Çambaşı Yaylası nerede? Çambaşı Yaylasına nasıl gidilir?

Ülkemizin en geniş yaylalarından biri olan Çambaşı Yaylası, Karadeniz'in nefes kesen atmosferini gözler önüne seriyor. Siz de bu sıcak yaz günlerinde rahat bir nefes almak ve Karadeniz'in oksijen deposu ormanlarında keyifli dakikalar geçirmek isterseniz Çambaşı Yaylasına şans verebilirsiniz. Peki, Çambaşı Yaylası nerede? Çambaşı Yaylasında gezilecek yerler nerelerdir? İşte yanıtlar...

Her yönüyle doğanın muhteşem eserlerin ana vatanı niteliğinde olan Türkiye'de gezip görmeniz gereken sayısız yer var. Bundan dolayı doğusundan batısına birbirinden özel dokuları barındıran bu coğrafyada gezi rotanızı oluştururken kararsızlık yaşayabilirsiniz. Özellikle yeşil ve mavinin buluşma noktası olan Karadeniz Bölgesi, doğaya kucak açmak isteyenlere eşsiz fırsatlar sunmaktadır. Hem yaz hem kış aylarında yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası haline gelen Çambaşı Yaylası ise yaz aylarında mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Gelin Türkiye'nin en güzel yaylalarından biri olan Çambaşı Yaylası'nı birlikte keşfedelim.

KaradenizİLİŞKİLİ HABERKaradeniz'de hangi yaylalara gidilir? Karadeniz Bölgesinin en güzel yaylaları nerelerdir?

ÇAMBAŞI YAYLASI NEREDE?

Çambaşı Yaylası, Ordu ilinin Kabadüz ilçesinde yer almaktadır. Gümüşdere köyünde bulunan Çambaşı Yaylası, son dönemlerde doğal güzellikleri ile turistlerin en sık gittiği cazibe merkezidir. 

Çambaşı Yaylası

Çambaşı Yaylası

Ordunun merkezine yaklaşık 55 kilometre uzaklıkta yer alan yayla aynı zamanda Giresun sınırlarına da yakınlığı ile bilinmektedir.

Çambaşı Yaylasından kareler

Çambaşı Yaylasından kareler

ÇAMBAŞI YAYLASI NASIL BİR YER?

Karadeniz'in dillere destan doğasını ayaklarınızın altına seren Çambaşı Yaylası, yaklaşık 100 bin dönümlük bir arazide yer almaktadır. Deniz seviyesinden 1850 metre yükseklikte yer alan yaylada 72 oba bulunmaktadır.

Çambaşı Yaylası hakkında bilgiler

Çambaşı Yaylası hakkında bilgiler

Çambaşı Yaylasını özel kılan özelliklerden biri de Türkiye'nin en geniş ve gelişmiş yaylalarından biri olmasıdır.

Çambaşı Yaylasından kareler

Çambaşı Yaylasından kareler

Adrenalin severler için harika fırsatlar sunan Çambaşı Yaylası'nda doğa sporlarının neredeyse tümünü profesyonel bir şekilde yapabilirsiniz. Her mevsim farklı spor müsabakalarının düzenlendiği Çambaşı Yaylası aynı zamanda kaliteli alt yapısıyla da dikkatleri üzerine çekmektedir. 

Çambaşı Yaylasına kış aylarında gitmek isteyenler için not

Çambaşı Yaylasına kış aylarında gitmek isteyenler için not

Yaz mevsiminde sahil kesiminde yaşayan nüfusun büyük bir çoğunluğu sıcak havaları Çambaşı Yaylası'nda geçirmeyi tercih etmektedir. Yayla içerisinde bakkal, kasap, sağlık ocağı, Jandarma Karakolu, otel ve restoranlar da yer almaktadır. 

Çambaşı Yaylası hakkında detaylar

Çambaşı Yaylası hakkında detaylar

DAHA SONRA ÇAMBAŞI YAYLASINA GİTMEK İSTEYENLERE ÖZEL NOT:

Çambaşı Yaylası'na kış aylarında gelmeyi planlarsanız; Çambaşı Kayak Merkezinde aileniz ve sevdiklerinizle keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Yapımına 2010 yılında başlanan Çambaşı Kayak Merkezi, tatilcilerin uğrak noktalarından biri haline gelmiştir. Tertemiz havasıyla görenleri hayran bırakan Çambaşı Yaylası'nda her mevsim keyifli anlara şahit olabilirsiniz.

Çambaşı Yaylasına ait kış aylarından görüntüler

Çambaşı Yaylasına ait kış aylarından görüntüler

ÇAMBAŞI YAYLASINA NASIL GİDİLİR?

  • Çambaşı Yaylasına gitmek için öncelikle Ordu'ya hava veya kara yolu aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Eğer havayollarını kullanarak Ordu'ya gitmek isterseniz; yaklaşık 1.050,99 TL'ye uçak bileti satın alarak 1 saat 30 dakikalık bir yolculuğun ardından İstanbul'dan Ordu'ya ulaşabilirsiniz.
  • Eğer karayolları aracılığıyla Ordu'ya gitmek isterseniz; ortalama 620,00 TL'ye satın alacağınız otobüs bileti ile yaklaşık 14 saat 25 dakika sürecek bir yolculukla İstanbul'dan Ordu'ya gidebilirsiniz.
  • Özel aracınız ile Ordu'ya gitmeyi planlıyorsanız; ortalama 880,9 kilometrelik bir yolculukla yaklaşık 10 saat 10 dakika içerisinde İstanbul-Ordu arası yolculuk yapabilirsiniz.

Ordu'dan Çambaşı Yaylasına gitmek için otobüs, minibüs ya da özel araç kullanabilirsiniz. Özel araç ile yaylaya gitmek için Ordu-Kabadüz-Çambaşı yolu takip edilebilir.

Çambaşı Yaylası ulaşım

Çambaşı Yaylası ulaşım

İş bulmak için hangi dua okunur? Necmettin Nursaçan'dan hayırlı iş bulmak için dualar

İLİŞKİLİ HABER

İş bulmak için hangi dua okunur? Necmettin Nursaçan'dan hayırlı iş bulmak için dualar
Parvovirüs B19 nedir? Çocuklarda "Beşinci hastalık" nasıl bulaşır? Belirtileri ve tedavisi...

İLİŞKİLİ HABER

Parvovirüs B19 nedir? Çocuklarda "Beşinci hastalık" nasıl bulaşır? Belirtileri ve tedavisi...
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

yalnız 2 yıl önce

hangi parayla gidecez

Toplam 1 beğeni