Sonbahar ev dekorasyonunda aksesuar kullanımı nasıl olmalı?

Sonbahar mevsimiyle beraber havanın serinliğini evlerimizde de hissetmeye başladık. Ev dekorasyonunda sonbahar esintilerine vurgu yapmak için bazı dekoratif ögelere yer verebiliriz. Peki, sonbahar ev dekorasyonunda aksesuar kullanımı nasıl olmalı? Dekorasyonda balkabağı kullanımı nasıl olmalı? Sonbahar ev dekorasyonu nasıl yapılır? İşte cevaplar...

Ev dekorasyonunda her mevsimin belirli bir tarzı ve dokusu vardır. Yaz aylarında daha enerjik renkler ve cıvıl cıvıl dekoratif ögelere yer verirken; sonbaharda daha sıcak tonlu renkler ve serin havalara karşı koruyucu tekstil ürünleri kullanmaya özen gösteriyoruz. Kasım ayının ilk gününde olduğumuz şu günlerde ev dekorasyonumuzda da değişiklikler yapabiliriz. Doğayı temsil eden toprak tonları ve koyu yeşiller sık sık dekorasyonda karşımıza çıkıyor. Sonbahar ev dekorasyonunda ana unsurların yanı sıra; detaylarda da şıklığı yakalamak mümkün. Gelin, sonbahar aylarının vazgeçilmez dekoratif eşyalarına birlikte göz atalım.

Cabincore dekorasyon nedir? Cabincore dekorasyon nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERCabincore dekorasyon nedir? Cabincore dekorasyon nasıl yapılır?

SONBAHARI KAPI ÖNÜNE TAŞIYIN!

Sonbaharda doğanın yemyeşil görüntüsüyle vedalaşırken turunculaşmış ağaç yapraklarının eşsiz dokusuna kucak açıyoruz. El becerinizi kullanarak bu ağaç yapraklarından harika bir kapı süsü yapabilirsiniz.

Sonbahar ev dekorasyonu

Sonbahar ev dekorasyonu

Bir çerçeve içerisine kurumuş ve sararmış ağaç yaprakları yapıştırdıktan sonra dilerseniz dış kapınıza ya da duvarlarınıza asabilirsiniz. Böylece sonbaharın gelişini daha evinize girmeden hissedebilirsiniz.

Sonbahar ev dekorasyonu yapmanın yolları

Sonbahar ev dekorasyonu yapmanın yolları

KOZALAKLARDAN DEKORATİF EŞYALAR YAPIN!

Sonbahar dekorasyonu denildiği zaman akla ilk olarak kozalak gelmektedir. Ev dekorasyonunda çeşitli alanlarda kullanılabilen kozalaklar, hemen hemen her yerde kolaylıkla bulunmaktadır. Dilediğiniz boyutta kozalaklar ile şık mumluklar elde edebilirsiniz. Cam kenarında ya da salonlarda sehpalarınızın üzerine konumlandıracağınız bu şık mumluklar sonbaharı evinizde hissetmenizi sağlayacak.

Kozalaktan aksesuar yapımı

Kozalaktan aksesuar yapımı

Sprey boyalardan yardım alarak topladığınız kozalakları ışıltılı renklerle boyayabilirsiniz. Ardından ahşap bir kase ya da sepetin içerine bu kozakları yerleştirerek hoş bir dekorasyona imzanızı atabilirsiniz. 

Sonbahar dekorasyonunda aksesuar kullanımı

Sonbahar dekorasyonunda aksesuar kullanımı

DEKORASYONDA BALKABAĞI KULLANIMI NASIL OLMALI?

Sonbaharın en can alıcı dekorasyon trendlerinden biri olarak görülen balkabakları, kapı önlerinden yemek masalarına her yerde karşımıza çıkıyor. Eğer özel misafirleriniz için güzel bir yemek şöleni vermeyi planlıyorsanız; balkabağını yalnızca tatlı ve çorbada değil de dekorasyonda da kullanmaya ne dersiniz? Sonbaharı yansıtan renklerde çiçekleri balkabakları ile birleştirerek masanızın ortasında orijinal bir bakış açısı yakalayabilirsiniz.

Balkabağı dekorasyonu

Balkabağı dekorasyonu

Aynı şekilde minik balkabaklarından mumluklar da sonbahar ruhunu evinize davet etmenizde size yardımcı olacaktır. 

Balkabağından mum yapımı

Balkabağından mum yapımı

Balkabakları bahçe ve kapı önü dekorasyonunda sıklıkla tercih edilmektedir. Sonbahar aylarına özel saksı çiçeklerinin yanına balkabaklarını yerleştirerek misafirlerinizin sonbaharın iç ısıtan havasını solumasını sağlayabilirsiniz.

Kapı girişi dekorasyonu

Kapı girişi dekorasyonu

ÖRGÜ BATTANİYELERLE SONBAHAR DEKORASYONU

Ekim ayının ortasında olduğumuz şu günlerde havalar giderek daha serin olmaya başladı. Salonlarda ve yatak odalarında sıklıkla kullandığımız örgü battaniyelere bu dönemde daha çok ihtiyaç duyuyoruz. Örgü battaniyeleri ve şalları berjerlerin üzerine yerleştirirseniz; kitap okuduğunuzda ya da üşüdüğünüzde hemen yanı başınızda olacaklar!

Sonbaharda evde yapılacaklar

Sonbaharda evde yapılacaklar

MUMLARLA SONBAHAR DEKORASYONU

Mumlar her stilde ve her odada şıklığın temsilcisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Renkli ve geometrik şekillerde mumlarla dilerseniz masaların üzerinde, kitaplıklarda ya da TV ünitesi dekorasyonunda estetik bir bakış açısını yakalayabilirsiniz. Özellikle turuncu, sarı, kırmızı ve kahverengi mumların çevresine yerleştireceğiniz tarçın kabukları, kozalaklar ve led ışıklar evinizde harika bir atmosfer oluşturacak.

Mumlarla ev nasıl dekore edilir? Mum dekorasyon fikirleriİLİŞKİLİ HABERMumlarla ev nasıl dekore edilir? Mum dekorasyon fikirleri

 

Sonbahar mum dekorasyonu

Sonbahar mum dekorasyonu

Evinize sonbaharın o huzur dolu atmosferini taşıdıktan sonra sıcacık kahvenizi kupanıza doldurun ve örgü battaniyenizi üstünüze çekip mum eşliğinde kitap okumanın keyfine varın!

Sonbahar dekorasyonunda detaylar

Sonbahar dekorasyonunda detaylar

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Dyson Airwrap saç şekillendirici nasıl kullanılır? Dyson Airwrap gerçekten işe yarıyor mu?

İLİŞKİLİ HABER

Dyson Airwrap saç şekillendirici nasıl kullanılır? Dyson Airwrap gerçekten işe yarıyor mu?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Tayyibe menengeç 1 yıl önce

Merhaba benim canım sürekli ekşi istiyor acaba kızmı erkekmi

Toplam 1 beğeni