Meksika nerede? Meksika’da gezilecek yerler nerelerdir? Meksika'ya nasıl gidilir?

Latin Amerika'nın en büyük ve en güzel ülkelerinden biri olan Meksika, seyahat severler için harika bir gezi rotası oluşturuyor. Özellikle yaz aylarında muhteşem bir atmosfere bürünen Meksika'da unutulmaz bir serüvene şans verebilirsiniz. Peki Meksika nerede? Meksika’da gezilecek yerler nerelerdir? Meksika'da ne yenir? İşte aradığınız tüm cevaplar haberimizde…

Türkiye, her şehrinde farklı bir kültür, doku ve tarih barındırıyor. Yeşil ve mavinin harmanlandığı doğa harikası manzaraları ve birçok medeniyetin ayak izlerini taşıyan topraklarıyla adeta gizli bir cevher olan ülkemizde gezip görmeniz gereken binlerce yer var. Ancak siz rotanızı daha farklı bir yere çevirmek istiyorsanız dünyanın farklı köşelerinde yer alan kültürlere de şans verebilirsiniz. Özellikle dinamik yapısı, leziz tatları ve göz alıcı tarihiyle görenleri kendine hayran bırakan Meksika, seyahat listenizin en başında olmalı. Gelin, İspanyol esintilerinin izlerini taşıyan Meksika'yı adım adım birlikte keşfedelim.

Meksika Tarzı Ev Dekorasyonu nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERMeksika Tarzı Ev Dekorasyonu nasıl yapılır?

MEKSİKA NEREDE? 

Dünyanın en eski medeniyetleri Aztek ve Mayaların tarihi izlerine ev sahipliği yapan Meksika, Kuzey Amerika’nın güney yarısında yer almaktadır. Hem Pasifik hem de Atlantik Okyanusu’na kıyısı bulunan ülkenin güneyde Amerika Birleşik Devletleri, güney ve batıda Büyük Okyanusu, güneydoğuda Guatemala, doğuda ise Meksika Körfezi ile sınır komşusudur. Yaklaşık 120 milyon nüfusa sahip olan bu eşsiz yer nüfus açısından dünyanın en büyük 11.ülkesi konumundadır.

Meksika

Meksika

MEKSİKA'DA GEZİLECEK YERLER NERELERDİR? MEKSİKA'DA GİDİLECEK YERLER

İspanyol esintilerinin hakim olduğu geleneksel mutfağı ve rengarenk kültürü ile adeta rüya gibi bir ülke olan Meksika'nın her parçası muhteşem bir güzelliği içerisinde barındırmaktadır. İşte Meksika'ya gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerler şu şekildedir:

  • Güneş Piramidi
  • Frida Kahlo Müzesi
  • Cancun
  • Chapultepec Kalesi
  • Meksika Metropolitan Katedrali

GÜNEŞ PİRAMİDİ

Yaklaşık 90 metre yüksekliğinde olan "Güneş Piramidi" dünyanın en büyük üçüncü piramidi olma özelliğini taşımaktadır.

Güneş Piramidi

Güneş Piramidi

223 metrelik bir alana konumlandırılan piramit, UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak ilan edilmiştir. Heybetli görünümüyle görenleri hayran bırakan bu ihtişamlı piramit, Meksika'nın önemli tarihi yapılarından biridir.

Meksika Güneş Piramidi

Meksika Güneş Piramidi

FRİDA KAHLO MÜZESİ

Latin Amerika'nın en ünlü kadınlarından biri olan Frida Kahlo, eserleriyle sanat dünyasına adını altın harflerle yazdırmıştır. Meksika'ya geldiğinizde ünlü ressamın izlerine burada rastlayabilirsiniz.

Frida Kahlo

Frida Kahlo

Frida Kahlo Müzesi, Meksika'nın en çok ziyaret edilen bölgesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Müze aynı zamanda masmavi parlak duvarlarından dolayı "Mavi Ev" yani "La Casa Azul" olarak da adlandırılmaktadır. 

Frida Kahlo Müzesi

Frida Kahlo Müzesi

Frida Kahlo'nun yaşamına tanıklık eden evi, 1958 yılında müzeye dönüştürülerek, ziyaretçilerine kapılarını aralamıştır. Müze, Meksika'nın Coyoacan ilçesinin Colonia del Carmen bölgesinde bulunmaktadır.

Frida Kahlo Müzesinden kareler

Frida Kahlo Müzesinden kareler

Müzede, ressamın önemli eserleri yer alırken; zengin bir görselliğe kucak açabilirsiniz. Sanatseverler için vazgeçilmez bir fırsat sunan Frida Kahlo Müzesi, Meksika'da mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır. 

Frida Kahlo kıyafetleri

Frida Kahlo kıyafetleri

CANCUN

Bembeyaz kumların çevrelediği sonsuz maviliklere ev sahipliği yapan Cancun, Meksika'nın Karayipleri olarak adlandırılmaktadır. Karayip Denizine kıyısı olan Cancun, turkuaz rengi berrak denizi ve su altı yaşamının zenginliğiyle önemli bir cazibe merkezidir. 

Meksika Cancun

Meksika Cancun

Yaz aylarında gideceğiniz Meksika tatilinizde, deniz kum güneş üçlüsüne kucak açmak isterseniz; Cancun muhteşem bir fırsatı ayaklarınızın altına serecek.

Cancundan kareler

Cancundan kareler

CHAPULTEPEC KALESİ

Meksika'nın başkenti Meksiko'da yer alan Chapultepec Kalesi, Ulusal Tarih Müzesi olarak hizmet vermektedir. 1788'de inşa edilen ünlü yapı, 2325 metre yüksekliğiyle gotik mimari tarzını gözler önüne sermektedir.  

Meksika Chapultepec Kalesi

Meksika Chapultepec Kalesi

Tarihin izlerini içinde barındıran kale, 1864 ve 1867 yılları arasında Meksika İmparatoru I. Maximilian'ın ikametgahı olarak kullanılmıştır. Aynı zamanda Kale; Kara Harp Okulu ve gözlemevi gibi amaçlara da hizmet vermektedir. Görkemli yapı, yerli ve yabancı turistler tarafından en çok ziyaret edilen yerlerden biri olmakla beraber; 1944 yılından beri Ulusal Tarih Müzesi olarak adlandırılmaktadır.

Chapultepec Kalesinden kareler

Chapultepec Kalesinden kareler

MEKSİKA METROPOLİTAN KATEDRALİ

Amerika kıtasının en büyük katedrali olarak bilinen Meksika Metropolitan Katedrali, İspanyol mimar Claudio de Arciniega tarafından tasarlanmıştır. 1813 yılında yapımı tamamlanan Katedral, 110 metre uzunluğuyla dikkat çekmektedir. Yaklaşık 55 metre genişliğe sahip olan katedral, Meksika'nın kültürel ve tarihi dokularını yakından görebileceğiniz bir yerdir. 

Meksika Metropolitan Katedrali

Meksika Metropolitan Katedrali

MEKSİKA'DA NE YENİR? MEKSİKA YEMEKLERİ NELERDİR?

Meksika'da yemeklerin temeli mısır ve çeşitli baharatların harmanlanmasıyla ortaya çıkmaktadır. Özellikle Chili(acı) sosun her yemeğe ufak bir dokunuşta bulunduğunu söyleyebiliriz. 

Meksika mutfağı

Meksika mutfağı

Kakao, avokado, domates, mısır ve yer fıstığının ana vatanı olan Meksika'da eşsiz lezzetler adeta bir şölen niteliğindedir. Vazgeçilmez lezzetlere ev sahipliği yapan Meksika mutfağında; Salsa, Burrito, Fajita, Nacho, Quesadilla, Frijoles, Guacamole ve elbette Taco yer almaktadır.

Meksika yemekleri

Meksika yemekleri

İki adet Tortilla ekmeğinin arasında yer alan ete eşlik eden ekşi krema, guakamole ve salsa ile enfes bir tat olan Quesadilla, Meksika'nın en ünlü yemeklerinden biridir. 

Quesadilla

Quesadilla

Ancak Meksika mutfağı denildiğinde akıllara öncelikle Taco gelmektedir. Tortilla ekmeğinin arasına çeşitli sebze ve etler eklenerek servis edilen Taco, Meksika mutfağının incisidir.

Taco

Taco

MEKSİKA'YA NASIL GİDİLİR?

Türkiye'den 11.779 kilometre uzaklıkta yer alan Meksika'ya gitmeniz için hava yollarını kullanmanız gerekiyor. İstanbul'dan Meksika'ya direkt uçuş olmadığı için aktarmalı uçuşlarla hem Mexico City hem de Cancun, Guadalajara, Monterrey ve Tijuana gibi turistik şehirlere gidiş sağlayabilirsiniz. İstanbul'dan minimum 16.377,99 TL'ye satın alacağınız uçak bileti ile 8 saat 20 dakikalık bir yolculukla Meksika'ya gidebilirsiniz.

Meksikaya nasıl gidilir

Meksikaya nasıl gidilir

İYİ EĞLENCELER!

Anne babaların güvenle tercih edebileceği çocuk dergileri! İlk erişilebilirlik çocuk dergisi...

İLİŞKİLİ HABER

Anne babaların güvenle tercih edebileceği çocuk dergileri! İlk erişilebilirlik çocuk dergisi...
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0