En kolay elmalı pay nasıl yapılır? Elmalı payın iç harcının püf noktaları

Kış mevsiminde çok tüketilen elmadan lezzetli bir pay yapmak isterseniz bu elmalı pay tarifi tam size göre. Çayın yanında ikram edebileceğiniz elmalı pay çocukların da hoşuna gidecek. Ağızda dağılan hamuru içerisinde sıcacık elmalı harcı ile çok seveceğiniz elmalı payın tarifi haberimizin detaylarında.

Elmalı pay, dünyada en popüler turtalardan biridir. Bir elmalı turtanın asıl unsuru elma ve hamurdur. Bunun üstüne ara sıra krema ya da dondurma koyulur veya çedar peyniri yanında servis edilmektedir. Elmanın en güzel hallerinden biri olan elmalı pay, kıyır kıyır tadıyla herkes tarafından çok seviliyor. Tam ölçülü bir elmalı pay yapmak isterseniz mutlaka hazırladığımız tarifi denemelisiniz. Gevrek olması için yapılması gerekenlerden nasıl saklanacağına tüm püf noktalarını da bulabileceğiniz bu en güzel denenmiş elmalı kurabiyenin tarifi bugünkü yazımızda.

Kıyır kıyır ve kolay elmalı kurabiye nasıl yapılır? Pratik elmalı kurabiyenin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERKıyır kıyır ve kolay elmalı kurabiye nasıl yapılır? Pratik elmalı kurabiyenin püf noktaları

ELMALI PAY TARİFİ:

MALZEMELER

2 su bardağı  un 
Yarım bardak toz şeker
Bir paket kabartma tozu 
Bir adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
125 gram tereyağ

İçi için;

Bir tatlı kaşığı toz tarçın 
Bir tatlı kaşığı mısır nişastası 
3 çorba kaşığı toz şeker
4 adet elma 
2 çorba kaşığı tereyağ 
Bir avuç ceviz 

elmalı pay

elmalı pay

İrlanda usulü elmalı kek nasıl yapılır? Elmalı kek tarifiİLİŞKİLİ HABERİrlanda usulü elmalı kek nasıl yapılır? Elmalı kek tarifi

YAPILIŞI

Hamur malzemelerini derin bir kabın içinde iyice yoğurun.

Daha sonra hamuru streç filme sarıp, buzdolabında bekletin. 

Hamurun yarısını tart kalıbının içine koyun.

Harcı da içerisine koyup, kalan hamuru da elmaların üzerine dizin.

120 derece fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirin.

Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0