve sevdiklerimizle zaman geçirmek için eşsiz bir seçenek sunan Kurban Bayramı'nda ister deniz, kum, güneş üçlüsüne kucak açabilir ister yemyeşil orman denizlerinin tadını çıkarabiliriz. Eğer sizde aileniz ve dostlarınızla birkaç gün huzur bulabileceğiniz yerlerin arayışındaysanız hiç endişelenmeyin. Ege'den Karadeniz'e uzanan muhteşem bir tatil rotası için bu yazı tam da size göre! Gelin, bu yıl Kurban Bayramı'nda mutlaka gidilmesi gereken yerleri birlikte adım adım keşfe çıkalım.

Kurban Bayramına özel dekorasyon önerileri nelerdir?İLİŞKİLİ HABERKurban Bayramına özel dekorasyon önerileri nelerdir?

YEDİGÖLLER MİLLİ PARKI

Adeta bir orman denizini andıran Yedigöller Milli Parkı, Bolu'da yer almaktadır. 1965 yılında milli park ilan edilen Yedigöller ismini, heyelan sonucunda 7 gölün oluşmasıyla almıştır. Büyük, Küçük, Derin, Serin, Nazlı, Sazlı ve İnce göller; Yedigölleri meydana getirmektedir. 

Yedigöller Milli Parkı

Yedigöller Milli Parkı

Her mevsim ayrı bir güzellikle karşımıza çıkan Yedigöllerde; ıhlamur, köknar, sarıçam, kayın, meşe ve gürgen gibi çeşitli ağaçlar yer almaktadır. Zengin orman örtüsüyle ziyaretçilerine görsel bir şölen sunan Yedigöller, Kurban Bayramı'nda kendini doğanın ve yeşilin kucağına bırakmak isteyenler için muazzam bir tatil rotası oluşturmaktadır. 

Yedigöller Milli Parkı özellikleri

Yedigöller Milli Parkı özellikleri

Buraya geldiğinizde göller arasındaki patikalarda huzurlu ve sakin bir yürüyüş yapabilirsiniz. Bol bol fotoğraf çekebileceğiniz harikulade bir güzelliğe sahip olan Yedigöllerde dilerseniz kamp da yapabilirsiniz. 

Yedigöller Milli Parkından kareler

Yedigöller Milli Parkından kareler

Sabahın ilk ışıkları göle yansırken burada ailenizle kahvaltı yapmak da ayrı güzel olmaz mıydı?

Yedigöller Milli Parkından kareler

Yedigöller Milli Parkından kareler

CUNDA ADASI

Cıvıl cıvıl rengarenk sokaklara ev sahipliği Cunda Adası, Ege'nin huzur noktası olarak karşımıza çıkıyor. Balıkesir'de yer alan Cunda Adası, Ege denizinin 4. Büyük adası olma özelliğine sahiptir.

Cunda Adası

Cunda Adası

Lezzetli mutfağıyla büyük beğeni toplayan restoranları, Rum mirası tarihi evleri ve maviliğin içindeki berrak deniziyle muhteşem bir bayram tatili geçirmek isterseniz; Cunda Adası'na mutlaka göz atmalısınız. 

Cunda Adasından kareler

Cunda Adasından kareler

Damla sakızlı bir Türk kahvesiyle güne merhaba diyeceğiniz Cunda Adası'nda sakin ve huzur dolu bir tatil yapabilirsiniz. Aynı zamanda masmavi sularda serinleyip, güneşin altında parlak kumsala uzanabilirsiniz. Ailenizle keyifli vakitler geçirmek için Cunda Adası muazzam bir seçim olacaktır.

Cunda Adası manzarası

Cunda Adası manzarası

SALDA GÖLÜ 

Bembeyaz kumsalı ve turkuaz rengi berrak sularıyla Salda Gölü, Kurban Bayramı'nda doğayla iç içe olmak isteyenler için biçilmiş kaftan niteliğindedir. Akdeniz Bölgesi'nin nadide güzelliklerinden biri olan Salda Gölü, Burdur'un Yeşilova ilçesinde yer almaktadır. "Türkiye'nin Maldivleri" olarak adlandırılan bu doğal güzellik, 185 metre derinlik ile Türkiye'nin en derin gölü olma özelliğine de sahiptir. 

Salda Gölü

Salda Gölü

Salda Gölü, göz alıcı mavilikteki suların ferahlatıcı hissiyle bayramda huzur bulabileceğiniz harika bir tatil rotası!

Salda Gölünden kareler

Salda Gölünden kareler

SAPANCA GÖLÜ

İstanbul'a olan yakın konumuyla bayram tatilinde günü birlik dahi gidebileceğiniz Sapanca, Sakarya'da yer almaktadır. Biyolojik çeşitliliği ile dikkat çeken Sapanca, doğa tutkunları için en iyi seçimlerden biridir. 

Sapanca Gölü

Sapanca Gölü

Bayramda buraya gelmeyi düşünüyorsanız gölün kıyısında yer alan yürüyüş parkurunda sakinliğin tadını çıkarabilir ya da çevredeki restoranlarda manzaraya karşı yemek yiyebilirsiniz. Ayrıca Sapanca Gölü'nde hem yüzebilir hem de su sporlarına ilginiz varsa bu imkandan da faydalanabilirsiniz. 

Sapanca Gölünden kareler

Sapanca Gölünden kareler

Sapanca Gölü çevresinde yer alan Bungalov otellerde konaklayarak farklı bir deneyim yaşamayı da düşünebilirsiniz.

Sapanca Gölünden kareler

Sapanca Gölünden kareler

KELEBEKLER VADİSİ

80'den fazla kelebek türünü içerisinde barındıran "Kelebekler Vadisi" Muğla'da yer almaktadır. Doğal güzelliklere hayranlığınız varsa bayram tatilinde Kelebekler Vadisi'ne gitmenizi tavsiye ederiz. 

Kelebekler Vadisi

Kelebekler Vadisi

Mavinin benzersiz tonlarıyla gönlünüzde taht kuracak olan Kelebekler Vadisi'nde denizin tadını çıkarabilir ve yoğun geçen bir yılın ardından keyifli zamanlara kucak açabilirsiniz. 

Kelebekler Vadisinden kareler

Kelebekler Vadisinden kareler

RİZE

Doğu Karadeniz'in incisi olan Rize, yemyeşil doğasıyla görenleri hayran bırakan bir güzellikle karşımıza çıkıyor!

Rize

Rize

Yaz aylarının sıcak günlerinde bir nebze olsun serinlemek ve ferahlamak isterseniz Rize'nin doyum olmayan manzarasına karşı bayram tatilinizi yapabilirsiniz.

Rizeden kareler

Rizeden kareler

Yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği Rize'de sakin bir tatil yapabilir ve tarihi kalelerini ziyaret edebilirsiniz. Aynı zamanda adrenalin sporlarına ilgi duyuyorsanız; Fırtına Vadisi'nde rafting deneyimini yaşayabilirsiniz.

Fırtına Şelalesi

Fırtına Şelalesi

Tam bir turizm merkezi olan Rize'de Ayder Yaylası'nda yapacağınız oksijen deposu niteliğindeki yürüyüş sonrası çayınızı yudumlayabilirsiniz. 

Rizeden manzaralar

Rizeden manzaralar

Nereye gitmeye karar verirseniz verin, ülkemizin birbirinden eşsiz güzelliklerinde huzuru bulacağınız kesin! İyi Bayramlar...

Kurban Bayramı'na özel dekorasyon önerileri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Kurban Bayramı'na özel dekorasyon önerileri nelerdir?
Kurban Bayramı'nda nasıl giyinilir? Kurban Bayramı kombinleri

İLİŞKİLİ HABER

Kurban Bayramı'nda nasıl giyinilir? Kurban Bayramı kombinleri
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0