Kurban Bayramı'na özel dekorasyon önerileri nelerdir?

Samimi ve içten duygulara yer açan bayramlar, kültürümüzde çok önemli bir yere sahip. Bayramlar, her birimizi çocukluk anılarımıza doğru giden uzun bir yolcuğa çıkarıyor. Bu anları evinizin içerisinde de hissetmek ister misiniz? Kurban bayramının gelişiyle birlikte bayrama özel dekorasyon önerilerini sizler için derledik...

Kurban Bayramıyla birlikte ailemiz ve dostlarımızla keyifli anlar geçirebileceğimiz bir atmosfer de bizleri karşılıyor. Neşeli anlara ev sahipliği yapan bayramlar, akraba ziyaretlerini de beraberinde getiriyor. Özellikle misafirperver bir toplumun bir parçası olduğumuzu düşünürsek, her birimiz için bayramların özel bir yeri var. Belki de uzun zamandır göremediğimiz sevdiklerimize kucak açabildiğimiz bu ufak zaman diliminde, bulunduğumuz alanın da konforlu, şık ve iç açıcı bir şekilde olmasını istiyoruz. Ev dekorasyonunuzda bazı değişiklikler yaparak ve küçük detaylar ekleyerek evinizi bayram havasına hazırlayabilirsiniz. Misafirleriniz evinize ilk adımını atar atmaz özenli ve göz alıcı bir manzarayla karşılaşsın istiyorsanız; size bazı önerilerimiz olacak. Gelin, evimizde bayram havasını nasıl oluşturabiliriz birlikte öğrenelim.

Kurban Bayramında nereye gidilir? Kurban Bayramında gezilecek yerler İLİŞKİLİ HABERKurban Bayramında nereye gidilir? Kurban Bayramında gezilecek yerler

KURBAN BAYRAMI EV DEKORASYONU NASIL YAPILIR?

Ev dekorasyonunda büyük bir öneme sahip olan çiçekler, bayramın gelişiyle evinize baharı da getirecek. Evinizin stiline uyacak nitelikte canlı veya cansız çiçekler ile hoş bir görüntü yakalayabilirsiniz.

Kurban Bayramı ev dekorasyonu

Kurban Bayramı ev dekorasyonu

Dilerseniz yemek masasında çiçekler kullanarak, hazırladığınız lezzetli yemeklerin daha özenli görünmesini sağlayabilirsiniz. Ya da salonda orta sehpa üzerinde mis kokulu rengarenk çiçeklere yer verebilirsiniz.

Kurban Bayramı sofra dekorasyonu

Kurban Bayramı sofra dekorasyonu

KURBAN BAYRAMINDA EVLERDE NE YAPILIR?

Bayram sofralarını hazırlarken her zamankinden daha titiz ve dikkatli davranıyoruz. Misafirlerimizle hoş sohbetlerimize eşlik edecek yemek masamızın kusursuz ve eksiksiz olması oldukça önem teşkil ediyor. Masa örtünüzü ve yemek takımlarınızı seçtikten sonra şık bir geçiş oluşturmak isterseniz; renkli ve desenli peçetelere yer verebilirsiniz. Özenle hazırlanmış rengarenk sofralara hem aileniz hem de misafirleriniz bayılacak!

Bayrama özel ev dekorasyonu

Bayrama özel ev dekorasyonu

Aydınlatmalar ev dekorasyonun olmazsa olmazıdır. Seçtiğimiz aydınlatma türleri ve renkleri bir evin havasını anında değiştirebiliyor. Hoş sohbetlere ev sahipliği yapan bayram günlerinde aydınlatma ve ışıklandırmalarınızda farklılığa gidebilirsiniz.

Ev dekorasyonunda aydınlatma

Ev dekorasyonunda aydınlatma

Sıcaklık ve rahat bir ortamın kapılarını aralayan sarı ışıklarla loş bir ortam şekillendirebilirsiniz. Böylece loş ve sıcak bir ortam yakalayabilirsiniz.

Aydınlatma seçimi nasıl yapılmalı

Aydınlatma seçimi nasıl yapılmalı

Özgün ve kendine ait bir kimliği olan evleri oluşturmak kimi zaman zor görünebilir. Ancak bir mekana ilk adımızı attığınızda o evin içerisinde yer alan kokular hafızanızda yer edinir. Bu da o alanın özel ve farklı bir görünüme kavuşmasında önemli bir rol oynar. Ev dekorasyonunuza ve kişisel zevklerinize göre belirleyeceğiniz oda kokuları ile evinizde ferah bir ortam şekillendirebilirsiniz. Bayram havasını evinize taşırken bu havanın kokusuna siz karar verin!

Oda kokusu ve oda parfümü seçimi

Oda kokusu ve oda parfümü seçimi

EV DEKORASYONU YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Bayramın gelişiyle evinizde kalabalık gruplar eşliğinde misafirler ağırlayabilirsiniz. Bu noktada dekorasyonunuzu şekillendirirken temizlenmesi kolay eşyaları seçmeye özen göstermelisiniz. Yaşam alanınızdaki hareketlilik temizlik konusunda sizi zorlayabilir. Bundan dolayı yaz aylarında olmamızın avantajını kullanarak ince ve makinede yıkanabilen halı ve kilimleri tercih edebilirsiniz. 

Ev dekorasyonunda halı ve kilim seçimi

Ev dekorasyonunda halı ve kilim seçimi

Ayrıca koltuk takımlarınız açık renklerdeyse renkli ve şık koltuk örtüleri ile hem estetik bir görüntü yakalayabilir hem de oluşabilecek yemek lekelerine karşı koltuklarınızı koruyabilirsiniz.

Koltuk şalı

Koltuk şalı

Farklı doku ve stilde kırlentler ile koltuklarınızı canlandırarak özel dokunuşlar yapabilirsiniz. 

Salon dekorasyonu

Salon dekorasyonu

Sıcak havalarla birlikte bazen salon ve oturma odalarında vakit geçirmek kolay olmayabilir. Teras ve balkonlarınızda oturma alanları oluşturarak misafirlerinizi burada ağırlayabilirsiniz. Çeşitli aydınlatmalar ve konforlu oturma alanları şekillendirerek balkonlarınızda rüzgarın esintisini hissedebilirsiniz.

Teras ve balkon dekorasyonu

Teras ve balkon dekorasyonu

İYİ BAYRAMLAR DİLERİZ!

Kurban Bayramı'nda nereye gidilir? Kurban Bayramı'nda gezilecek yerler

İLİŞKİLİ HABER

Kurban Bayramı'nda nereye gidilir? Kurban Bayramı'nda gezilecek yerler
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0