Karadeniz'de hangi yaylalara gidilir? Karadeniz Bölgesinin en güzel yaylaları nerelerdir?

Şehrin keşmekeşliğinden bir an olsun uzaklaşmak ve doğanın kollarında huzur bulmak isterseniz Karadeniz Bölgesi'nin yaylalarına doğru unutulmaz bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Tertemiz havası ve yemyeşil atmosferiyle göz alıcı bir güzelliği gözler önüne seren bu yerleri sizler için tek tek araştırdık. İşte, seyahatseverlerin gönlünü çalacak Karadeniz Bölgesinin en güzel yaylaları...

Doğusundan batısına zengin bir atmosferi gözler önüne seren ülkemizde, Karadeniz Bölgesi adeta yeşil bir rüya gibi bizlere kucak açıyor. Gürül gürül akan şelaleleri ve oksijen deposu ormanlarıyla görenleri kendine hayran bırakan Karadeniz'e adım attığınız andan itibaren gezip görmeniz gereken onlarca yer sizleri karşılayacak. Eğer doğayla baş başa kalabileceğiniz sakin bir rota arıyorsanız Karadeniz'in dört bir yanında yer alan yaylalara mutlaka göz atmalısınız. Gelin, muhteşem görünümüyle gönlünüzde taht kuracak Karadeniz'in en güzel yaylaları birlikte keşfedelim.

Çambaşı Yaylası nerededir? Çambaşı Yaylasına nasıl gidilir?İLİŞKİLİ HABERÇambaşı Yaylası nerededir? Çambaşı Yaylasına nasıl gidilir?

POKUT YAYLASI

Pamuk gibi bulutlar ve yemyeşil çayırların harmanlandığı Pokut Yaylası, doğa severlerin vazgeçilmez rotalarından birini oluşturuyor. Rize'de bulunan yayla Çamlıhemşin'e 1-2 saatlik uzakta yer alıyor. 

Pokut Yaylası

Pokut Yaylası

Otantik yöresel evleriyle ön plana çıkan yayla, özellikle doğa fotoğrafçılığıyla ilgilenenler için biçilmiş kaftan niteliğinde. Eğer siz de adeta bir kartpostalın içerisindeymiş gibi hissetmek isterseniz Pokut Yaylası'na doğru ufak bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Pokut Yaylasından kareler

Pokut Yaylasından kareler

İKİZDERE YAYLASI

Masalsı güzelliğiyle hayranlık uyandıran İkizdere Yaylası Rize'de yer almaktadır. Çamlık ve Cimil derelerinin birleştiği noktada bulunan ilçeye "İki dere" anlamına gelen "İkizdere" ismi verilmiştir.

İkizdere Yaylası

İkizdere Yaylası

İlçe içerisinde birçok yayla bulunmakla beraber; Anzer Yaylası, Çağrankaya ve Ovit yaylalarına ev sahipliği yapmaktadır. Tertemiz havasıyla içinizi ferahlatacak olan İkizdere Yaylası, Türkiye'nin en güzel yerlerinden biridir. Kuş gözlemciliğine merak duyuyorsanız; aradığınız yer burası!

İkizdere Yaylasından kareler

İkizdere Yaylasından kareler

PERŞEMBE YAYLASI

Karadeniz'in çiçeği Ordu'da yer alan Perşembe Yaylası, olağanüstü güzellikteki yayla gölüyle sizleri karşılıyor.

Perşembe Yaylası

Perşembe Yaylası

Yeşilin binbir tonuna ev sahipliği yapan bu özel yer, 1.500 metre civarında rakıma sahiptir. Yamaç paraşütü için elverişli bir alanı barındıran yaylada, yaz aylarında şenlikler düzenlenmektedir. Sosyal ve kültürel aktivitelerin olduğu şenliklerde siz de çocuklar gibi şen olabilirsiniz!

Perşembe Yaylasından kareler

Perşembe Yaylasından kareler

KİRAZ YAYLASI

Eğer daha sonra sonbahar aylarında doğanın tüm zenginliğine yakından şahitlik etmek isterseniz Kiraz Yaylasına mutlaka gitmelisiniz.

Kiraz Yaylası

Kiraz Yaylası

1660 metre rakıma sahip olan yayla, Trabzon'da yer almaktadır. İçinden akan buz gibi suyla göz kamaştıran yaylaya özellikle Temmuz ayında gelerek Ayeser şenliklerine katılabilirsiniz.

Kiraz Yaylasından kareler

Kiraz Yaylasından kareler

KÜMBET YAYLASI

Giresun'un en popüler yaylalarından biri olan Kümbet Yaylası çevresindeki gür ormanlarıyla dikkat çekmektedir.

Kümbet Yaylası

Kümbet Yaylası

1640 metre rakıma sahip olan yayla, ulaşımı kolay bir konumda yer almaktadır.

Kümbet Yaylasından kareler

Kümbet Yaylasından kareler

Eşsiz güzellikteki manzarasıyla ziyaretçilerini bekleyen yaylada geniş bir yerleşim alanı da bulunmaktadır. Aynı zamanda buraya temmuz ayında gelirseniz; düzenlenen yayla şenliklerine katılarak keyifli zamanlarınızı ikiye katlayabilirsiniz.

Kümbet Yaylasından kareler

Kümbet Yaylasından kareler

İYİ TATİLLER!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0