İstanbul'da sonbaharda gezilecek yerler nerelerdir? İstanbul'da en güzel tabiat parkları

Huzurlu ve sakin bir zaman dilimi oluşturmak için eşsiz bir fırsatın kapılarını aralayan tabiat parkları, İstanbul'un bambaşka köşelerinde ziyaretçilerini bekliyor. Özellikle sonbaharın en güzel ayı olan eylül ile beraber tabiat parklarında keyifli anlara şahit olabilirsiniz. Peki İstanbul'daki en güzel Tabiat Parkları hangileridir? İstanbul'daki Tabiat Parkları nerede? İşte cevaplar...

Boş vakitlerimizde yoğun iş temposu ve şehrin kalabalığından sıyrılarak hem eğleneceğimiz hem de dinlenebileceğimiz gezi rotaları oluşturmak istiyoruz. Her mevsim eşsiz bir güzelliği gözler önüne seren İstanbul'da özellikle sonbaharda ailemiz ve sevdiklerimizle doğada keyifli vakitler geçirebiliriz. Kapalı alanlarda olmaktansa mavi ve yeşilin harmanlandığı yerler arayışındaysanız sizler için harika önerilerimiz var! Rüzgarla ahenkle dans eden sararmış ağaç yapraklarının görsel bir şölen oluşturduğu sonbahar mevsiminde tabiat parkları vazgeçilmez bir seçenek. Keyfinizi ikiye katlayacak piknikler ve doğa yürüyüşlerinin adresi olan İstanbul'un en güzel tabiat parklarını gelin birlikte keşfedelim.

Sonbaharda yapılacak en güzel aktiviteler nelerdir? Sonbaharda evde yapılacak aktiviteler...İLİŞKİLİ HABERSonbaharda yapılacak en güzel aktiviteler nelerdir? Sonbaharda evde yapılacak aktiviteler...

AYVATBENDİ TABİAT PARKI

2011 yılında Tabiat Parkı ilan edilen Ayvatbendi Tabiat Parkı, Belgrad Ormanı içerisinde bulunan dokuz Tabiat Parkından biridir. Göz kamaştıran güzelliğiyle dikkat çeken park; ismini III. Mustafa döneminde inşa edilen Ayvat Bendi'nden almıştır. 

Ayvatbendi Tabiat Parkı

Ayvatbendi Tabiat Parkı

Yemyeşil bir orman denizini andıran park, 50 hektarlık bir alan üzerinde yer almaktadır. Meşe ve gürgen ağaçlarının çevrelediği park; Ayvat Deresi yakınında bulunmaktadır.

Ayvatbendi Tabiat Parkından kareler

Ayvatbendi Tabiat Parkından kareler

Sakin bir atmosferin tam ortasında yer alan AyvatBendi Tabiat Parkı üzerinde yer alan patikalarda yürüyüş ve koşu yapabilirsiniz.

Ayvatbendi Tabiat Parkından kareler

Ayvatbendi Tabiat Parkından kareler

GÖKTÜRK GÖLETİ TABİAT PARKI

İstanbul'un keşmekeşliğinden uzaklaşıp günübirlik harika bir yere gitmeye ne dersiniz? Göktürk Göleti Tabiat Parkı, dinginliğin anahtarı olarak karşımıza çıkmaktadır. 2011 yılında tabiat parkı ilan edilen Göktürk Tabiat Parkı, adını bir kısmının içerisinde yer aldığı Göktürk Göletinden almaktadır.

Göktürk Göleti Tabiat Parkı

Göktürk Göleti Tabiat Parkı

Yaklaşık 56 hektarlık bir alan üzerine kurulu olan Göktürk Tabiat Parkı, doğayla iç içe olma fırsatını sunuyor. Meşe ve gürgen ağaçlarının hakim olduğu park, zengin bir flora ve fauna varlığını kapsamaktadır.

Göktürk Göleti Tabiat Parkından kareler

Göktürk Göleti Tabiat Parkından kareler

AVCIKORU TABİAT PARKI

2011 yılında tabiat parkı ilan edilen Avcıkoru Tabiat Parkı, Şile- Çekmeköy ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Şehir hayatının karmaşasından uzaklaşmak için muazzam bir yer olan Avcıkoru Tabiat Parkı, yaklaşık 649 hektarlık bir alan üzerine konumlandırılmıştır. 

Avcıkoru Tabiat Parkı

Avcıkoru Tabiat Parkı

Sonbaharın muhteşem atmosferinde huzurlu dakikalar geçirmek için Avcıkoru Tabiat Parkı'nda doğa yürüyüşleri ya da piknik yapabilirsiniz. Park içerisinde zengin bir bitki örtüsü hakimdir ve hayvan çeşitliliğiyle doğanın muhteşemliğini gözler önüne sermektedir. Avcıkoru Tabiat Parkı'nın kuzeybatısında yer alan yapay gölet, bu zenginliği taçlandırmaktadır.

Avcıkoru Tabiat Parkından kareler

Avcıkoru Tabiat Parkından kareler

Avcıkoru Tabiat Parkı'nın genel bitki örtüsünde geniş yapraklı ağaçlar yer almaktadır. Özellikle meşe türü en sık karşılaşılan ağaçları oluşturmaktadır.

Avcıkoru Tabiat Parkı özellikleri

Avcıkoru Tabiat Parkı özellikleri

BÜYÜKADA TABİAT PARKI

Büyükada Tabiat Parkı, adını içerisinde yer aldığı adadan almaktadır. Büyükada'nın nefes kesen manzarasını gözler önüne seren Büyükada Tabiat Parkı, yaklaşık 5 hektarlık alan üzerine konumlandırılmıştır. Doğanın zenginliğine şahit olabileceğiniz bu parkta kızılçam, erguvan, çitlembik, meşe, defne ve kocayemiş gibi ağaç türlerini görme şansı yakalayabilirsiniz.

Büyükada Tabiat Parkı

Büyükada Tabiat Parkı

2011 yılında tabiat parkı olarak ilan edilen bu eşsiz yerde dilerseniz piknik veya sakin bir yürüyüş yapabilirsiniz. 

Büyükada Tabiat Parkından kareler

Büyükada Tabiat Parkından kareler

Bunun yanı sıra; doğa fotoğrafçılığı ile ilgilenenler için vazgeçilmez bir fırsat oluşturan Büyükada Tabiat Parkı'nda kameranızı elinize alıp "an"ı yakalayabilirsiniz!

Büyükada Tabiat Parkı özellikleri

Büyükada Tabiat Parkı özellikleri

MEHMET AKİF ERSOY TABİAT PARKI

2011 yılında tabiat parkı ilan edilen Mehmet Akif Ersoy Tabiat Parkı, adını ünlü şairimiz Mehmet Akif Ersoy'dan almıştır. Yaklaşık 23 hektar alan üzerine konumlandırılan Mehmet Akif Ersoy Tabiat Parkı, zengin bitki örtüsüyle dikkat çekmektedir. Meşe ve gürgen ağaçlarının yemyeşil görüntüsü sizi huzurlu anlara davet edecek. Dilerseniz buraya geldiğinizde ailenizle piknik yapabilir ve temiz havaya doyabilirsiniz. Çocuklu aileler için harika bir yer olan parkta, çocuk oyun alanlarında kaliteli zamanlar geçirebilirsiniz.

Mehmet Akif Ersoy Tabiat Parkı

Mehmet Akif Ersoy Tabiat Parkı

2023'ün yeni trendi 'Sherbet Lemon' nasıl kombinlenir? Sherbet Lemon nedir?

İLİŞKİLİ HABER

2023'ün yeni trendi 'Sherbet Lemon' nasıl kombinlenir? Sherbet Lemon nedir?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

cliché ' Sea 2 yıl önce

silivrideki danamandıra tabiat parkı da içindeki göl ve diğer güzellikleriyle hem piknik hemde gezmek için çok güzel bir yer (●ˇ∀ˇ●)

Toplam 1 beğeni