Cabincore dekorasyon nedir? Cabincore dekorasyon nasıl yapılır?

Son dönemlere damga vuran dekorasyon trendlerinden biri olan cabincore dekorasyon stili, evlerde doğanın esintilerini gözler önüne seriyor. Özellikle kış aylarına sıcaklığı davet eden bu stille evden dışarı çıkmak istemeyeceksiniz. Peki, cabincore dekorasyon nedir? Cabincore dekorasyon tarzı nasıl yapılır? İşte merak ettiğiniz tüm detaylar haberimizde...

Ev dekorasyonunda mevsimlerin etkilerinden sıklıkla faydalanıyoruz. Ocak ayının ortalarında olduğumuz şu günlerde evimizde kış mevsiminin eşsiz dokusuna yer açabiliriz. İç ısıtan tekstil ürünleri, konforun ön planda olduğu mobilyalar ve kış renklerinin göz alıcı tonları... Her zevke ve ihtiyaca uygun onlarca stil arasından belki de kış mevsimine en çok yakışan stil, cabincore dekorasyon tarzı. Rahatlığın odak noktası haline geldiği cabincore tarz, evin her köşesini adeta bir şahesere çevirecek. Gelin, evlerin yeni yıldızı cabincore dekorasyon stilini yakından inceleyelim.

Dekorasyonda kozalak nasıl kullanılır? Kozalaktan neler yapılır?İLİŞKİLİ HABERDekorasyonda kozalak nasıl kullanılır? Kozalaktan neler yapılır?

CABİNCORE DEKORASYON NEDİR?

Soğuk havalarda evlere sıcacık bir dokunuş katan cabincore dekorasyon aslında rustik dekorasyondan güçlü bir şekilde etkilenmektedir. Doğayı ve doğadan geleni kucaklayan cabincore dekorasyon, doğallığı ve konforu sevenler için muazzam bir seçim olacaktır.

Cabincore dekorasyon

Cabincore dekorasyon

CABİNCORE DEKORASYON NASIL YAPILIR?

Cabincore dekorasyon stilini evinize taşımanız için bir dağ evine sahip olmanıza gerek yok. Nerede yaşıyor olursanız olun doğru adımları uygulayarak doğayı evinize davet edebilirsiniz. 

Cabincore tarz dekorasyon

Cabincore tarz dekorasyon

İlk olarak salonların olmazsa olmazı kanepe ve koltuk seçimlerinde cabincore dekorasyon etkisine yer verebilirsiniz. Eğer düz renkler kullanmayı tercih ediyorsanız; kahve ve toprak tonlarının geniş yelpazesinden faydalanabilirsiniz. Sütlü kahveler, bej, krem, yanık turuncu, altın sarısı ve hardal gibi renkler cabincore dekorasyonda zevkli bir tercih olacaktır.

Cabincore tarz dekorasyonda renk kullanımı

Cabincore tarz dekorasyonda renk kullanımı

Daha keskin bir bakış açısı için acı kahve, yosun yeşili ya da zengin bir bordo da işinize yarayacaktır. 

Cabincore tarz dekorasyonda renk tercihi

Cabincore tarz dekorasyonda renk tercihi

Ancak bu renkleri kullanırken derin griler ve kremsi beyazlar ile de nört bir etki oluşturmalısınız. Böylece dekorasyonunuzda karmaşıklığı önleyerek bütünselliği ön plana alabilirsiniz.

Cabincore tarz dekorasyon örneği

Cabincore tarz dekorasyon örneği

Eğer tekdüze bir renk seçimi yapmak istemezseniz; yıllardır popülerliğinden hiçbir şey kaybetmeyen ekose desenlerle de koltuk takımlarınıza neşe katabilirsiniz.

Ekose desen

Ekose desen

Ahşap görünüm, cabincore dekorasyonda mutlaka olması gereken ögeler başında geliyor. Dilerseniz duvarlarda ahşap paneller kullanabilir ya da zeminde göze çarpan ahşap parke renklerine şans tanıyabilirsiniz. 

Dekorasyonda ahşap kullanımı

Dekorasyonda ahşap kullanımı

Öte yandan salonlarda kütük orta sehpalar ve masalarda çok şık bir görünüm elde etmenize yardımcı olacak. Genel olarak odunsu görünümler ve ahşabın bol kullanımı cabincore dekorasyonda mutlaka yer almalı. 

Dekorasyonda ahşap kullanımı

Dekorasyonda ahşap kullanımı

İç ürperten havalarda camın ardında yağan yağmuru izlerken yanınızda mutlaka yumuşacık bir battaniye almanız gerekiyor. Cabincore dekorasyon sıcaklığa vurgu yaptığı için tüylü peluş tekstil ürünleri ve örgü battaniyeler evin her köşesinde yer bulabilir.

Kış mevsimine uygun ev tekstil ürünleri

Kış mevsimine uygun ev tekstil ürünleri

Bunun yanı sıra; zeminlerde yün kilimler ve örgü halılar da hem estetik hem de zevkli bir bakış açısını sizlere sunacaktır. 

Dekorasyonda halı kullanımı

Dekorasyonda halı kullanımı

CABİNCORE DEKORASYONDA ŞÖMİNE KULLANIMI

Soğuk bir şubat gecesinde çatırdayan bir ateşin çevresinde dinlenmek Cabincore dekorasyonun özünü meydana getirmektedir. Ateş yanmıyorken bile şöminenin alanda oluşturduğu o rahatlık hissi, evinize geldiğinizde hoş dakikalar yaşamınızı sağlayacak. Dilerseniz salonlarda ya da çalışma odası ve hatta belki yatak odasında bile şömine kullanabilirsiniz. 

Dekorasyonda şömine kullanımı

Dekorasyonda şömine kullanımı

Şöminenin arka duvarında taş duvar dekorasyonuna yer açarak rustik bir görünüm yakalamanız da oldukça kolay olacaktır. İsterseniz şöminelerin arkasına veya üstüne iç dünyanızı yansıtan sanat eserleri asabilirsiniz. 

Yatak odalarında şömine kullanımı

Yatak odalarında şömine kullanımı

CABİNCORE DEKORASYONDA AKSESUAR KULLANIMI NASIL OLMALI?

Deri ve yıpranmış ahşabın baskınlık kurduğu dekoratif ögeler, cabincore dekorasyonda çok fazla kullanılmaktadır. Ayrıca kış mevsiminin renklerini yansıtan taze ya da kuru çiçekler son dokunuşta şahane bir bakış açısı yakalamanızı sağlayacak.

Cabincore tarz dekorasyonda aksesuar kullanımı

Cabincore tarz dekorasyonda aksesuar kullanımı

Orman ve ormanı betimleyen tablo, çerçeve ve resimler de cabincore dekorasyonda zengin bir dokunuş oluşturmanızı sağlayacak. 

Duvar dekorasyonu

Duvar dekorasyonu

Sert ve net bir aydınlatma yerine daha loş bir ortam oluşturacak sarı ışıklar kullanmanızı tavsiye ederiz. Tavan avizeleri yerine masa lambaları, lambader ve duvar apliklerini daha sık kullanarak cabincore dekorasyon oluşturmanız daha kolay olacaktır.

Cabincore tarz dekorasyonda aydınlatma seçimi

Cabincore tarz dekorasyonda aydınlatma seçimi

Akşam saatlerinde tarçın, portakal ve vanilya kokulu mumlarınızı yaktıktan sonra kış mevsiminin temasını yansıtan bir film açarak keyifli dakikalar yaşayabilirsiniz! Unutmayın; güzel bir ev huzurlu adımların başlangıcıdır... 

Cabincore stil

Cabincore stil

İkinci el tencere ile başladı! Bedirhan Uslu Fransa'ya ihracat yapıyor

İLİŞKİLİ HABER

İkinci el tencere ile başladı! Bedirhan Uslu Fransa'ya ihracat yapıyor
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0