Sonbaharda yapılacak en güzel aktiviteler nelerdir? Sonbaharda evde yapılacak aktiviteler...

Sonbahar aylarında hem evlerde hem de dışarıda birbirinden güzel aktiviteler yapabiliriz. Özellikle eylül ayının iç ısıtan şu günlerinde hem eğlenceli hem de dinlendirici aktiviteler arıyorsanız; bu yazı tam da size göre! Peki sonbaharda yapılacak en güzel aktiviteler nelerdir? Sonbaharda evde yapılacak aktiviteler nelerdir? Sonbaharda dışarıda yapılacak aktiviteler nelerdir? İşte merak ettiğiniz her şeyin yanıtı...

Sonbahar mevsiminin iç ısıtan atmosferi dört bir yanda hissedilirken bu günlerde sevdiklerimizle keyifli anlar geçirmek istiyoruz. Bu romantik mevsimde dilerseniz doğanın göz kamaştıran güzelliğinde vakit geçirebilir ve yağmur damlalarının ıslattığı mis gibi toprak kokusunu içinize çekebilirsiniz. Ya da ihtişamlı bir kızıllığı gözler önüne seren ağaç yapraklarının eşlinde eğlenceli aktivitelere de zaman ayırabilirsiniz. Eğer yağmur damlalarını pencerenin ardından izlemeyi tercih ederseniz yaşam alanlarınızda da aileniz ve dostlarınızda birbirinden güzel etkinlikler yapabilirsiniz. Gelin, sonbaharın en güzel günlerini değerlendirebileceğiniz keyifli aktivitelere birlikte göz atalım.

Doğa tatili için nereye gidilir? Dağ evi tatili nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERDoğa tatili için nereye gidilir? Dağ evi tatili nasıl yapılır?

SONBAHAR MEVSİMİNDE NELER YAPILIR?

Sarı, turuncu ve hatta belki de biraz kırmızı... Sonbaharın göz kamaştıran renkleri sokağa adımınızı attığınız andan itibaren sizleri karşılıyor. Yağlı boya tablosunu anımsatan bu aylarda doğanın ilham veren havasını soluyabilirsiniz. Kendinize uygun bir rota belirleyerek kulaklığınızı takıp bisiklet sürebilir ya da sakin bir yürüyüş yapabilirsiniz. Özellikle İstanbul'da yer alan tabiat parkları tam da istediğiniz gibi bir ortamı size sunabilir. 

Sonbaharda yapılacaklar

Sonbaharda yapılacaklar

İstanbulİLİŞKİLİ HABERİstanbul'da sonbaharda gezilecek yerler nerelerdir? En güzel Tabiat Parkları

Aynı zamanda ormanda sakin bir yürüyüş yaparken çam ve selvi kozalakları ile meşe palamudu da toplayabilirsiniz. Sonbahar ev dekorasyonunda şık bir görünüm elde etmeye olanak tanıyan kozalaklar yaşam alanlarda estetik bir görünüm için sıklıkla kullanılmaktadır.

Sonbahar mevsiminde yapılacak aktiviteler

Sonbahar mevsiminde yapılacak aktiviteler

Sonbahar ev dekorasyonunda aksesuar kullanımı nasıl olmalı?İLİŞKİLİ HABERSonbahar ev dekorasyonunda aksesuar kullanımı nasıl olmalı?

KAMP YAPMAK

Sonbahar aylarında bir yandan ılık esen rüzgar bir yandan da iç ısıtan bir gökyüzü bizleri karşılıyor. Bu günlerde sevdiklerinizi de yanınıza alarak kamp yapmak harika olmaz mıydı? Hafta sonu tatillerinizde yoğun iş temposundan uzaklaşmak ve temiz havanın tadını çıkarmak için şehre yakın noktalarda kamp yapabilirsiniz. 

Kamp günlükleri

Kamp günlükleri

İstanbul’da kamp yapılacak en güzel yerler nerelerdir?İLİŞKİLİ HABERİstanbul’da kamp yapılacak en güzel yerler nerelerdir?

Gündüz göl kenarında kitap okuyup sıcak çayınızı yudumlarken geceleri kamp ateşinin çevresinde kahkahalarla güleceğiniz hikayelerinize ortak olabilirsiniz. Eğer çadırda kalmak istemezseniz ahşap dağ evlerinde ya da bungalov evlerde de aileniz ve dostlarınızla güzel anlar yaşayabilirsiniz. 

Sonbaharda gezilecek yerler

Sonbaharda gezilecek yerler

FİLM GECELERİ DÜZENLEYİN

Serin sonbahar akşamlarının en güzel aktivitesi; yumuşacık battaniyenin altına girip bir kupa sıcak çikolata eşliğinde film izlemek! İster tek ister dostlarınızla sonbaharın temasını yansıtan güzel bir film seçtikten sonra huzurlu bir akşam yaşayabilirsiniz. 

Evde film gecesi

Evde film gecesi

Sonbaharda evde izlenecek en güzel filmlerİLİŞKİLİ HABERSonbaharda evde izlenecek en güzel filmler

MUTFAKTA ZAMAN GEÇİRİN

Tazecik mis kokulu elmalar ve portakallar pazar tezgahlarında yerlerini alırken sizde mevsimin en güzel meyveleriyle harika turtalar yapabilirsiniz. Özel misafirlerinizi ağırladığınız sonbahar günlerinde hem görselliğiyle hem de enfes tadıyla kalpleri çalacak bu tatlıları yapmak üstelik çok da kolay! Dilerseniz çocuklarınızla birlikte mutfağa girerek onlar için de eğlenceli dakikalar oluşturabilirsiniz.

Elmalı turta

Elmalı turta

En kolay elmalı pay nasıl yapılır? Elmalı payın iç harcının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay elmalı pay nasıl yapılır? Elmalı payın iç harcının püf noktaları

Tarçın ve cevizle son dokunuşlara imza attığınız bu turtaların yanında bir termos çay alarak dışarıda da piknik yapabilirsiniz.

Sonbaharda piknik

Sonbaharda piknik

ÖRGÜ ÖRMENİN KEYFİNİ ÇIKARIN!

Yağmurlu ve soğuk günlerin kurtarıcısı örgü battaniye, şal, kazak ve atkılar hem şıklığıyla hem de kullanışlı olmasıyla sonbaharda çok fazla kullanılıyor. Sizde yeni bir hobiyle ilgilenerek örgü örmeyi deneyebilirsiniz.

Örgü örmek

Örgü örmek

Pek çok örgü modeli arasında en kolay ve en güzel olanı seçerek ihtiyacınıza uygun dekoratif eşyalar ya da kıyafetler örebilirsiniz. 

Örgü modelleri

Örgü modelleri

KÜLTÜREL ETKİNLİKLERE KATILIN

Sonbaharda kapalı mekanlarda daha fazla zaman geçirmeye özen gösteriyoruz. Dilerseniz bugünlerde birbirinden güzel müze ve tarihi yerleri gezebilir ya da tiyatrolara gidebilirsiniz.

Müzeler

Müzeler

Özellikle çocuklarınız varsa onlara hitap edecek tiyatro oyunları ve sinema filmlerine giderek hafta sonunuzu kaliteli bir şekilde değerlendirebilirsiniz.

Çocuk tiyatroları

Çocuk tiyatroları

KEYİFLİ VAKİTLER GEÇİRMENİZ DİLEĞİYLE!

Mevlid-i Nebi nedir ve kutlu doğum haftası ne zaman? Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri

İLİŞKİLİ HABER

Mevlid-i Nebi nedir ve kutlu doğum haftası ne zaman? Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri
Modada en sık yapılan hatalar nelerdir? Uzak durmanız gereken 3 moda hatası

İLİŞKİLİ HABER

Modada en sık yapılan hatalar nelerdir? Uzak durmanız gereken 3 moda hatası
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

Somex 6 ay önce

Elmas istiyorum Elmas hilesi istiyorum

deli 2 yıl önce

bunların hiçbirini yapmanıza gerek yok ...kafanıza göre takılın....

Toplam 1 beğeni